reklama

Mamy 2011

Hej ho,

co za noc, L. urządzała co 2 godz. krzykowisko przez sen, aż ostatecznie, tradycyjnie o 3, już usiadła i tylko mleko jej potrzebne było. Wykańczam się powoli... A podejmuję walkę ze smoczkowym nałogiem, by tylko do snu dostawała... Histerie odchodzą w aucie, na placach zabaw... Wczoraj jej foch sowodował, ze obsłużono nas poza kolejką w eklerku :P

Paulineczko - witajcie :) a reszta majóweczek przestała pisać na forum?
Vii - gratuluję!!! Michały to baaardzo fajne chłopaki hihi Biedny Ty i Hania :( się przypałętała gorączka w dodatku w gorące dni...
MamusiuN - a serek ziarnisty dawałaś już, parówki? :)
Aestima - to Ci zabawka wybredna : Gratulacje rocznicowe ;) my na koniec tego miesiąca świętujemy tez 3 rocznicę :)
Gogoja - brawa dla Błażejka! Tyle nowości na raz! WoW! :)

a w Biedronce Dady po 49,99 za podwójne opakowanie. a wczoraj otawrto Biedronkę na ul. Rzeźniczaka i paczka była po 22.99...

reklama
witajcie:)

Madzioszka piękne wymiary Becika!

siw@ jak Wy tyle jednego dnia ogarnęliście?? my po samym zoo prawie 7 godzin chodziliśmy..
buziaki na miesięcznicę dla Kubusia:*

Aestima szybkiej, sprawnej przeprowadzki!! i wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubuu - my za 29 dni mamy 4:)

MamusiaNoesi śliczna pasażerka na rowerze:)
jakoś teraz nie miałam kiedy, ale w sprawie spotkanka, to się odezwę jeszcze;)

cosa jak tam Gabrysiowe ząbki- wyszły?

karolq współczuję sytuacji z allegro. mi kiedyś się ktoś włamał i kupił mi .. wibrator. ogólnie jakie było moje zdziwienie, kiedy zadzwonił do mnie pan z pytaniem kiedy za niego zapłacę.

vii gratulacje Michałka!!!
Buziaki dla gorączkującej Hiani- żeby to nic poważnego nie było. zdrówka!

paulineczka witaj!:)

szcześliwa super wymiary synusia:)

gogoja brawo za samodzielne chodzenie i buziaki z okazji 11 miesięcy:*

Izuniek no właśnei mama mi coś wspominała, ze podwójne paczki są w promocji. a tam na Rzeźniczaka to pewnie już nie będzie, bo cena kusząca..
współczuję nocki!

ja dziś natomiast sięwyspałam, bo spałam nieprzerwalnie od 23 do 8 rano. jakiego szoku doznaąłm jak sie obudziałam. Kalinka ładnie śpi i powinnam się wysypiać, ale mam problemy ze snem. kręcę sie, przewracam z boku na bok, najmniejszy szmer mnie wybudza. a dziś to normalnie pełna energii jak nigdy;)

Moja dziewczyna uśmiechnęła się tak szeroko, ze dojrzałam, już prawie pojawiającą się lewą górną 3!!!

Przepraszam, jeśli kogoś ominęłam, ale ciążko mi jakoś wszystko ogarnąć;)

Pozdrawiam ciepło:) miłego dnia!!

Na rzeźniczaka postawili specjalny namiot z promocyjnymi rzeczami (w tym pieluchy), i ok godz. 17 było jeszcze mnóstwo paczek, byłam tym zdziwiona :) nie wiem tylko jak długo u nich ta wielka promocja trwa...

aestima gratki 3 rocznicy, my mielismy tydzien temu:) alez ten czas leci! moj dawidek mm nie lubi i juz:)

mamusia moj lubi kakao i chyba to bede robic rano ale nie chce mi sie wstawac z wyrka:)

izuniek widzisz dziecko i jego histeria sie czasem do czegos przydaje hehe, a z tymi promocjami pieluch to jak na zaciszu otwierali biedrone to pozniej jeszcze promocja byla kilka dni

Juhu,
Tak to jest jak się na bieżąco nie odpisuje :/ potem się trudno zebrać w sobie żeby zacząć pisać… więc tak z grubsza…

Paulineczka – pisz pisz – nowa krew zawsze pobudza nasze forum :)

Aestima – najlepszego rocznicowego :) wieczorem pewnie będzie już wszystko ok! rozumiem, że kupujecie mieszkanie tak zdalnie w sumie? A jak na miejscu? Jakieś remonty robicie czy na gotowe? Życzę bezproblemowej przeprowadzki i po minięciu tablicy „Zielona Góra” proszę o odśpiewanie: Zielona Góra sialalalaa, Zielona Góra siaaaaaaaaaaaaaaalalalallalaaa ;)
Przygoda z zabawką – złośliwość rzeczy martwych ;P

Vii – pisząc, że ładnie wyglądasz chciałam dopisać, że stawiam na chłopaka :) także gratki oby tak już zostało i nie schował już fifolka.
Kurcze oby to 3dniówka była. Ostatnio szaleje ponoć.

Karolq – ale numer z tym allegro. Że też takie rzeczy się zdarzają. Jak to się stało w ogóle, że ktoś się włamał?

Błażejek – ostatnie miesięczne :**********
No i brawa za mega wielkie postępy i odciążenie dla mamusi :)

Izuniek – całkiem jak w ciąży ;) w sklepie poza kolejnością :) nocek współczuję – nie wiem jak Ty tak dajesz radę… może spróbuj to nocne jedzenie jakoś wyeliminować?

Beti – a próbowałaś dawać mm albo krowie? Może po przerwie teraz się skusi skoro sam zmienia zdanie co do cyca to może też w tej kwestii? U nas jak się Bolo obudzi to wstaje i koniec. Zaczyna się dzionek. Jest mycie, ubieranie, mleko na kanapie, zabawa i śniadanie.

MamusiaN – omlecik biszkoptowy, twarożek z pomidorek i ogórkiem małosolnym (starte), szczypiorkiem; grzanki francuskie (chlebek moczony w rozbełtanym jajcu i mleku i na patelnię).

Zuzia, Hania - zdrówka dziewczyny

Co jest z tymi przegryzieniami? Fala jakaś? Bolo wczoraj upadł na zabawkę, walnął siew policzek (ma limo jakby z liścia dostał) i przygryzł sobie język. Krew się lała ale matka o dziwo nie spanikowała…
Poza tym Bolo dzisiaj wyłaził znowu z łóżka górą i spadł nie na nogi, tylko sama nie wiem jak bo mnie nie było przy tym… strach go spać położyć! W dodatku dzisiaj znowu nie chciał spać – zasnął przed 16 dopiero :/ i teraz ktoś już go budzi wierceniami grrrrr
U nas też zęby na topie – prawie wyszła dolna 3ka. Katar już chyba 2 tyg ma. Na noc nie chce zasnąć sam – jęczy, stęka. W nocy się budził ech… te zębole.
Już dawno miałam pytać ale zapomnę zawsze – jak u Was z postrzyżynami? Wiem, że Jachu i Hania mieli ścinane włoski a reszta? Bolcie miał ścięte pierwszy raz włoski na wyjeździe – u znajomych, koleżanka jest fryzjerką i jakoś mu dała radę coś tam opytolić. Latała za nim po całej chacie w końcu jak przysiadł przed komputerem to jako tako się dało. Mówiła, żeby ścinać co jakiś czas to będą gęstsze rosły.
Miłego popołudnia :)

Katoryba niewiem jak to sie stalo;) poprostu mialam rzeczy sprzedane ktorych nie wystawialam. Co do fryzjera to u nas Zuza byla tylko raz narazie ale ladnie usiadla na fotelu i czekala;) Ona jak widzi kogos nowego to spokojna jest same widzialyscie;)

A moze otworz Bolowi lozeczko zeby mogl wychodzic normalna droga a nie gora.

U nas pojawila sie gorna czworka wkoncu;)

karolq - otwarte ma caly czas, ale jak ma sie polozyc na drzemke to wylazi z lozka i dzisiaj zostal z L. bo ja do lekarza poszlam i w koncu mu zamknal zeby nie wylazil bo juz byl taki zmeczony i senny a ten wyszedl gora i wlasnie dlatego, ze byl taki zmeczony, nie spadl na nozki tylko nie wiadomo jak...

Katoryba - podsuwasz wspaniałe pomysły na posiłki :D omlet biszkoptowy? proszę o rozszczerzenie terminu :P
Ciekawe czy po grzance w jajcu L. zacznie się drapać hmmmm test wkrótce :P bo my narazie na śniadanie kaszkę mamy Minimę bądź manne/owsiankę/3 owoce. Staram się nakłonić L. do łopatowania łyżeczką...
Jestem z siebie dumna, że tyle czasu daję radę sypiać z przerwami :D Rezygnacja z porcji nocnej nie wchodzi w grę teraz, M. rzuca palenie!!! Nie chcę drażnić go w nocy ;) Mam dobre serce :P
Dziś pierwszy raz (jak zwykle późno, ale...) L. piła mleko z niekapka, na próbę czy zaciągnie całą porcję, ale była tak zmęczona dniem, że zasnęła w połowie...
Co do fryzjerskich wizyt - brak doświadczeń :P Używamy spinki, by grzywa w oczy nie lecieła, a czasami robimy kitkę na tyle głowy. Dla skrócenia samej grzywki szkoda mi minimum 15zł, a tyłu nie dam narazie ruszyć, gdyż uwielbiam jej loczki!!!!

hej ;)

Karolaq kurcze trzeba się teraz pilnować na maksa z tym internetem.... Dla Zuzinki zdrówka ;) oby wraz z czwórką gorączka minęła ;)

Vii mam kilka ale spakowałam ostatnio wszystkie rzeczy i wyniosłam na strych ale mam kilka zdjęć bo wrzucałam na fejsa jak podasz mi na priv emaila to ci wyśle ;) Ale ci zazdroszczę tego kompletowania wyprawki ;) fakt kasy idzie ale ile to przyjemności daje ;))) Zdrówka dla Hani ;)

Katoryba Bolcio to akrobata ja odkąd przeczytałam twój post zachodzę w głowę jak on się wspina ;) z włoskami nie doradzę bo B. ma jak na lekarstwo tych włosków ale moja mama ma teorie na temat mycia żółtkiem w celu zagęszczenia włosów osobiście nie próbowałam na B. bo nie znoszę zapachu surowych jaj ;p A co do śniadań jak myślisz od kiedy takie specjały można podawać ?

Aestima gratki rocznicowe ;)

Izuniek no to Lencia ma charakterek ;)

Ywone gratki dla Kalinki za kolejny ząbek ;)

Mamanoesi Kurcze ja też mam problem z kolacja/ śniadaniem u nas zazwyczaj kaszka lub jajecznica ;/ Biedna Noesia z tymi ząbkami ;)

U nas dzisiaj dzień pełen wrażeń B. na placu zabaw dzisiaj biegał ;))) zobaczył jak dzieci biegają i leciał przez siebie ;)) fakt było kilka upadków ale trawka mięciutka to nic się nie stało ;) w nocy strasznie się kręcił siadał itp ale wszystko zamkniętymi oczami teraz też przed chwilą obudził się z przeraźliwym płaczem ... chyba za dużo emocji/ przeżyć ;/ Znowu drzemki drugiej dzisiaj nie było ale od 17 mega marudzenie końcem końców poszedł spać po 19. Zobaczymy do której jutro pośpi ...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry