reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

nnita- no że też się Wojtkowi zachciało wychodzić w Legnicy. Urodził by sie 3 dni wcześniej i mielibyśmy poradę za darmo:D
Przyjedziemy pomyślimy:) Póki co czas się pakować, bo jedziemy do teściowej do Żar. Pierwsza taka podróż Wojtusia ciekawe jak ją zniesie, tym bardziej że zostajemy na noc.

reklama
ja nie rodziłam w zg -a za darmo poradnie miałam-oni tak gadają tylko a nie maja prawa skasować-jak skasują wez papier i do rzecznika

dla Fila roczkowe buziaki sto latkowe!

Dużo zdrówka, uśmiechu i mało problemów z rodzicami dla Filcia:*

Siwa - biedny Wojtuś:(. Jachu miał też problem z piciem mleczka, tzn. po kilku łykach zaczynał płakać i wić się i niby chciał jeść, a nie mógł, bo coś mu nie pasowało. Ja płakałam razem z nim aż w końcu kupiliśmy Delicol (zawiera enzym, który rozkłada laktozę) i podawałam mu do każdego karmienia kilka kropli na sutek jak go zassał i to nam pomogło, a na kolki wieczorne pomagała nam woda koperkowa. Po 3 miesiącu wszystko minęło. Trzymam kciuki, żeby Delicol pomógł. Powodzenia:)

U nas: Jachu drze się jak poparzony, gdy tylko zobaczy fridę. Ja też mam katar, ale tylko na jedną dziurkę - na szczęście.

Miłego weekendu wszystkim:)

jak tu dziś spokojnie... po ostatnich samych złych wiadomościach to chyba trza się cieszyć ;))

Bolcio - zdrówka chłopie, bo mama osiwieje przez Ciebie!
Jachu - to samo ;) frida nie taka zła ;) Domi się z nią nawet czasem dogaduje, choć przyjaciółkami nie będą ;))
Hani - też zdrówka :*
i Nadii :*
i Dawidkowi :*

p.s. są tu jakieś zdrowe dzieci ?!?

Wojtuś - mleko mamy najlepsze :) oby brzusio już nie bolał :*
Synku Szczęśliwej - mama się nic nie chwali a z dobrego źródła wiem że siadasz sam!!!! szok normalnie! powiem Ci w tajemnicy, że hej do przodu jesteś bo pewne starsze koleżanki ani trochę się do siadania nie garną ;))

i najważniejsze...

Filipku - dużo radości w życiu i zdrówka! i żeby rodzice grzeczni byli i Cię słuchali ;) i niania też :D

my dziś gości mieliśmy w zasadzie cały dzień. pojechali koło 18, dziecko do kąpieli i zasnęła. Bo dziś tylko jedną drzemkę miała.
wczoraj w sumie też, ale źle się to skończyło, bo poszła spać o 20 i wstała a 22, a potem szaleństwa do uwaga uwaga... 1.30!!!
masakra.
dlatego aż się boję jak będzie dziś :/

dziewczyny wiecie co z basenem może? dzwonił ktoś do Was? bo to już chyba za tydzień co?

Hejo:)

Filipcio wyściskany, wycałowany i wypieszczony:) Dziękuje za życzenia!!! :) Ale numer to już rok, szok! Przed chwilą skończyliśmy oglądać zdjęcia Filcia, od pierwszych minut jego życia do teraz, normalnie strasznie się wzruszyłam...mieć dziecko to być szczęśliwym:) Dziękuję losowi za mojego synka:)

Katoryba sa takie płyny nawadniające przy biegunkach i wymiotach, może warto byłoby się coś takiego zaopatrzyć w Waszym przypadku. Kompletnie się na tym nie znam, ale wiem, że dziecko szybko się odwadnia, potem to już ekspresem idzie:/

Buziaczki dla wszystkich i zdrówka!

hej ho ;0

Filipku sto lat ;)

siw biedny Wojtuś, ja polem poradnię laktacyjną mi również pomogli ;)

zawalka B. drze się jak widzi sól fizjoogiczną nie chce wiedzieć jak nie daj Boże trzeba będzie użyć fridy ;/

salis Domi to nocny marek jest ;) a po takiej noce śpi chociaż dłużej ?

katoryba są takie gotowe soczki z marchwi z kleikiem ryżowym z Hippa zalecane przy biegunce ... co do preparatów to Orsalit ja podałam B. jak miał trzydniówkę i nic nie chciał jeść. Żeby Bolusiowi się poprawiło ;)

Emri domyślam się że takie chwile nie zapomniane są ....

zakupy dla B. poczynione, choć z wielkim trudem w Pepco w jego rozmiarze mało rzeczy znalazłam tj. takich które byłyby dobre i na długość i na szerokość;) Fajne rajstopki dorwałam bo nie mają gumki tylko ściągacz;) Błażejko obraził się na prawą cycuchę i nie ciągnie jej praktycznie w cale (czasami w nocy uda mi się przemycić ), nie wiem o co kaman nigdy za nią nie przepadał ale teraz tylko odciąganie wchodzi w grę nie wiem jak długo tak pociągnę ... muszę chyba się wybrać jeszcze raz do poradni laktacyjnej ;)

pozdrowionka i spokojnej nocki ;)

Sto lat dla wielkiego chłopaczka Filcia...

Sallis- do nas tez jeszcze nikt nie dzwonił a faktycznie za tydzień powinniśmy ruszy z basenem :( jak do środy nie zadzwonią to my sami się przypomnimy :)

Oj dzieciaczki kochane kurujcie się :)

W sumie Lila zdrowa tylko mnie cos gardło drapie- macie coś dobrego na to?

pozdrawiam

reklama
oleczka ja tam lubie tantum verde w tabletkach:) no i pomaga

gogoja ja mam podobny problem:) w zasadzie to zanika mi mleko w prawej piersi. jest go malo bo zawsze wolal lewa piers a teraz to juz w ogole ssie i ssie i nic nie leci (a jest mleko tylko niewiele) wiec przestaje i denerwuje sie jak znow ja chce zeby probowal. a dam druga to od razu leci mleko i zadowolony. ponoc to czeste, ze dzieci maja swoja ulubiona piers;)

Do góry