reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Justyś DUŻO ZDRÓWKA DLA LIWUTKA!!! Niech katar idzie sobie jak najszybciej precz!!!!

Karolcia zjadła całą miseczkę zupki z mięskiem :-) śmiać mi się z niej chciało jaka już głodna była i czekała z niecierpliwością aż jej podgrzeje jedzonko :-D a teraz wcina sama banana :-D

Dziś totalnie zaśmiece wątek fotkami :laugh2: oto przymiarki Karolci do fotelika samochodowego :happy:

reklama
hej
shiune ale fajniutka ta twoja lalusia:tak::-) wkoncu ja zobaczyliśmy;-)
iza jak zwykle mała zaskakuje:-)
justyna ale madralińska może bedzie jakąś telefonistką:-D;-)

Witam!
Ja dzisiaj caly dzien siedze przy kompie bo uzupelniam dziennik praktyk ktory musze niedlugo oddac no a nie mam jeszcze wklejonych konspektow zajec :baffled: Pozatym w piatek mam pierwszy examin :-( :wściekła/y: i to u faceta ktory nie podaje zadnych zagadnien bo twierdzi ze nie ma po co Cyt.: " Chyba jakos sie dogadamy ;-)" :eek: :no: :wściekła/y: Jest fanem Radia Maryja i Ojca RYdzyka :sick: :dry: Kompletny idiota a ja musze z nim gadac bo wymyslil sobie examin ustny, ehh... a nic nie umiem bo nawet nei wiem czego sie uczuc :-(

Moja siostra jest juz po pisemnym polskim. Powiedziala ze poszlo jej dosc dobrze-przymajmniej tak czuje :-p pisala o "Dziadach" :baffled: :no: :cool2: W poniedzialek czeka ja pisemny angielski a potem jeszcze chemia i bilogia no i ustne.

Justyna masz niezla Córuchne :-D ale sie usmialam :tak: Oliwka ma racje-peniwe bedzie w przyszlosci jakas telefonistka :-D

Shinue masz sliczna coreczke :tak: a powiedz-ile juz wazy :confused: bo mnie ciekawosc zzera :-p ;-)

Iza to Karolinka dopiero robi przymiarki do tego fotelika:confused: :eek: my dzisiaj rano pojechalismy z MAla na zakupy i Oliwia pierwszy raz jechala w nowym foteliku:tak: baardzo sie JEj podobalo bo wszystko widziala, nie to co w poprzednim, tutaj siedzi wysoko:-) kupilismy Coneco Atos (czerwony)-dosc tani w porownaniu z innymi a jestem bardzo zadowolona, solidny i ladny.

Justyna wcześniej zapomniałam więc nadrabiam, niezła artystka z Liwci:laugh2:

Luczynka my nie mamy auta jedynie co to Karolcia jeździ z moim tatą, więc fotelik nie jest taki istotny, ale ostatnio częściej jeździmy, poprzedni fotelik mieliśmy taki mniejszy - nosidełko, on jest do 13 kg więc spokojnie mała mogłaby w nim jeszcze pojeździć (teraz waży jakieś chyba niecałe 10 kg), ale chciałam jej sprawić przyjemność więc wytaszczyłam z piwnicy fotelik wyprałam i od dziś w nim jeździ. Obydwa są z Chicco i są bardzo fajne, mam je po siostrzeńcu :happy: Karolcia super zadowolona że tak wysoko siedzi w autku i wszystko widzi :happy:.

Iza no chyba ze tak ;-) :-D nie wiedzialam ze Karolinka jest taka leciutka :eek: moja Oliwka w dniu w ktorym skonczyla 7 miesiecy wazyla juz 8600g :tak: a w tym tygodniu zmierzylismy ja w domu i ma 74cm dlugosci :szok: podobno to bardzo duzo jak na takie male dziecko. Nikt nam nie wierzy ze ona ma dopiero 7 miesiecy :no: Ciuszki nosi w rozmiarze 80. A nawet ma kilka na 86 :eek: ale to gdy rozmiarowka jest jakas nie bardzo :dry: w kazdym badz razie gdy w sklepie pytaja o wiek dziecka zeby dopasowac rozmiar ubranka to mowie ze to nieistotne ze ma byc na 74-75 cm :-D

Dziewczyny!
Mam pytanko. Jak Wy karmicie swoje dzieciaczki-chodzi mi o wprowadzania roznych nowosci do ich diety. Np. Kiedy pierwszy raz robilyscie kakao? Czy inne przysmaki? No i kiedy i jak wprowadzac cale jajko (tzn bialko bo zoltko juz Oliwos dostaje do zupek od dluzszego czasu)? Bo nie mam pojecia. Prosze, poradzcie smarkata niedoswiadczona kolezanke :tak:

Luczynka Karolcia jest dość drobna, chociaż znam dzieci drobniejsze :happy: jak miała roczek to ważyła 8900 g nie przejmuję się tym bo wiem że to waga prawidłowa a nawet mnie to szczerze mówiąc cieszy :tak:

Co do jedzonka ja kakauko dałam małej jak miała niecały roczek, jajko nie pamiętam, tu masz stronkę gdzie fajnie jest opisane:
ABC Diety - TwojaDieta.pl - Serwis prowadzony przez dietetyk

hej wieczorowo !!!!

mój tata przyjechał !!! jutro nie wiem kto ma więcej do roboty czy my w zakładzie czy on z Liwią !!! :baffled:

Karolciu u nas teraz się zaczyna sezon !! więc faktycznie jest co robić !!!
a co do pędzenia alkoholu albo bydła :-D

Kaśka mały akrobata superaśny !!! No i z kolegą Kubusiem widzę że jak to chłopy o autach :-)

Mariola Jeremiś juz takie dzieciątko a nie niemowlę !!słodziak !!!

Patrysia z tym króliczkiem rozkoszna i to w podpisie i to co w poście !!
i jak chętnie karmi zwierzaczki :tak:

Mariola to dawaj mu może jakieś zabawki do wózia jakich jeszcze nie widział albo jakieś dawno nie używane albo zawieś mu cos na dazku i niech dynda i może sie zainteresuje !!!

Shinue super zdjęcia i super panienka i fajnie Cie widzieć :-D A to z kwiatkami cudne !!

Izka Karolcia ma przesłodką minke na tych dwóch pierwszych na krzesłku, nic tylko patrzeć !! no i faktycznie dumna jak nie wiem aż dała sie sfotografować z każdej strony :-D No i w foteliku też fajnie a to z ząbkami :-D A i dostałam na pirva !!

Luczynka hahaha !! u nas było to samo z Liwią kazdy gadał że ma duzo wiecej i niezły z niej klocek albo że to chłopiec :eek: Teraz juz troszkę przystopowała z wagą ale i tak jest w czołówce na sierpniaczkach :-D
A co do diety to ja na początku schizowała co i kiedy a potem to juz lajtowo wziełam ale gdzieś tak od roku to juz je praktycznie wszystko !!
Ja zawsze troszkę na smak a potem obserwowałam czy ok !! Tyle że Lilik raczej nie miała kłopotów z alergią pokarmową czy coś !! A kakao kiedyś jej spróbowałam dać gdzieś po pierwszych ur i jakoś nie zasmakowało to olałam !!

Liwia też była zadowolona jak juz mogla przodem jezdzić i wysoko a nie w tym nosidełku !!! My ją przesadziliśmy gdzieś w 9 m-cu bo juz na ścisk jezdziła bo jej dupka w grubszym ubranku juz nie właziła :laugh2:

alem się opisała :szok: hihihi !!! pomyślcie o mnie jutro jak będę męczyć tych biednych komunistów w studiu :-D

Witam!
Jestem dziś pierwsza :-) ale to się chyba nie liczy :eek: :baffled: :-D

Justyna dzięki za komplementa dla Karolci, też mi się podoba jej minka :tak: Odpisz na priva ;-) BUZIAKI DLA LIWCI Z OKAZJI KOLEJNEJ MIESIĘCZNICY!!!

MIŁEGO OSTATNIEGO DNIA DŁUUUGIEGO WEEKENDU(długiego nie dla wszystkich ;-) ) !!!!!

reklama
WItam!

Dzisiaj jestem pierwsza a wiec.... ZŁOTKO!!! :-) Dziwne ze o tej porze jeszcze zalapalam sie na zloto ale i tak cieszy :-p

Justyna ja ogolnie z jedzeniem dla Oliwii nie postepuje tak jak teraz pisza w tych wszytskich "madrych" ksiazkach :no: bo uwazam ze skoro nasze amy mogly dawac nam krowie mleko przktycznie od urodzenia i nic nam nie bylo to czemu my nie mozemy. Spotkalam sie juz z krytyka wielu osob na wrzesniowkach ze szkodze dziecku itd ale ja tak nie uwazam bo malej nic nie ma. Oczywiscie nie daje jej jeszcze klusek z rolada :cool2:
Liwia-chlopiec:confused: :eek: :-D niezly tekst :-D Oliwia nie jest klocuszkiem, jest wrecz szczplutka na cialku, tylko buzie ma taka papusna ;-) no i ta dlugosc:eek:
A! 3maj sie dzisiaj w tym zakladzie ;-) a tak swoja droga to dziewczynki do komuni to wygladaj nieraz lepiej niz mloda pani a prezenty sa poprostu szokujace:szok: telewizory, aparaty, kamery, komputery itd. JA na mojej komunii najbardziej cieszylam sie z lalki Barbie i wrotek;-) :tak:

Iza dzieki za adres stronki, przejrze ja dzisiaj:tak: a Karolcia rzeczywiscie jest drobniutka. Czyli moja Oliwia bedzie wazyla w 8 miesiacu tyle co Twoja Karolcia na roczek :szok: :-D
No i oczywiscie Twoj nocny post nie liczy sie na zloto:no: :-p ;-)

Do góry