• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

Hejo:)

Buziaki dla Synka Szczęśliwej i dla Aluni:***

Szczęśiwa przyszło mi do głowy, ze mały wydziera się na spacerach z powodu wózka...chociaż nie wiem jaką bryką jeździ:) Filo w okolicach 4 m wskoczył w spacerówkę, bo jazda w gondoli to był koszmar:/ A piszesz, że maluszek taki szybki we wszystkim to może mu tam nudno:)

Bati Filo kaszkę też zawsze ma z wkładką:) Najczęściej starty owoc. Gratuluję ząbka!

Kordek my wykorzystaliśmy 2 op. Dentinoxu, ale średnio się sprawdził. Lekarka powiedziała nam, żeby się nie bać i podawać przeciwbólowe środki, nawet kilka nocy po rząd jak potrzeba. I faktycznie po Ibufenie w syropku zawsze spał spokojnie, a w dzień dawaliśmy radę jakoś:)

reklama
wiesz emri on zasypia jak zmęczona normalnie spokojnie, ae jak sie budzi to juz nie wysiedzi minuty duzej.....i też mnie olsniło dziś że on chce do spacerówki -swiat oglądac...córa jak miała 5 miechów juz w spacerówce była a on troche bardziej sprytniejszy wiec pewnie cche szybciej... bo w chuscie to anioł ;) oglada świat i lalus usmiechnięty :)
i dziekujemy za wszystkie buziaki i gratki!

beti a jaka kaszke dajesz? ja pamietam że moja córa nie lubiała bobovity itp tylko zwykła kasza manna a z soków dawałam maliny swojej roboty bo ja taka kuchta przy dzieciokach sie zrobiłam ;)

Beti...ja np robię kaszkę na swoim mleku - wiadomo - gotować swojego nie można, ale są dwa sposoby:) pierw na gęsto gotuję/gotowałam kaszkę mannę na wodzie - i "rozpuszczałam" lekko w swoim mleku - albo (i to częściej niż gotowanie) do podgrzanego swojego mleka dodaę zwykłego kleiku ryżowego, lub innej "bezmlecznej" kaszki błyskawicznej z bobovity. Ale Alcia prędziej napije się mleka z kilka łyżeczkami, niż zje na gęsto...no ale smakować jej smakuje - tylko dopiero kobita zaczęła łykam i kumać o co w tym wszystkim chodzi - więc za wiele to ona jeszcze nie popróbowała:) Bartuch bardzo długo jadł kleik ryżowy na mleku z owocami lub sokiem - a ja nawet jestem bardziej za tym by dodawać kleik ryżowy bądź kukurydziany do mleka...w kaszkach owocowych niestety dodawany jest cukier;/lepiej owoce dodać samemy i posłodzić np miodem (ale to chyba po roczku ten miód - muszę sprawdzić...) bo dawno nie robiłam:)

Przespanej nocki - oby Bolcio nie stracił głosu :*

zawalka...jak dla mnie bardzo kontrowersyjna sprawa....jestem całkowicie na nie za karami cielesnymi, a szczególnie za laniem gdzie popadnie i o byle co///ale ... dałam raz dostał klapsa w pupe - jak B miał gdzieś z 2,5roku - ja byłam już w ciąży i wybiegł mi z chodnika praktycznie prosto pod samochód...to była chwila!!!!!!!!!!!!!! ale pamięta to strasznie i podziałało jak nie jedno kazanie!!!!tak więc...nie wiem, mam mieszane uczucia;/ i długo mogłabym polemizować w tym temacie - zależy jak Ci rodzicie rzeczywiście odnosili się do dziecka - a nie jedno też już widziałam!!!

ps nr 2 - ja tego klapsa przeżyłam chyba jeszcze ciężej niż on....cóż rodzic też człowiek....tylko mam nadzieję, że to co napisałam - nie będzie powodem do posądzenia mnie!!!!i postawienia przed sądem!!!!podobno dzieci do 4go roku życia klapsa (ale klapsa a nie lanie) odczuwają jako opamiętanie się, pdwróćenie uwagi - "zejście na ziemię" - starsze dzieci traktują to jako atak przeciwko ich wolności i ich "jestestwu" - bicie samo w sobie jest poniżające i bardzo osłabia poczucie wartości wg mnie. jest tysiąc innych możliwości by być autorytetem dla swych dzieci!!!ten incydent akurat u mnie - to była reakcja na coś strasznego - w moich oczach...co nie zmienia faktu...że zachowałam się ...jak nie ja;/;/;/;/

Ostatnia edycja:
sto lat dla Alicjii :)
szczęśliwa- twój promyczek ostro szaleje-taki szybki Bill. Bardzo ciekawy zycia i chętny by szybko z niego skożystac- to masz co robic :P:happy:

A dziś byłam u znajomej i u jej synka widziałam ząbka a ma skubany 4 i pół miesiąca- chyba rekord :)
Pozdrawiam

Gratulacje dla ząbkowych, uśmiechu dla chorych i miesięczników:)

Znikające posty nie dotyczyły mnie tylko ogólnie forum, ale już wiemy razem z Minesotą doszłyśmy która z laseczek usunęła posty;p widać było na liczniku głównym a zauważyłam tylko dlatego, że w tym samym czasie byłyśmy:)

Izuniek​ jak z naszą pediatrą? we czwartek idę na kontrolę z B. ciekawe czy coś będzie gadać,.

hej hooo;)

spóźnione buziaki dla miesięczniaków:* , gratki dla ząbiastych;)

nie sposób Was nadrobić ale był czas przywyknąć;-) u nas dalsze próby chodzenia ,które kończą się upadkiem na pupę i biciem brawa;) Nadia już sobie sama bije brawo ;) mieliśmy dziś paskudny dzień i Nadinka chyba wyczuła atmosferę bo była marudna i nie chciała jeść:/ cały dzień na cycu wisiała i niedawno zasnęła-masakra.

spokojnej nocy papapap

beti moja córa nie ruszała sztucznego mleka w żadnej postaci! przerobiłam tanie drogie oraz smakowe (z nestle) wsztstkie....naparwde wszystkie! nawet w słoiczkach mleka sztuczne juz gotowe zrobione za 5 zł kilka łyczków, byłam zdesperowana i dałabym kazde pieniadze byle cos wypiła... nie chciała
az... ja przeciwniczka dawania mleka krowiego za szybko-musiałam dac te mleko krowie i....dziecko zjadło kasze manna na krowim mleku...
wiec moja teoria z mlekiem krowim musiała sie lekko zmienic ;) tym bardziej do dzis wszama taka kasze na gesto z mlekiem :) sa dziewci które nie wypija tego mleka za skarby swiata! i....są zdrowe :) dobrze sie rozwijają itp ot taki urok....

a tak w ogóle ...

nieraz trzeba skasowac posty-sama tak robie co jakis czas bo szpiegulce to lubia sobie podczytac wysłac linki krasc zdjęcia itp rzeczy ot taka fantazja bezpłciowych osób :D i dla spokoju i bezpieczenstwa lepiej czasem pokasowac...wiec ja ta osobe rozumiem jak najbardziej :)

ma ja wolne -całą godzine :D hehehe wiec miłej niedzieli :)

reklama
szczesliwa u nas to samo co u was bylo:) a krowie mleko lubi bo je jogurty i kaszke z hippa ze sloiczka tez. a powiedz m od kiedy zaczelas te manne na krowim podawac? i na jakim konkretnie robilas? no i kiedy definitywnie odstawilas od piersi?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry