reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy 2011

ja ostatnio nie miałam oliwki ani nic tłustego, a widziałam, że Hani zaczynają się robić takie żółte placki to posmarowałam przed kąpaniem główkę linomagiem ;) później wyczesałam i zeszło :)

reklama
emri to wnioskuje, ze przegapilas wizyte u gina? kurcze szkoda bo ciekawa bylam co ci powie... a kiedy masz u S.?

wera a byly tam w tym lumpie dla takich maluszkow jak nasze?

paula ja kiedys chodzilam do lumpa na przeciw disco studio. tam teraz jest pub w tym budynku z przodu, ale lumpa chyba pzreniesli na tyl czy tam bok tego budynku. daawno tam nie bylam ale babka miala ciuchy z Wloch i doslownie perelki. kupilam tam piekna bluzke wyszyta kamieniami przy dekolcie i cieniutki sweterek. sama musze tam zajsc w koncu daleko nie mam:)

vii no bo to chyba chodzi o cos tlustego. takze oliwka, linomag, parafina. najlepsze jest to, ze sa "specjalne" preparaty na ciemieniuche za kilkadziesiat zlotych:) a wcale potrzebne nie sa.

u nas na chrzciny wychodzi masakra ludzi bo 29 osob:) musze pogadac z mama czy by u nich nie zrobic bo w lokalu to zabnkrutujemy a jak w domu to zlece zadania mamie, tesciowej, babciom i koszta sie rozloza:/

Ostatnia edycja:
Beti tak w tym lumpie kolo hotelu są ciuszki i dla maleńkich dzieciaczków i dla przedszkolaków Ten lumpek ma tylko jeden minus- jest po schodach w dół i ciężko dostać się tam wózkiem. 29 osób?ja mam 15 i zastanawiam się czy na pewno pomieszczę ich w domu

Musze spróbować z linomagiem bo oliwka u nas nie działa

Ostatnia edycja:
Vii, Emri - śpiochy jedne!!! :-p
Moja Młodociana też dziś pospała sobie, od po 11 do 16 z przerwą na butlę i kilka uśmiechów. Ja, niestety, nie przyłączyłam się do niej... Żadnego spaceru dziś nie było :-( Tylko wypad autem na zakupy. Dostało jej się zestaw ubranek :-)
Przyznaje, że w lumpkach można trafić na fajne rzeczy :) Bardzo dawno nie odwiedzałam już takich miejsc...
Beti - taką dużą macie najbliższą rodzinę? :> Faktycznie, lepiej urządzić takie chrzciny w domu...
I u nas pojawiły się jakieś łuski na głowie L., więc jutro podziałam, by to zlikwidować!
Poniedziałek już minął, jeszcze 2 dni i rodzinny długi weekend... Meżu myśli, że się wtedy wyśpi :p
Madzioszka - przeczytałam z grubsza Dzieciozmagania, więc mogę Ci ją oddać na najbliższym spacerze :-)

Ostatnia edycja:
Emri kurcze żeś przegapiła a ja w poczekalni nawet wybrałam do Ciebie numer ale zrezygnowałam. Mogłam do Ciebie zadzwonić i zapytać czy idziesz;/

Izuniek nie spieszy się, fakt nie powala książka, Nie wiem kiedy będzie ten najbliższy spacer;p

Jutro ide zaliczać panią z filozofii trzymać mi tu ładnie kciuki:D
Dziś robiłam test czy moja B. będzie wiedziała co zrobić z łyżeczką podałam jej herbatkę pierwsza łyżka wylądowała na brodzie druga połowicznie do trzeciej otworzyła buźkę a jak chciałam dać czwartą to łapała za łyżeczkę i pakowała do gębuśki. Już widzę jak zamiast herby jest marchewa.... :)

słodkich babole i nie produkować mi aż tyle tych postów bo się ciężko czyta i zapamiętuje:D

Beti tyle osób to stanowczo warto w domu, bo w lokalu to z torbami pójdziecie ;) chociaż w domu to też wydatek, u nas było 13 osób i ciężko było... już nawet pomijając fakt, że trzeba skombinować stoły i krzesła :/

Madzioszkaa
kciuki trzymane :) nie zapomnij nagrać jak Becik zjada pierwszą marchewkę :)

Izuniek
lepiej szybko się weź za tą główkę, bo to się szybko rozrasta i później ciężko się pozbyć :/

no tyle nam wychodzi osob. to jest taka najblizsza rodzina z ciotkami itp ale ze wszystkimi mamy bardzo bliski kontakt i nie wyobrazam sobie zeby ich nie bylo:( a moi rodzice maja duzy dom i ogord wiec mysle, ze da rade. jeszcze zobaczymy:)

Witam,
wpadłam na chwilkę poczytać, zobaczyć co się dzieje i złożyć Bolciowi życzonka z okazji półroczku :) Rośnij zdrowo, dużo zabawek, uśmiechu na buźce i .....

Wera ZG Tak myślę o jedzeniu na chrzciny. My mieliśmy z takich niecodziennych dań polędwiczki z kremem chrzanowym i jajkiem przepiórczym, pstrąga faszerowanego ( nafaszerowany upieczony a potem kroi i sie go w plastry 1,5 cm i przekłada plastrem cytryny, oczywiście w mordkę pstrąga też plasterek cytryny, dewolaje z fetą i szpinakiem, dewolaje z serem żółtym i ananasem, udka faszerowane.

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym!
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym!

Mi te dania i kilka innych przygotowywał wujek, szef kuchni w hotelu. Gdyby któraś z koleżanek chciała skorzystać to mogłabym się zapytać czy mógłby coś takiego przygotować i ile by to kosztowało. Warunek jeden po odbiór trzeba pojechać do Gorzowa. My jechaliśmy i się opłacało.

Pozdrawiam serdecznie spadam spać bo padam na ryjek :)

reklama
witam i ja :)

Paula miłej zabawy klockami :D

pogoda póki co wygląda na całkiem fajną, ale coś czuję, że to się nie utrzyma... mam nadzieję, że dzisiaj się zmobilizuję do spaceru :/

czy któraś z Was miałaby coś przeciwko żeby wanna była na prawie całą łazienkę ?? ;> tylko malutka umywalka wpuszczona w blat nad pralką i miejsca na podłodze tylko tyle żeby się rozebrać (dosłownie 80x50 cm) ;) marzy mi się taka wanna narożna i teraz mam możliwość taką wstawić, ale już sama nie wiem :( w sumie łazienka jest do kąpieli a nie do spacerowania po niej...

miłego dnia :)

Do góry