reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
Aguska Rafał tak jak Bartuś łobuz pierwszy i do tego strasznie uparty, ale pracujemy wszyscy nad tym :D Daj znać co alergolog powie.

Nas czeka jeszcze dziś wizyta u lekarza, bo Rafał ma ospę ;/ Poszedł do przedszkola i było ok, a po kilku godz zadzwoniła pani i powiedziała, że Rafała wysypało. Musiałam go od razu odebrać i faktycznie cały piegowaty. Do końca miesiąca mamy przedszkole z głowy :(

Cześć laseczki

Iza i jak młody ???? Zaglądaj w odbyt bo tam tez lubią być krosty :baffled:

Sorki ze mało Zaglądamm ale wpadlam w wir farb i moich drewienek:-D
ale podczytuje co jakiś czas

mały ma alergie na trawy/zboża sierść psa i roztocza:eek:
dostaliśmy na razie lekkie leki i po miesiącu zobaczymy czy nie trzeba będzie ich zmienić
testy były masakra ledwo go z m utrzymaliśmy

Beata a co u was oprócz twoich wyrobów?Jak Klaudio?i jak starszak?

aguska klaudio nadal gada po swojemu, rozrabia juz za 3ch:-D
starszy chodzi 2 razy w tyg na pilke, pomalu przelamuje sie i poznaje kolegow co mnie cieszy
dostal nawet dyplom ze pisze coraz lepiej po angielsku, juz nie zgapia od kumpli- tylko stara sie sam ukladac zdania....:tak:
ja czekam do stycznia, wtedy klaudio do przedszkola a ja bede sie uczyc jezyka, tatus nasz pracuje i jakos sie kreci....:-D

Cześć dziewczyny, nie mam nawet czasu do Was napisać. Rafała z każdym dniem wywala coraz mocniej i tak jak Beata mówisz, w odbycie najwięcej, chodzi i po pupie się skrobie. A tak to szyja, głowa, pachwiny największy wysyp najmniej ma w sumie na buzi, rękach i nogach. Gorączkę lekką ma a zaraz potem pojawiają się nowe krosty. Pani doktor mówiła mi właśnie, że gorączka poprzedza nowy wykwit. Poza tym ograniczyliśmy mycie do minimum choć i z tym jest problem. Podobno woda jeszcze bardziej pobudza. A tak to smarowałam Pudrodermem takim czymś białym i niby jest o tyle lepszy od zwykłego fioletu, że nie barwi tak skóry i hamuje uczucie swędzenia, no ale szybko się wykrusza więc efekt nie jest zbyt długi. Teraz posmarowała go fioletem, zobaczymy jakie efekty będą. Jak nie to wrócę do białkowania.

Aguska
jak w ogóle wyglądają takie testy u dzieci? Też takie nakłuwanie? Współczuje wyników, bo jak ze zbożami i trawami chyba da się jako tako żyć tak roztocza to masakra, wszędzie ich przecież pełno. Powodzenia i oby leki pomogły.

Coś mi się wydaje, że jednak do białkowania wrócę, bo po tym fiolecie cały czas się skrobie :(
Ech to będzie ciężka noc. Trzymajcie się, dobranoc :)

mama Iza ojej współczuje rafciowy na pewno swędzi go ale przetrwacie i będzie z głowy;-)
Testy wyglądaja tak że najpierw pani rysuje kreseczki długopisem potem daje na ten ślad kropelke alergenu i patyczkiem uszkadza naskórek potem się czeka 15 minut i wychodzi bąbelek albo i nie.Na 12 alergenów Bartek jest uczulony na 3 więc nie jest jeszcze źle.Co do roztoczy to na szczęście odczyn był najmniejszy największego bąbla miał na trawy!
muszę teraz codziennie dobrze wszystko myć wycierać dokładnie kurze itp.W sumie to my np nie mamy dywanów więc mamy troche lepiej ale w przedszkolu kurzu nie uniknie:sorry2:
Beata fajnie że straszak sobie radzi to najważniejsze:tak:a klaudio rozróba dalej:-Ddo stycznia jeszcze troche;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mama Iza współczuję ale dobrą stroną te ospy jest to ze ja juz bedzie miał z głowy. uważaj na pudrocrem bo nadkażaja się krostki po nim -nie zabija bakteri a one sie gromadza pod tą skorupka. mi pani doktor poradziła vritazolin(na opryszczkę i wirus ospy) super jak posmarowałam czerwone plamki to nie pęczniały i nie robiły się wykwity tylko znikała plamka po dniu lub dwóch. no i fiolet wiadomo cięzko zmyc ale na pewno po nim nie dojdzie do zakażenia. zycze zdrówka!!! no i siłly dla ciebie bo mały najpewniej przez najbliższe 3 tygodnie skazany jest na siedzenie w domku.

Aguśka a jednak alergia, dziwne (i nie dziwne)że na tyle rzeczy jest uczulony- mimo wszystko jest duża szansa że zanim bedzie nastolatkiem alergia zniknie i tego mu zycze.

a tak poza tym u nas infekcja za infekcja, po antybiotyku julka wróciła do przedszkola ale kaszel wciąz jest, za to wieczór z piątku na sobotę wyjęty z mojego życiorysu bo mała wymiotowała cała noc, na szczęscie juz lepiej się czuję ale obawiam się że z jej szczęsciem do choróbsk zaraz znowu coś się do niej przypałęta. ja natomiast lecze swoją anginę ropną i wyleczyc nie mogę.

naleza wam się duże przeprosiny ode mnie bo żadko pisze ale poczytuję co tam u was.

buziaki miłej niedzieli!!!

Ostatnia edycja:
Do góry