reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Ja chodze do gin na nfz. Wszystkie badania w cenie skladek, cytologia i usg przy kazdej wizycie. Dzwonilam przed wielkanoca dostalam "odlegly" termin 1szej wizyty na 13.04... nastepn a 28.04 bo wtedy jeszcze serduszka nie bylo. 16. Bylam na izbie przyjec z powodu plamienia i serduszko slyszalam...

Witam dziewczyny! :) I Ja do Was dołączam :) Matka dwóch majowych chłopców, teraz też myślę, że będzie chłopak jednak nie rozczaruję się ewentualną niespodzianką! :) z OM wychodzi aktualnie 6 tydzień ciąży (chyba) :D Jesteśmy szczęśliwi!!
Podziwiam 3ka rok po roku. Ja mam dwoch kwietniowych chlopcow ale maja 5 lat roznicy wieku. Teraz chcielismy jak najmniejsza roznice wieku ale @ nie chciala przyjsc przez 9miesiecy.

U mnie pryszcze przy obu ciazach byly i teraz tez sa a mam chlopcow. Za to brak mdlosci, czasem tylko duszności.
Uciekam bo jestem dzis wykończona, od 12 do 20 spacer z synami zaliczylam.

reklama
Dzien dobry :)) Tradzik jest tylko reakcja u niektorych ( niestety u mnie) na burze hormonow- plci bym z tym nie wiazala- raczej typ cery matki.

Milego dnia!

Piotrusiowa, ja miałam usg robione w 6tyg i 2dniu, tak jak i Ty. Mój maluch miał 3mm, a tętno 114/min.

A jak u Ciebie z tętnem? Lekarz powiedział, że wszystko ok, wiem, że tętno się dopiero rozkręca i dochodzi do 130-160/min... no nic - obiecałam sobie się nie martwić tym faktem. Musi być dobrze! :tak:

Dzień dobry :-)

synteza
ta data ostatniej @ okazała się taka szczęśliwa :-):-)

kassia181 moje cykle są dość długie bo aż 32 dni i według tych różnych kalkulatorów termin wychodzi 18.12.2015 :-) 18 grudnia to urodziny mojego ukochanego :-D:-D:-D:-D taki prezent się szykuje :-D:-D:-D:-D choć te daty na różnych stronach wychodzą inne, 18.12, 22.12., a nawet 03.01.2016.
ja to wciąż w to uwierzyć nie mogę bo akurat w tym cyklu to tak średnio się staraliśmy w przeciwieństwie do cykli poprzednich, a jednak II kreski są :-)

życzę miłego dnia :-):-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
malena100 - wystarczy raz w tym odpowiednim czasie z odpowiednimi komórkami i dwie kreski będą ;-) szkoda tylko, że nigdy nie wiadomo dokładnie kiedy to jest na prawde :dry:

malena100 mopje cykle tez trwaja 32 dni :-)no wlasnie kazdy kalkulator w wnecie pokazuje inna date ale dzis juz bede wiedziala- wizyrte mam o 12.

Ostatnia edycja:
Tętno na pewno teraz wolniejsze niż później. Nie znam wartości bo mi w szpitalu nie powiedzieli jak byłam ale na słuch to co słyszałam teraz a to co na ktg to duża różnica była.

Datami z wyliczeń się nie przejmujcie zbytnio. Dopóki nie będziecie miały wyznaczonej cesarki z jakiegoś powodu to maluch i tak przyjdzie wtedy kiedy będzie chciał. +- 2 tygodnie od orientacyjnej daty :happy2:

Kasia daj znac jak po wizycie :D

widziałam coś o trądziku ... mnie tez wyyspało na twarzy i wygladam jakby mnie ktos ostrzelał z procy ...
poza tym zaczynam miec napady głodu w środku nocy:sorry: i jak nie zjem to mi sie robi niedobrze a tak to poza wiekszymi cyckami innych objawów brak...

ciesze sie ze tym razem zadnych mdłosci wymiotów ani innych takich nie mam z córką to wstac z lozka nie umialam co tak sie zle czulam i to od poczatku az do 13 tyg... nikomu nie zycze!
i przy Majce strasznie duzo spałam a teraz mam siły i energii tyłe że góry bym mogła przenosic :p
po cichu licze a raczej chciałabym zeby to był syn .. no ale grunt by było zdrowie :)

reklama
Hej Dziewczyny:)

U mnie z ta cera na odwrot, w drugiej fazie zawsze wysypuje mnie jak nastolatke a w pierwszej ciazy I teraz cera jak marzenie. A jesli chodzi o zachcianki, to przerazaja mnie. :-DWczoraj malo nie przegryzlam mielonego czekolada, jest to dla mnie nowosc, w poprzedniej ciazy mialam jedynie ochote na pizze, rosol.

Milego dnia Wszystkim:)

Ostatnia edycja:
Do góry