reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Hej
jak zwykle spóźniony zapłon mam ;D ;D ;D
Karolka bylismy na tym pozegnaniu lata ale jak zwykle w naszym mieście kicha ,nikt konkretny nie grał,w pobliskich wioskach ;D to na jakieś imprezy zawsze sie wystarają i coś jest fajnego ,fajne zespoły muz.
Kubusiowa z Kubutkiem wszystka bedzie dobrze skoro był troche przeźebiony to napewno to :)
baska,luszczynka trzymajcie sie brzuchatki ;D ;D ;D

Wychodzilismy na pożegnanie lata
kl010qk8.jpg

Kurcze zas cos mi sie dzieje z kompem jutro jeszcze powklejam fotki ;D :) papapapapap :)

reklama
Uff w końcu uporałam się z czytaniem, całkiem przyjemna była lektura :).

Luczynka i Basia fajnie się czyta Wasze posty  ;D zobaczycie jak to zleci i będziecie tulić Wasze maleństwa!

Kubusiowa - nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze, musisz myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki za Twojego ślicznego szkraba :)

anian - niestety mąż w pracy :(

Karolinna my też wywołujemy fotki w Media i nie narzekamy na ich jakość :) a fajnie że tak tanio :)

Dziewczyny jestem totalnie przybita :( ryczeć mi się chce a dlaczego? Jest wiele powodów:
- po pierwsze mój szanowny małżonek tak jakby zapomniał o rocznicy, normalnie ani złamanego kwiatka nie dostałam  :mad: w dodatku jest w pracy,
- po drugie była teściowa - dokładnie 1,5 godziny, naprzywoziła pełno pierdół niepotrzebnie wydawała kasę której nie ma a następnym razem pewnie przyjedzie na roczek małej  :mad: wrrrrrr!!!
- Po trzecie Karolinka daje tak w kość - ciągle chce na ten brzuszek, normalnie nie mam już do niej siły, ręce opadają. Jeszcze za dnia jakoś da się ją upilnować ale w nocy śpi na brzuszku bo inaczej nie da rady :(.
- Po czwarte mam chyba mało mleka bo ciężko mi naciągnąć odpowiednią ilość do kaszki :(
- Po piąte mąła nie chciała dziś jabłka i strasznie się krzywiła, aż ją otrzepało, zrobiłam chyba bład bo stwierdziłam że może jabłko z marchewką będzie słodsze a to dopiero nie dobre i tego też nie chciała, kaszki też nie chciała, w ogóle nie było mowy żeby coś zjadła. Płakała strasznie, nie wiedziałam co robić. Cyca jej dałam też płacz, mówie może mam mało mleka, więc rozrobiłam sztuczne (miałam taką próbkę- jedną porcję NAN) dalej ryk, rozrobiłam kaszkę na tym mleku - dalej ryk. W końcu dałam ją do łóżeczka i zasnęła. Tak jakby nie była glodna, ale po dłuższym zastanowieniu doszłam do wniosku że to chyba ząbki. Bolą ją dziąsła i dlatego płakała i nie chciała jeść, wcześniej przed próbą dania jej kaszki dałam jej nurofen dla dzieci (bo marudna jest dziś cały dzień) i może potem zadziałało że zasnęła. JAK MYŚLICIE ??? TO PRZEZ ZĄBKI NIE CHCE JEŚĆ???

Normalnie padam dziś na ryjek :( ryczeć mi się strasznie chce (zresztą już dziś ryczałam)  :( :( :( :( :( :(

DOBRANOC KOBITKI! SORKI ŻE TYLE NAPRODUKOWAŁAM ALE MUSIAŁAM SIĘ "WYGADAĆ" :(

Iza Generalnie moja oliwia nie chorowała na ząbki ale jak wychodziły jej 4 to też nie chciała jeść i na siłę musiałam jej wciskać bo coś przecierz musiała zjesć .Nawet ulubionych smakołyków nie chciała ale po dwóch dniach jak reką odjoł tak że napwno na ząbale nie ma apetytu :(
............a z tymi chłopami już tak jest ,mój jest taki sam zero kwiatka nic czasami chciała ;D bym takiego romantyka (przepraszm raz był taki cudowny i kochany jak rodziłam i po miodzio :) :) :))zresztą teraz tez jest kochany ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Kochana głowa do góry ,nie dołuj sie jutro wstaniesz i bedzie ok :) ;) ;)

Dzieńdoberek dziewczyny :)

Oliwka .... Narzekasz na kompa, więc może spróbuj wrzucać fotki w mniejszym formacie, bo jak tylko trafiam na forum na takie duże formaty to mój komp też strasznie muli

Iza ... 1) Z tego co piszesz, mąż jeszcze nie wrócił z pracy a jest 23 !! Też z niego bidulek, jak by nie było. No i skoro go nie ma to ja wierzę, że nie zapomniał o rocznicy. Jeśliby zaś było odwrotnie, to DRAŃ z niego ;)
2)Teściowa ... hmmm no cóż ... wiadomo, ale z drugiej strony to chciała dobrze, ale jej nie wyszło ::) U nas panuje taka tradycje, że na wszelkie uroczystości dajemy sobie kasę i problem nietrafionych prezentów lub podarków - znikł :)
3-5) Nie znam się, ale to faktycznie mogą być ząbki.

Kubusiowa .... Kubuś dzielny chłopczyk, zaczyna raczkować, jest silny i jest w dobrych rękach, troskliwy lekarz to prawdziwy skarb, więc nie masz się o co martwić na zapas. Uszy do góry ;)

Luczynka, Baśka ..... wzruszają mnie wasze posty, a czasem oblewam się gęsią skórką :)

Anian- wszystkiego naj, naj,naj dla Patrycji z okazji pół roczku!!! :)
Również przesyłamy buziaczki :-* :-* :-*
Pisz jak tam w pracy i jak Patrycja znosi rozstania.

Kubusiowa- raczkowanie! O jak fajnie!
Miej teraz zawsze aparat w pogotowiu, co by ten fakt uwiecznic i nam zaprezentować.... ;D

Karolinna- gdzie się ukrywasz? ;) ;) ;)
Chodzisz po sklepach, zamiast spacerować po alejkach.... ;D

Iza- pamiętaj, że Twoje zdenerwowanie udziela się malutkiej
i może dlatego jest marudna i nie chce jeść.
Spacerek Wam obu dobrze zrobi, może uda nam się spotkać :)

Ide dziś do Remedium , bo Martynka od 9 dni nie robi kupki.
Jest pogodna, śpi dobrze...tylko ta kupka! :(
Zobaczymy co lekarka powie.....
No i muszę się pochwalić, że Daria ma już dwie piątki
(po jednej z polskiego i matematyki :D :D)

Miłego dnia!!!

witajcie babeczki

mokkate gratki dla Darii z okazji tych 5 !!! cały czas przyprawia cię o dumę :) alejkami chodzę ale około godz 11-12 ::) i to tak nie za długo tam bo Lena się n u d z i ::) a pogadałabym sobie z tobą :) i znowu wrócił problem kupek u Martynki? :mad:

oliwka ale strojnisia z twojej małej :D Lena też ma podobne czapeczki :)

iza to ze twój mąż jest facetem to go nie usprawiedliwia że zapomniał o rocznicy,a to dopiero 2 ::) mam nadzieję ze jednak po pracy coś przyniósł ? :) a Karolka może to mieć przez ząbki :) a może ona już nie potrzebuje tak często jeść? nie wiem ::) jeśli to ząbki to za parę dni się okaże :)

miłego dnia :) .

MariOla oczywiście, że Twoja sypialnia nie jest be !!!! My po prostu zaczęliśmy ( w końcu) myśleć pzryszłościowo, bo jak się stamtąd wyprowadzimy to do salonu nie wstawimy łózka sypialnianego :D
Izuś W zupełności zgadzam się z Mariolką, na pewno nie chciał skąłdać Ci żyzceń przez telefon a nie spodziewał się, ze będzie tak długo w pracy...A cod o Karolci to bardzo prawdopodobne, że są to ząbki. Także daj jej kilka dni i zoabczysz, jakby co to pójdziesz do lekarza.
Kubusiowa niech Kubuś podszpeni coś mojemu Oskarowi, bo ten ani myśli raczkować - wstawać tylko chce - łapie mnie skubany za bluzkę i wstaje łobuz jeden :)
Mokatte gratulacje dla Darii !!!! Oby tak dalej !
Wczoraj jechałam z pracy prosto do Silesi tam był Rafał ze swoim tatą, suiostrą i siostrzeńcem (pisałam o nim  >:D ). Jak tylko przyjechałam i spojrzałam, na to dziecko to już miałam dosyć... Nie lubię przemadrzały i rozpieszczonych do granic dzieci. Jak wchdoziliśmy do Silesii to Mateusz stwierdził :"Wy się ciągle kłócicie:, ja na to :"Nie - my się nigdy nei kłócimy - my rozmawiamy.". A on co ? :"Babcia mi tak pwoedziała." - myślałam, ze neiwyrobię , ale spokojnei odpiwedziałam :"Babcia nie ejst z nami 24 h na dobę i nie wie jak jest!!". Cóż za babsko !!!! Nawet gdybyśmy się rozstawali to nic jej do tego - wqrza mnei ta baba jak nikt na świecie (oprócz siostry i siostrzeńca Rafała).
Ja nie wiem ta rodzina w ogóle jakaś dziwna jest........
A moje kochanie (czyt. Synuś :) ) zrobiło wiele postępów - tak jak pisałam do Kubusiowej - lapie mnie za bluzkę jak siedzimy i próbuje wstać, zajarzył już całkowicie, ze chdozik jest po to, aby się poruszać po omieszczeniu :) i jak się bawimy i ja zakładam pieluchę tetrową na buzię to on mi ją ściąga i się przy tym rozxkosznie uśmiecha...... Normalnie Mój Mały Geniusz :D
W pracy przed chwilą miałam taki mlyn, ze szok. Przyszła kobieta - zaczęła się wydzierać, że ona zaświadzcenie do stypendium. A ja jej w kółko to samo powtarzałam, ze nie mogę jej wystawić, bo mamy zakaz - a ona pretensje do mnie - jakby to była moja wina !!!

Witam,

Kubusiowa nic sie nie martw. U nas bylo podobnie ze szmerami, w podobnym wieku lekarka uslyszala, dostalismy skierowanie do kardiologa i po badaniach stwierdzila, ze to tylko takie wzrostowe. Duzo dzieci tak ma i to z wiekiem przejdzie - to jedna struna w serduszku nie jest odpowiednio naciagnieta i jak serduszko urosnie, to sie wyprostuje - wiec spoko.

Iza facet, ktory pamieta o datach urordzin, rocznic itp... chyba nie istnieje, ja sie juz przyzwyczailam, ze Rafal zamiast 5.10, to tak 7.10 sklada mi zyczenia, to facetom mozna wybaczyc
Na tesciowe nie ma rady, kazda lubi przynosic mase niepotrzebnych rzeczy, tesciowa mojej siostry zawsze przynosila wielka torbe slodyczy i to od urodzenia, jakby 2 miesieczny maluch jadl slodycze ::)

Pozdrawiam,

reklama
sandros ja uważam ;) że to że facet jest facetem to go nie usparwiedliwia! :p a co to? nie może zapisac w komróce ale w kalendarzu?? a o swoich urodzinach to nie pamięta ? a jakże :p co u Sonii ? chodzici regularnie na te zajęcia z tańczeniem czy to był tylko jeden raz ?

mamaboo ale malutkie te fotki :( nic cię nie widać ::) ale ta babcia nagadała temu małemu :o .Gratki dla Oskarka za podnoszenie się za bluzkę :D Lena już dłuuugo tak robi i ostrzegę cię ze będzie coraz "gorzej" ;) nie mogę ubrać Leny bo ona hop i stoi ja ją posadzę a ona znów hop ::) i tak kilka razy,bo wkładam sweterek na raty ;)

.

Do góry