reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

reklama
Juhu,

siw@
- ja przeżywałam to co Ty równo rok temu :) wiem co czujesz. No może nasz mały nie miał jeszcze kolek - pojawiły się ok 2 tyg. Ale byłam skołowana, niewyspana, obolała itd. Wiem, że teraz trudno w to uwierzyć bo sama nie wierzyłam jak mi to ktoś mówił ale: to minie szybciej niż myślisz (bo czas zacznie teraz gnać jak szalony) i potem będzie już tylko lepiej :) Próbowaliście tych masażyków i suszarki? Często pomagają też białe dźwięki (szum fal, bicie serca, itp). Wytrwałoście życzę i bezkolkowych Świąt :*

sallis - skąd w końcu kupiłaś MT?
właśnie - czym tu się zachwycać? goła choina? a co w tym ciekawego? bombki, cukierki, łańcuchy, światełka jeeeeee to jest to :)

karolqa - 5:20???? Bój się Boga kobieto! (to do Zuzi było ;P)
co do 2go dziecka - mam nadzieję, że ten smoczek nie wróci do Zuzi ;P

Widzę, że większość z nas teraz nocne marki - wyrobić się nie mogą za dnia. My skończyliśmy gotowanie przed 2 w nocy :/ mamy karkówę na 2 sposoby, syry kurzęce, galacik, 2 rodzaje śledzi, sałatkę ze słonecznikiem, półprodukty na sałatkę warzywną (pietruchy mi zabrakło). Dzisiaj wielkie sprzątanie i robienie torta :) tzn ozdabiać i przykrywać będę jutro ale samego torta-ciasto zrobię dzisiaj.

Miłych i owocnych ostatnich przygotowań :)

dzień dobry:)
Nawet bardzo:D

Moja mała jest u lekarza właśnie bo coś ją chyba kładzie smarka i pokaszluje w z nią pojechał dla pewności. Co do jajka daliśmy wyszło odczekałam znów dałam i wyszło gorsze.
W wrócił, mała nam znów schudła;/ cholender jeden! Może oni źle ważą?

Dziewczyny cieszcie się za mną właśnie zdałam egzamen na prawko:D

Pozdrawiam!

O ja pierdziu Madziocha :o co nic nie gadałaś żeby kciukole trzymać babo Ty!!!!
Super hiper extra!!!! Gratulejszyn! Łał! No to jesteś kierowniczka pełną gębą :)

A co z Betką? Z tym kaszelkiem i smarkaniem? No i co wagą? Co pediatra na to?

nie mówiłam, żeby nie zapeszyć:)

Młoda osłuchowo ok, te smary od ząbków. chudnięcie tylko albo aż 100 gram, granica błędu przy ważeniu ale przytyła od poprzedniej wizyty;/ mamy ją tuczyć mlekiem z kleikiem.

Uczulenie potwierdzone mamy wycofać białko kurze, nabiał i słodycze (to ostatnie z racji świąt) chociaż młoda nie jada czekolady. i kąpać ją w oliatumie bo skóra na polikach się pogarsza.

Madzioszka - Gratulacje!!!
Katoryba-
masujemy mu brzuszek, ale jak tylko przestajemy pręży się i płacze. Ulgę przynosi mu też leżenie brzuszkiem na moim brzuchu i zasypia, z tym że tak samo jak przy masażach jak tylko próbuje go przełożyć na łóżko czy do łóżeczka znowu histeria. Dzisiaj rano przez trzy godziny nie mogłam się ruszyć, i myślałam że mi cycki eksplodują bo nie miałam kiedy ściągnąć, jak dorwałam laktator to 2butle z jednego wycisnęłam:szok:
A czas rzeczywiście teraz zapiernicza, nie tak dawno marudziłam wam że mam dosyć brzucholca a to już ponad 3tyg. temu było. Dziękujemy za życzonka i wam również cudownych i bezproblemowych świąt:)

I wszystkim pozostałym mamusiom i ich rodzinkom również:)

Hej ho,

Madzioszka - gratuluję! Teraz będę uważała na przejściach :p Mijałam się z W. i Beatką u pediatry :) Ach, ta waga... To teraz zastąpicie jeden posiłek mlekiem z kleikiem czy jakoś inaczej, częściej macie to podawać?

U Leny jest poprawa, yeah!!! Jupiiiii!!! Walczymy z flegmą, antybiota łykamy nadal, zmniejszamy inhalacje do 2 i obserwujemy, po świętach znów kontrola :) Co do wagi, my niby stoimy w miejscu, 8,3 kg od miesiąca przy wzroście 73 cm.

Mężu wybył po część prezentów, potem ja po resztę :)

Miłych, rodzinnych, uśmiechniętych Świąt dla Wszystkich!!!

madzioszka gratulacje :)

a mnie szlag jasny trafi chyba! tylko chłop może sobie wymyślić trening na dzień przed wigilią!!! :wściekła/y:
pojechał o 14, bo przecież jeszcze po prezent musi zajechać i wróci o 18!!! normalnie udusić!
nie miałabym nic przeciwko gdyby D. zajmowała się sama sobą, ale tak nie jest :/
coś czuję że dziś też nockę zaliczę...

reklama
siw@ - masowanie brzuszka róbcie nie jak ma atak kolkowy tylko jak jest ok, tak żeby do tego ataku niedopuścić. U nas też w tym etapie był przylepa straszny. Praktycznie całymi dniami był na rękach, ja nie mogłam kompletnie nic zrobić w domu. Niezłą produkcję masz - 2 butle z jednego cyca :o szacun ;P

Izuniek - super hiper, że Lencia z górki :) oby zaraz było po wszystkim.

Madzioszka - a z jakiej racji nabiał? to chyba pojedynczo powinno się wycofać żeby wiedzieć czy to to zawiniło nie? Dziwne...

sallis - daj chłopu zajęcie na noc a sama zlegnij ;)

Zabieram się za sałatkę i torta i sprzątanie :/ mnie też nocka czeka ...

Do góry