• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

manne z lubelli bo mi smakuje wiec pomyslałam że i jej zasmakuje a mleko od babci z ryneczka krowie lub nieraz kartonowe z lidla ;) lub mlekovita
cycoliłam długo bo do 15 miesiaca ale odkąd skonczyła rok to oduczałam bo ciumkała a nie jadła (jadła w nocy) a ciumkała za dnia-wiec powoli radziłam sobie z moja rozbujała laktacją az doszło do tego że ok 13 miesiaca juz i w nocy nie jadła i ciumkała i 2 miechy próbowaam polubownie oduczyc-szukałam sposobu....aż poszłam sie schlałam winem i mój sie bujał z dzieciem ...nastepnego dnia na kaca browca wypiłam i tez nie karmiłam i 3 dnia juz był spokój -piła soczek, wodę i poszło z górki :) ot alkohol mnie uratował w przemiłym towarzystwie hehehehe

a manne podałam przełom ok 8-9 miesiac bo wczesniej sie bujałam z gotowcami (bobovita itp) -czego do dzis żałuje

Ostatnia edycja:
reklama
dobry wieczór prawiepoweekendowo :(

myślałam że pół wieczora będę nadrabiać czytanie z dwóch dni, a tu całkiem całkiem przyjemnie, udało się ogarnąć :)

dla Aluni buziaczek za wczorajsze 7 miesięcy! a dopiero co pamiętam ją 2-tygodniową!!! taką kruszynkę którą bałam się wziąć na ręce :)
martini - zazdroszczę nocek... no ale Ty się musisz wysypiać więc Ci się takie należą :) ja ostatnio nie wyrabiam lekko, bo wstaję 5-6 razy... łudzę się, że to minie w końcu! miałam sielankę to teraz trochę pocierpię i nic mi nie będzie ;)

katoryba - kluseczka brzmi pięknie :) sama często tak do niej mówię ;) a jak wczorajsza noc? lepiej? mam nadzieję, bo ja tej historii czytać nie mogłam bo mi się płakać chciało, współczuję bardzo!

szczęśliwa - nasza córa ma to samo - kończy drzemkę i nie chce być w wózku dłużej :/ dziewczyny widziały nie raz jak na spacerze muszę dziecko na rękach nieść ;) teraz sobie w poucha pakuję i choć tyle jest lepiej że ręce mam wolne do pchania wózka... no ale wcześniej lekko nie było ;) moje kochane 8 kg na rękach ;) mam nadzieję, że w końcu wypali nam spacer razem - to będziemy razem nieść :) albo wieźć w wózku dwie syrenki ;)
przyłączam się do pytania Beti, proszę o więcej szczegółów nt mleka krowiego. Właśnie kiedyś pani Asia mi coś wspomniała, że ona zaleca z piersi na krowie przejść od razu, pominąć mm. tylko wtedy jakoś się tym nie zainteresowałam, bo jeszcze taaaak daleko było do jakichkolwiek zmian ;) a teraz czas sobie wyrobić jakieś zdanie ;)

zawalka
- czytałam i mam pewne obawy, że niestety zdarzają się sytuacje jak np u martini, a ktoś to może wykorzystać :/ no a człowiek jest tylko człowiekiem, sumienie Cię zje po takiej akcji i nie potrzebne jest więzienie. poza tym sam zamysł jest dobry, tylko żeby kara dotknęła tych co zasługują...

szczesliwa jeszcze tylko jedno pytanko:) a ile procent to mleko? moj ma zaraz 9 miechow i jutro mu dam te manne bo biedny sie meczy jak za nim ganiam z lyzeczka zeby zjadl troche kaszki. dzis zrobilam bobovity i dodalam dzemu i byla pyszna a on raptem 3 lyzeczki zjadl tylko.

sallis a we wtorek przyjezdzasz na spacer? fakt Domi potrafi niezle wrzeszczec. no i pouch wtedy to naprawde suuuper sprawa

Cześć dziewczyny! Czytam Was na bieżąco, ale nie mam kiedy pisać..
Gratulacje ( zaległe ) dla wszystkich miesięczniaków :D buziaki dla ząbkowców :D
Co do kaszek - na razie nie mogę się wypowiedzieć.. to jeszcze nie ten etap :D

buziaki i miłego wieczorku!

sallis - Alcia też miała takich kilka nocek - jakoś niecały tydzień to trwało - miała jakieś 5m-cy wtedy....jakoś do końca 4go miesiąca - może jeszcze z tydzień dłużej - spała mi calutką noc..potem zaczęła się budzić na jedno karmienie..a potem te kilka nocy to nie wiem ile wstawałam - ale jadła i szła spać dalej - w każdym bądź razie do pracy nie chodziłam jeszcze - pisałam nawet, że chyba zęby idą..a to guzik - musiał być to jakiś skok czy coś innego;/ może pokarm się przestawiał??? ale potem jej przeszło - ale fakt faktem już nie śpi "od -do" budzi się na jedzenie i już...Bartuch przesypiał mi całe nocki jak ostatecznie odstawiłam go od cyca - i tak jak u szczęśliwe - trzy nocki tatuś się przemęczył - a potem jakby nigdy nic:)ja te nocki jeszcze sobie odpuszczam, póki daję rady wstawać - wstaję...ale nie wiem czy będę karmić tyle ile Bartucha - czyli ponad półtora roku....zobaczymy jak wyjdzie.

sallis zgadza sie! pani asia zaleca by z cyca na krowe przejsc i ta informacja swojego czasu mnie podratowała bo myslałam , że bede miec niedorozwinięte dziecko jak tak witaminowego mleka nie bedzie pic...teraz sie z tego smieje w cholere (oj człowiek głuuuuuuupi był przejmował sie byle kim i byle g. radą by mnie zeschizowac) -dobrze sie stało -jak patrze z perspektywy czasu :) a mleko te przeszło 3 %

sallis hahahah jakbym widziała siebie....mały sie budzi i chce swiat obserwowac i wtedy to mam mysli typu (w p i z d u mi wózek) szczególnie że pies czesto przypiety i cholery dostaje....na łeb, ale cichosza - a spacer sie uda i pewnie cos wiecej bo zdrowi juz jestesmy wiec....do wtorku ;)

Ostatnia edycja:
Witajcie:)

Sallis - niestety zazwyczaj tak jest, że karani są Ci co najmniej zawinili, a prawdziwa przemoc uchodzi bezkarnie. We wtorek chętnie się z Wami wybiorę na spacer - chciałabym zobaczyć Twojego poucha. Daj znać jak już będziesz na miejscu.
A z nockami u nas teraz znów co 1,5 - 2 godziny się budzi na cyca i potem zasypia, a w dzień tylko ciamka sobie i jest tak zafascynowany wszystkim, że nie ma czasu na mleczko.

Dzisiaj Jachu pierwszy raz kąpał się w dużej wannie (ze mną) i było szaleństwo. Tak się przestymulował, że nie mógł się później uspokoić. Kąpiel trwała około 10 minut i raczej na basen się nie wybierzemy, bo przez 40 minut w jeszcze większej ilości wody jeszcze zawału dostanie:). A po tym wczorajszym jabłku chyba go brzuszek bolał, bo strasznie marudził cały wieczór i do tej pory nie zrobił kupy. Co do niego niepodobne. Dziwne, bo po zupce z marchewki i ziemniaka nie było problemu.

Witam sie poweekendowo i mroznie brr

Anias buziak dla Nadi z okazji 10 miesiecy;*

co do wozkow i spacerow mialam to samo nosilam mala i pchalam wozek odkad siedzi spacery nawet sa przyjemne:P

reklama
hej dziewoje!

kurcze czytalam na bierzaco przez weekend ale nie bylo kiedy odpisac i teraz nic nie pamietam :/

zawalka - ale na basanie po takiej ilosci wrazen to moze padnie ze zmeczenia ;)

szczesliwa - z tym mlekiem krowim to sobie zapamietam jakby sie okazalo ze mloda nie bedzie chciala mm ;)

salis - u nas nocki tez ostatnio jakies dziwne ale nie tak hardcorowe jak twoje, od jakis 4 dni Majka sie wybudza ok 24 i jak tylko wejde i dam smoczka to od razu usypia ale po 10 min sie wybudza i znowu smoczek i tak ze 4 rundki robie, a potem o 3 na jedzenie

spacer to wiadomo my zawsze jakos ok 11 wychodzimy wiec sie spotkamy jak zwykle

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry