reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Lilith, na kroplówki niestety trzeba się położyć w szpitalu, ja leżałam po 5 i po 7 dni.
Kaśka76, dr Cholewa powiedział, że to badanie on robi od 18 do 22 tygodnia, bo wtedy najlepiej wszystko widać. Super facet, bardzo jesteśmy z niego zadowoleni, no i nie bez znaczenia jest to, że ma najnowocześniejszy w kraju sprzęt do takich badań. A badanie też przyjemność. Sama się przekonasz. My byliśmy z mężem zachwyceni :)
Trysia, witaj znów :) Też będę miała takiego syneczka jak Ty :) :) :) Nie mogę się doczekać :)
Pozdrawiam!!!!!

reklama
Kasia178: no i nie bierze szalonej stawki za wizytę. a on prowadzi Twoją ciążę? długo sięczeka na wizytę? coś mi siędaje, że wyląduję u niego w 18-19 tyg. , bo dłużej nie wytrzymam

znowu mnie boli-kłuje coś raz w lewym boczku a raz w prawym.

kurcze wróciłam z mężem od znajomych strasznie zmęczona,pierwszy raz w tej ciąży bolą mnie plecy! a miałam nadzieję że mnie to ominie,hm.
a i polki wygrały w siatkę :) fajnie bo już się stresowałam :)

kaśka76 u mnie na mieszkaniu jeszcze nie ma nic,też musimy kupić i kuchenkę i lodówke,dosłownie prawie wszystko...

kasia178 no takie zakupy to sama przyjemność ;D kiedyś się martwiłam że żal mi będzie kiedy mogłabym coś kupić dla siebie ale bardzo się pomyliłam ,to jeszcze większa przyjemnośc dla bejbuska :)

aga77 super że będziesz mnie wyciągać na spacery bo ja nie znam nikogo z bejbuskiem małym, a samej smutno chodzić na spacerki :) jak tam brzunio? dalej boli? i dowiedziałaś się czy możesz dalej karmić ?

trysia ale się rozpisałaś ;D nie wzięłam nowej fotki na usg bo te usg było na kiepskim monitorze(jak porównałam od kudły z tym to nawet takiego zdjęcia nie chciałam ;) ) ,ale pooglądałam ten mały cud ;D przez dwa tyg przybyło jej 600g!!!! czyli teraz waży 2050g no rośnie jak na drożdżach :) no i podobno wody płodowe ok(czyli nie wycieka itp) i ogólnie nie miała zastrzeżeń,dzięki Bogu. Ale to takie miłe że spytałaś o te usg i w ogóle że pamiętałaś ;D
cmok2bl.gif
> Dla Ciebie też miłej niedzieli baw się dobrze w górach :)

lilith kurcze ale się nacierpisz,ale jak spojrzysz z jednej strony to jest to słodkie cierpienie dla maluszka. A nie lekceważyłabym kroplówek bo pomyśl chociażby o maleństwie a w szpitalu na pewno trafisz na miłe pielęgniarki i na pewno będziesz siuę czuła bezpieczniej bo opieka jest przy Tobie.

witam!
ja nadal się toczę i toczę i prędzej jajo zniosę niż urodzę... :(
w środę i dzisiaj byliśmy na ktg ale nie chcą mnie jeszcze na porodówce....

dzięki karolinna :) ale mnie już coś trafia. zostały mi jeszcze dwa lata prawa w wawie (dziennie) i nie wyobrażam sobie jakoś tego w tym roku skoro Maluch się tak późno urodzi. w każdym razie początek będzie ciężki a mam do nadrobienia rok łaciny :(

mam nadzieję, że jakoś to będzie. jedyną przyjemność jaką mam w tym całym oczekiwaniu to to, że mogę prowie codziennie słuchać serduszka Małej podczas ktg i przynajmniej wiem, że wszytko jest ok i że jej dobrze u mnie w brzuszku i nie muszę się jeszcze z nikim nią dzielić :p

Olgap, trzymaj się więc dzielnie i życzę, żebyś jak najszybciej urodziła :) :)

Kaśka76, on nie jest lekarzem prowadzącym moją ciążę, chodzę do gina w Gliwicach, który jest mężem nauczycielki, z którą pracuję, bo mój gin pracuje w szpitalu w Gliwicach i tam chcę rodzić, ze swojego gina jestem b. zadowolona, tylko, że on nie ma takiego sprzętu i na USG 2D wysyła mnie właśnie do Cholewy (to jego kolega). W każdym razie wiem, że Cholewa od wszystkich bierze tyle za wizytę, chodzą do niego moje 2 koleżanki i są tak samo zadowolone jak ja. Ja u niego byłam teraz jak mój dzidziuś miał 20 tygodni i 1 dzień, ale miałam iść tydzień wczeąśniej tylko, że mi coś wypadło i przesunęłam wizytę. Tak więc, idź i nie czekaj, no i baw się dobrze oglądając maluszka- weź tatusia dzidziusia ze sobą :) :) :)

Karolinna, też myślałam, że będę miała dylemat: kupić coś sobie czy dzidzi, ale... wolę dzidzi :) :) :)

Dziś do mnie na obiadek przychodzą moi dwaj bracia, bo rodzice wykjechali na wieć do babci na dwa tygodnie (nie ma mamy i nie ma mi kto pierogów robić :( a samej mi się nie chce ::) ), robię zupę z grzankami i lasagne, zrobiłam tyle, że jak ktoś ma ochotę to zapraszam ;D ;D A potem jedziemy do Ikei ;D ;D Po wanienkę, kołderkę dla dzidziusia, lampkę do jego pokoiku i wiele innych rzeczy- mąż drży o nasz budżet ;D ;D ;D

Pozdrawiam mamusie!!!!

prosze Karolinna :) moj brzuszek w 9 tygodniu!:)
wydaje mi sie ze jest niesamowicie duzy w porownaniu do tego ze nic prawie nie jem i chudne:)
a dzis czuje sie znacznie lepiej :) i wcisnelam w siebie 3 nalesniki!!! oh to chyba juz za caly dzien!:)

reklama
hej laseczki

dziś opycham się galaretkami w czekoladzie,mąż był taki cudowny i mi kupił ;D i brzoskwinie w syropie...to też moja słabość w ciąży ;D i dziś mecz o złoty medal w siatkę :) mam nadzieję że choć trochę mniej ekscytujący niż wczorajszy :) i na szczęście net już mi działa :)

olgap u mnie gdzieś też tam tli się ta zazdrość o małą... :) no jedynie męża do niej dopuszczę o wszystkich innych to już będę bardzo zazdrosna :)

kasia178 mm,lasagne... pyszności :) napisz po ile są wanienki w IKEI bo my jeszcze nie mamy.

lilith super brzuszek i na 9 tydz duuuży już ;D wg mnie to tam siedzą bliźniaki ;D

Do góry