reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
Doberek :-)
Tak w kwestii pogody to nie mam dobrych wieści...drugi dzien pada i ma padać aż do poniedziałku :-( (oby sie nie sprawdziło)

Kobietki nabłyszczacie czymś panele/płytki? Po remoncie mieszkania i po tej wymianie pionów takie matowe się stały :-(. Nie wiem czy mam umyć jakimś specjalnym ustrojstwem czy nabłyszczyć? Płytki są takie z wgłębieniami, nie równe...kiedyś kobietka mi poleciła jakiś mało znany/tani środek...owszem błyszczały jeden dzień, a później jakby ten nabłyszczacz się "odklejał" od podłogi i zostawał najczęściej na dłoniach Zosi...takie małe błyszczące płateczki. Macie jakieś sprawdzone sposoby/środki?

ja melbie w kuchni po myciu nabłyszczam waciekiem i oliwką Przemkową:tak:
ale paneli i płytek jeszcze nie próbowałam

Ja dawno temu to stosowałam na poprzednim mieszkaniu sidolux. Sprawdzał się ładnie ale tam nie miałam na podłodzie płytek. A poza tym cena :-(. Na 60m2 mieszkanie musiałabym teraz kupić 3-4 butelki :-(.

do płytek w domu tomam taki pomarańczowy ajax z sodą czy coś i mi się ładnie świecą,ale u mnie nie po remoncie:no:

Aniu brak mi sił...od tygodnia jadę na szmacie, wszędzie 2 cm kurzu a tylko wymieniali piony. Przeprowadziliśmy się tu w grudniu, w dzień wigilii jeszcze myłam podłogę i teraz znów mieszkanie wygląda tak jak w trakcie remontu pomimo, że sprzątam gruntownie raz w tygodniu. Boję się myśleć co będzie dalej bo na lipiec mąż zaplanował malowanie kuchni...

Moja Zosia to zostanie naukowcem ;-) Woli książki niż zabawki, od półtorej godziny siedzi w łóżeczku i "czyta" sobie :tak::tak::tak::tak:

a coś mi sie przypomniało, jak kieys ojciec zakładał płytki to żeby resztki usunąć używaliśmy taki środek "delfin" atlas koszt ok 8 zł/1 litr, usunął wszystko, nawet rdzę, resztki cementu
ale nie wiem czy pomoże w Twoim przypadku

Niestety ten środek sie nie nadaje...główne jego zastosowanie to zabezpieczanie fug przed zabrudzeniami...cóż chyba będę musiała poczytać w necie więcej wiadomości, może coś znajdę ciekawego.

reklama
Do góry