reklama
Co do USG, nie wiem, czy słyszałyście w środę w tv mowili, że potwierdziły się badania, że USG jest bardzo szkodliwe. Ma podobno negatywny wpływ na komórki mózgu płodu.
Wcześnie to stwierdzili.....mogłabym wcześniej uniknąć przynajmniej trzech badań
Gumecka, ja też z Zabrza...z 3-go maja. Często chodzę na cmentarz, do mamy, więc może nawet się mijałyśmy na ulicy :laugh:
Wcześnie to stwierdzili.....mogłabym wcześniej uniknąć przynajmniej trzech badań
Gumecka, ja też z Zabrza...z 3-go maja. Często chodzę na cmentarz, do mamy, więc może nawet się mijałyśmy na ulicy :laugh:
baska
<mamusia Kamilka i Julci>
Własnie wóciłam z wizyty u gina. Malutki odwócony jest główką w dół :laugh: Waży juz 2600g a z usg wynika, że mogę urodzić już koło 17 września
Nastepną wizytę mam za miesiąc. Lekarz polecił mi żebym przejechala się do jego szpitala i porozmawiała z jakąś położną, która mi powie co i jak jest w ich szpitalu.
OlaK - to postraszyłaś mnie z tym usg. Ja usg mam robione raz na miesiąc czyli na każdej wizycie jak jestem u gina.
Karolinna - fajnie jest chodzić na usg i podejrzeć co u małego
MamaOla- ja byłam na usg płodu w 20tygodniu ciąży ktore polegalo na stwierdzeniu wad u dziecka. Czyli normalnie jeżdzili głowicą po brzuchu i badali mózg dziecka, serce itd. To badanie kosztowalo 180 zł ale nie mam nagrania na płytce bo akurat im się nagrywarka zepsuła.
Iza - to fajne te krzesełko w tym obiciu mi sie podoba. Czy ty też oglądałaś jakiś program na temat usg???
OlaK - to postraszyłaś mnie z tym usg. Ja usg mam robione raz na miesiąc czyli na każdej wizycie jak jestem u gina.
Karolinna - fajnie jest chodzić na usg i podejrzeć co u małego
MamaOla- ja byłam na usg płodu w 20tygodniu ciąży ktore polegalo na stwierdzeniu wad u dziecka. Czyli normalnie jeżdzili głowicą po brzuchu i badali mózg dziecka, serce itd. To badanie kosztowalo 180 zł ale nie mam nagrania na płytce bo akurat im się nagrywarka zepsuła.
Iza - to fajne te krzesełko w tym obiciu mi sie podoba. Czy ty też oglądałaś jakiś program na temat usg???
makitoza
Fanka BB :)
Witamy nowe mamusie. My już po wakacjach, zdjęcia wkleimy wkrótce. Teraz walczymy z lewym uchem bo zebrał się płyn. Dalej antybiotyki badania i wizyty.
Teraz wielkie pranie i sprzątanie.
Teraz wielkie pranie i sprzątanie.
A my właśnie wróciliśmy od teściowej, która coraz bardziej mnie wkurza wrrrr, ale co tam... 
Martaglo - bidulka ta Twoja mała, pewnie uszko ją boli
Buziaczki dla niej i oby szybko wyzdrowiała!!! :-* :-*
Basia ja słyszałam chyba w faktach, że są jakieś nowe badania na temat usg, nie ma na 100% dowodów że szkodzi płodom ludzkim, udowodniono tylko szkodliwe działanie usg u płodów chyba myszy, ale nie ma też dowodów że płodom ludzkim nie szkodzi. Mówili że usg powinno być robione w ciązy tylko 3 razy (tak jak kiedyś) chyba ze są jakieś problemy to wtedy wiadomo powinno być częściej. Mówili też że usg jest bardzo przydatne bo pomaga wykryć wiele chorób. Ja od początku byłam bardzo zdziwiona że masz tak często usg, ale z drugiej strony podobno dzieci in vitro są monitorowane cały czas i rodzą się zdrowe. Jak byłam w ciązy to i mama i teściowa mówiły mi żebym lepiej często na usg nie chodziła, widać miały rację. Ale nie martw się na pewno z maluszkiem będzie wszystko ok. Teraz nie możesz się zamartwiać bo to właśnie może bardziej zaszkodzić małemu niż to usg.
Martaglo - bidulka ta Twoja mała, pewnie uszko ją boli
Basia ja słyszałam chyba w faktach, że są jakieś nowe badania na temat usg, nie ma na 100% dowodów że szkodzi płodom ludzkim, udowodniono tylko szkodliwe działanie usg u płodów chyba myszy, ale nie ma też dowodów że płodom ludzkim nie szkodzi. Mówili że usg powinno być robione w ciązy tylko 3 razy (tak jak kiedyś) chyba ze są jakieś problemy to wtedy wiadomo powinno być częściej. Mówili też że usg jest bardzo przydatne bo pomaga wykryć wiele chorób. Ja od początku byłam bardzo zdziwiona że masz tak często usg, ale z drugiej strony podobno dzieci in vitro są monitorowane cały czas i rodzą się zdrowe. Jak byłam w ciązy to i mama i teściowa mówiły mi żebym lepiej często na usg nie chodziła, widać miały rację. Ale nie martw się na pewno z maluszkiem będzie wszystko ok. Teraz nie możesz się zamartwiać bo to właśnie może bardziej zaszkodzić małemu niż to usg.
witam wieczorem 
właśnie wcięłam śliwki od teściowej
pyyysznosci
.
diablica wysłałam email
napisz czy doszło 
olak myślę ze we wszystkim trzeba zachowac umiar
wielu naukowców co chwila zmieniają zdania na każdy temat :
najpierw mleko jest super a teraz sie okazuje ze nie wolno pic za dużo mleka bo szkodzi itp
tak jak pisałam ,umiar we wszystkim i jest ok 
baska 17 wrzesień już tuż tuż
Super ze maluszek już sie przygotował
miłego wieczorku!
.
właśnie wcięłam śliwki od teściowej
diablica wysłałam email
olak myślę ze we wszystkim trzeba zachowac umiar
baska 17 wrzesień już tuż tuż
miłego wieczorku!
makitoza
Baśka powoli się już pakuj bo ja nie zdążyłam się spakować. Miałam 1 się spakować a 31 było po wszystkim. Zapas 2 tygodnie. Zrobiliśmy wielkie wejście ze stosem reklamówek. Obok w rejestracji babka spakowana w jedną torbę.
Tochę ciszy i spokoju
Dziecko zaczyna już badać lalki bo te mają chore uszy.
Ciekawe kiedy dopadnie psa.
Nocki robią się chłodne już niedługo trzeba będzie wsadzać dzieciaki do śpiworów.
Jak śpią wasze maleństawa bo moja plecy gołe i absolutnie bez żadnego przykrycia. Śpiwór to jedyne wyjście dla nas gdy jeszcze nie grzeją.
My używamy czegoś takiego jak na zdjeciu.
Tochę ciszy i spokoju
Dziecko zaczyna już badać lalki bo te mają chore uszy.
Ciekawe kiedy dopadnie psa.
Nocki robią się chłodne już niedługo trzeba będzie wsadzać dzieciaki do śpiworów.
Jak śpią wasze maleństawa bo moja plecy gołe i absolutnie bez żadnego przykrycia. Śpiwór to jedyne wyjście dla nas gdy jeszcze nie grzeją.
My używamy czegoś takiego jak na zdjeciu.
Załączniki
makitoza
Pusto dzisiaj wszyscy śpią.
Tym razem całą rodziną łącznie z psem pojechalismy do rodzinki nad rzekę Pilicę. Odwiedziliśmy niemiecki schron kolejowy o długości 4 m, rezerwat niebieskie źródła gdzie karmiliśmy kaczki i łabędzie.
Wszędzie jeździliśmy rowerami. Tereny do jady super.
Już tych wakacjii niewiele zostało terza tylko wypady jedniodniowe.
Pozdrowienia dla dzidziusiów
Tym razem całą rodziną łącznie z psem pojechalismy do rodzinki nad rzekę Pilicę. Odwiedziliśmy niemiecki schron kolejowy o długości 4 m, rezerwat niebieskie źródła gdzie karmiliśmy kaczki i łabędzie.
Wszędzie jeździliśmy rowerami. Tereny do jady super.
Już tych wakacjii niewiele zostało terza tylko wypady jedniodniowe.
Pozdrowienia dla dzidziusiów
Załączniki
Karolinna, staram sie zachować rozsądne spojrzenie na USG, bo wiem, że za parę lat powiedzą że np leki które brałam w ciąży na nadciśnienie są bardzo szkodliwe, albo inne bzdury.
Masz rację, umiar we wszystkim
Baska, nie bierz sobie tego tak bardzo do serca, mnie przez całą ciążę zrobili kilka razy USG niepotrzebnie, żeby sobie tylko popatrzeć.
Jak miałam robione przepływy, to lekarka mi powiedziała, że to musi mieć jakiś wpływ na płody, bo dzieci są bardzo niespokojne. Mój mały też bardzo się rzucał. Dlatego musiałam powtarzać badanie. dzieci tego podobno bardzo nie lubią.
Masz rację, umiar we wszystkim
Baska, nie bierz sobie tego tak bardzo do serca, mnie przez całą ciążę zrobili kilka razy USG niepotrzebnie, żeby sobie tylko popatrzeć.
Jak miałam robione przepływy, to lekarka mi powiedziała, że to musi mieć jakiś wpływ na płody, bo dzieci są bardzo niespokojne. Mój mały też bardzo się rzucał. Dlatego musiałam powtarzać badanie. dzieci tego podobno bardzo nie lubią.
reklama
baska
<mamusia Kamilka i Julci>
Iza, OlaK - troche myślę o tym usg ale lekarz chyba wie co robi. Zresztą jak robi mi usg to nie jeżdzi mi ciągle ta glowicą po brzuchu tylko np zatrzymie to zdjęcie i mierzy a glowice bierze z mojego brzucha itd.
Martaglo - muszę zacząć się pakować ale jakoś mi się nie chce
W przyszłym tygodniu postanowiłam wziąść się za pranie tych wszytkich rzeczy dla maluszka.
Karolinna- to prawda to już niedługo i malutki do nas dołączy
zaczynam sie już bać. Czytalam o porodach i mało kto wspomina to dobrze.
Dziś wstalam i wzięłam się do sprzątania i pieczenia ciasta bo jutro mamy gości. Odwiedzi nas Karolinka ze swoimi rodzicami czyli Izą i Rysiem
Coś dzisiaj cichutko na forum chyba wszyscy gdzieś wyfrunęli z domu .
Martaglo - muszę zacząć się pakować ale jakoś mi się nie chce
Karolinna- to prawda to już niedługo i malutki do nas dołączy
Dziś wstalam i wzięłam się do sprzątania i pieczenia ciasta bo jutro mamy gości. Odwiedzi nas Karolinka ze swoimi rodzicami czyli Izą i Rysiem
Podziel się: