reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

Magnez słodkie blonadaski, widać że rodzeństwo :D i uspokoiłaś mnie z tym gadaniem Stasia!! swoją drogą śliczne imię, tez takie chciałam, ale moja babcia Stanisława powiedziała że broń Boże :D
Martusia no właśnie już sama nie wiem, pewnie ta drzemka winna, zwłaszcza że ostatnio śpi nawet 3godz (dzisiaj 4!!), a zawsze mu jedna starczyła.. a za ciepło to chyba nie, dzisiaj po raz pierwszy wlazł pod kołderkę :D bo moje dziecko praktycznie od zawsze śpi nie przykryte.. no nic, będę sprawdzała z tą drzemką, na pewno ją skrócę..

reklama
Kochane ja musze sie Wam pochwalic w koncu moje Dziecko zaczyna powtarzac wyrazy na razie fascynuja ja te z cz i sz typu klucz, deszcz, czapa, ale w koncu zaczyna sie cos dziac hurra

ja juz mam dzis posprzatana chalupe, zrobione paznokcie i brwi, jak ja nie lubie ich wyrywac :wściekła/y:, a wieczorem ide na urodziny do szwagra, nowego bo dopiero od miesiaca jest mezem, lubie te Rodzinne zjazdy, bo moj Maz ma 9 Rodzenstwo w tym czesc ma mezow, zony, dziecko, wiec jest kupa ludzi i starsznie wesolo :-D

wiecie co moja Oliwka przed chiwla zrobila sama sobie wymalowala paznokcie heh zapomnialam schowac lakier :-D

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!
Nie było mnie tylko kilka dnia tu taki ilości. Widzę, że nasz wątek tętni życiem :) Super :) Jak tylko Rafał zaśnie to zabiorę się za nadrabianie zaległości. A tak w ogóle to u nas wszystko w porządku. Mały w ciągu dnia nie ubiera już pieluchy, nawet do spania a jedynie jak wychodzimy na dwór. Po nocy też budzi się z suchym pampersem tak więc myślę, że dziś spróbujemy już spać bez pieluchy. Najwyżej się potopimy :D
No to póki co tyle. Idę szykować Rafała do kąpieli. Miłego wieczoru!

Martusia zrobiłaś fotkę?? pokaż koniecznie jeśli tak :)) super z taką wielką rodzinką, głośno i wesoło - to lubię :)))
Mama-iza ale super, zazdroszczę!! świetnie się Rafałek spisuje, kurde, a niewiele starszy od Sebastiana!!

młody mi już padł, więc chyba te późne zasypianie to była wina drzemki bo miał dzisiaj niecałą godzinkę tylko :)) albo i pogody bo dzisiaj cały dzień leje i ciemno...
ja cały dzień sprzatam, mały mi "pomgał" w związku z czym niektóre rzeczy robiłam po dwa razy, ba! butelki z jego kosmetyki czy książeczki to chyba i z 5 razy układałam :D
idę sprzątać dalej, mam jakieś 3godz zanim rodzinka u nas będzie, a bajzel większy niż rano bo przy okazji sprzatania chciałam posegregować zabawki i ciuchy i się zakopałam :/

Mama iza wielkie gratki dla Rafałka
U nas narazie sikanie w lesie mały jak nie ma pieluchy to sika gdzie popadnie]
Tygrynka no to ładnie sobie posprzątałaś widzę że twój Sebuś też lubi pomagać bo mój Bartek to uwielbia być małym pomocnikiem:-)
U nas dziś pogoda troche lepsza liczę na spacerek bo z tyj moim urwisem ciągle w domu to nie da sie wytrzymać

mama iza naprawde szybciutko twoj maluch odstawia pieluszki, gratuluje :)
na spotkaniu rodzinnym bylo super tylko dzis jestem troche chora heh, zdjecia niestety nie zrobilam, jakos tak nie pomyslalam zeby zrobic bo mamy rodzinnego fotografa i on wszystkie imprezy fotografuje i katologuje, wczoraj mial ze soba stare plyty ze zdjeciami i ogladalismy Wigilie od 2005, jak jeszcze Mama zyla;
ale wesolo bylo powspominac stare czasy :)

reklama
Witam mamy mam pytanie jak sprawdzić czy dziecko nie ma pasożytów oczywiście kał czysty, ale generealnie słaby apetyt wywoływanie odruchu wymiotnego poprzez wkładanie palców do buzi. mała ma 18 mc okres ząbkowanie trwa, gorszy nastruj etc.Czy takiemu maluchowi mozna zrobić już jakieś badania w tym kierunku (mamy kota w domu mimo że regularnie jest odrobaczany obawiam się by maluch czegoś nie złapał.)Mała jest na bebilon pepti wybredna i ma słaby apetyt...jak to u Was jest Drogie Mamy?

Do góry