• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Dziewczyny spokojnie spokojnie....już jestem i to w domciu jeszcze nie czas na porodówkę :)

Malutki waży 3350 gr I ogólnie wszystko dobrze lekarz powiedział, że już może przychodzić na świat :) Następną wizytę mam 27.09 (to jest termin porodu) jakbym nie urodziła jeszcze do tego dnia to mam się do niego zglosić :)

Iza - ja ci niestety nie pomogę ale wydaje mi sie, ze Karolinna ma rację że można zacząć podawać kaszkę a podawaj małej też już jabłuszko tak jak mokatte

reklama
HEJKA!!!!!!!!
ALE NASKROBALYSCIE HO HO HO ...KURCZE MYSLE ZE DZIS NADROBIE.
WIZYTA U LEKARZA PRZEBIEGŁA DOSYC SZYBKO. DOSTALAM MACNIEJSZY LEK NA BOL ..COS W SASZETKACH. DORADZIŁ MI ZE MAM NA ARZIE W PRAWEJ RECE NIC NIE DZIWGAC I NOSIC BO MOZE ZA WCZESNIE..A JA TU MAŁEGO SMIGAM NA RACZKACH OD 2 TYG. JEDNAK BEDE MUSIALA UWAZAC BO ZROST JEST SWIEZY. DOSTAŁAM SKIEROWNAIE NA REHABILITACJE , NAGRZEWANIE I MASAŻE. HMMMM MOZE JAKIS MASAZYSTA WEZMIE MNIE W SWOJE RECE HI HI HI

BRZUCHATKI TO JUZ KONCÓWKA, ODPOCZYWAJCIE DUZO BO PO PORODZIE BRAKUJE SNU I CZŁOWIEK TAKI OSŁABIONY.
BASKA MI TEZ MOWIL ZAWSZE WAGE I NA KONCOWEJ WIZYCIE 3 DNI PRZED PROODEM MOWIL ZE 2900 A URODZIL SIE 3340. WAGA MOZE SIE WACHAC NAWET TO 500G.

IZA JA TEZ ZACZYNALAM OD KASZKI RYZOWEJ, POTEM WPROWADZILAM KASZKE BANANOWA BO PO JABLKOWEJ MIAL WYSYPKE I KUPKI RZADKIE.PAMIETAM JAK DZIS ZE UGOTOWALM NORMALNA MARCHEW , ZMIKSOWALAM I PODDAWALAM SAMA, ZA JAKIS CZAS DODAWAŁAM ZIEMNIACZKI, A NAWET ZMIKSOWANY UGOTOWANY RYŻ. WCINAŁ AZ SIE USZY TRZESŁY
MOJ MISIO OD 7 MIESIĄCA JADŁ JUZ PRAWIE WSZYSTKO Z WYJATKIEM SMAZONYCH DA, GROCHU I FASOLI. NAJBARDZIEJ LUBI PARÓWKI CIELECE I DWA RAZY W TYGODNIU DOSTAJE DANONKI.
PROBLEM MA W GRYZIENIU, BARDZO DROBNE MUSI MIEĆ. KIEDYS KTOS MI PWOIEDZIAL DAJ MU SKÓRKE OD CHLEBA , DAŁAM I ZARAZ SIE DŁAWIŁ, TERAZ WOLĘ DROBNIĆ .PRZYJDZIE CZAS ZE SIE NAUCZY.

baska to już spokojniej ze maluszek gotowy do porodu,co? :) jeszcze 3 tyg i ostatnia wizyta u gina :D :)

ewcik ty też musisz sie oszczędzać :) twój maluszek naprawdę je wszystko! w sumie dobrze ze już nie karemisz piersią bo te saszetki przecwibólowe to mozesz brać spokojnie ;)

czytałyście że od nocy 15 września do 17 września forum bedzie nie czynne :o :cry: :-[ uzależniłam się ;) ;D .

sprzątania część dalsza :) .

Dziewczyny dzięki za odp. ale teraz to już całkiem nie wiem ??? A tą kaszkę to jaką? Zwykłą ryżową? Bez żadnych dodatków? To chyba trzeba na swoim mleku zrobić ??? Tzn odciągnąć ??? A jaką zrobić na początęk taką płynna do butli czy z łyżeczki? Dziewczyny sorki ale mam naprawdę mętlik w głowie.

Basia to super ze wszystko ok. z tą wagą to faktycznie jest tak jak pisze Ewcik, ciekawe ile będzie miał jak się urodzi.

KAROLINNA.. TAK NAPRAWDE WCINA WSZYSTKO WIADOMO NIE JE BIGOSU I TAKICH TAM POTRAW ALE ZUPKI WSZYTSKIE LUBI CO GOTUJE , NAWET JUZ TAKA LEKKA JAJECZNICE WCINAŁ. NA POCZTAKU NIBY MIAL SKAZE BIAŁKOWA PRZEZ TO ZE DOSC DŁUGO UTRZYMYWAŁA SIE CIEMIENIUCHA NA GŁOWE I NAWET LEKKO JESZCZE TERAZ MA. POSZLAM DO PRYAWTNEGO PEDIATRY I KAZAL BYM ODSTAWILA BEBILON PEPTI TYLKO NORMALNE MLEKO MU DAWAC.NA POCZTAKU MIESZALAM JEDNO Z DRUGIM A PO TRZECH DNIACH PRZESZLAM NA ZWYKLY BEBILON. TYLKO WLASNIE TEN JEDEN PROBLEM DOBRZE GRYSC NIE POTARFI ALE NAUCZY SIE I TEGO.

GDZIE SIE PODZIAŁYSCIE ????????????
JA WLASNIE WYSTAWIAM NA ALLEGRO RZECZY DO SPRZEDANIA. SZAFA SIE ROZRYWA ;D

iza najzwyklejszą ryżową :) mleczko odciągnij swoje :) ja na 120 ml mleka daje 4 płaskie łyżki kaszki ryżowej,kupuję kaszkę nestle ,około 3 zeta. :)

sprzątania ciąg dalszy... a gdzie reszta dziewczyn ? a no tak,zbliża się weekend to nikt tu nie bywa ;) .

IZA TAK NAJLEPIEJ NA SWOIM MLEKU JAK KARMISZ. JA NA PCOZTAKU DAWAŁAM PŁYNNA DO BUTI POCZEKAJ DWA DNI , ZOBACZYSZ CZY NIE MA WYSYPKI , KUPKI CZY SA OK. POTEM SPORBUJ Z ŁYZECZKI.
NA POCZTAKU SPROBUJ BEZSAMKOWA , TAK JAK PISZA INNE DZIEWCZYNY RYZOWA.POTEM SPROBUJ DAC BABNOWA , BARDZO DUZO DZIEIC LUBI TA. NIE POLECAM Z OWOCOW LESNYCH- WYCHODIZ TAKA SZARA I JAKIS DZIWNY SMAK.

KUBUSIOWA ZROBIŁA SIE NA BÓSTWO I JUZ NA FORUM NIE WPADŁA ;) ;)

JA W WEKEND TEZ RZADKO SIEDZE PRZED KOMPEM . JUTRO CHCE JECHAC DO IKEI TAK SOBIE POOGLADAC MOZE ZNOW JAKAS PIERDOŁKE PRZYWIOZE.

Dzięki! Ale przeraża mnie trochę to odciąganie, z tych moich cycorków ciężko naciągnąć. Może już dziś spróbuję naciągnąć trochę na jutro  ::) a jutro mężuś kupi kaszkę i jej dam. Karolinna Ty też tak jak Ewcik robiłaś do butli płynną?
A powiedzcie mi jeszcze o jakich godzinach jej najlepiej dawać? Mogę wprowadzić jednocześnie jabłko i kaszkę? Chyba lepiej samą kaszkę na początek?

reklama
iza jeśli chcesz dać takie pół płynne to najlepiej kup kaszkę kukurydzianą :) wychodzi półpłynna,jest specjalnie właśnie do butli :) ta kukurydziana też praktycznie nie uczula.Więc mozesz zdecydować czy chcesz butlą czy łyżeczką :) najlepiej łyżeczką bo juz bedzie się uczyła jesć normalnie :) A czy Karolka umie pić z butli? a jesli dasz półpłynne z butli to pamiętaj o specjalnym smoczku ;) ja raz zapomniałam ;D Lena nieźle się namęczyła żeby poleciało ;)

no właśnie kubusiowa ::) moze dalej się piękni? ::) .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry