reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Nieśmiało witam się i ja. Jestem już po wizycie potwierdzającej ciążę. Na USG zobaczyłam mojego Kropka (na razie tylko pęcherzyk, ale w tym tygodniu to i tak cud, że coś widać). Jeśli wszystko będzie dobrze będzie to mój drugi Skarb. Starszy skończy w czerwcu 10 lat :)

reklama
piotrusiowa ja ze wzgledu na charakter mojeje pracy juz od poczatku ejstem na zwolnieniu- dowiedzialam sie w piatek i od poniedzialku juz na zwolnieniu jestem. w pierwszej ciazy od momemntu kiedy sie dowiedzialam pracowalam ok tydzien ale to tylko dlatego ze mialam problem z dostaniem sie na wizyte.
meliska superrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!1 bedzie dobzre nie waz sie myslec inaczej.

Ostatnia edycja:
Kassia masz rację grunt to pozytywne myślenie :)

Piotrusiowa ja też już jestem na zwolnieniu- od jutra, dziś jeszcze grzecznie poszłam do pracy, ale niestety jej charakter i to że poprzednią ciążę straciłam zaowocował natychmiastowym L4- gin nawet nie zapytał mnie czy chcę czy nie- od razu wypisał, kazał leżeć jak najwięcej no i mam brać Luteinę, Acard, magnez i kilka innych leków....

Ojoj Kochane, Ja wiem doskonale, że trądzik jest głównie przez hormony. Ja problemów z trądzikiem nie miałam absolutnie nigdy a teraz to jest makabra. Wiem też, że dzieje się tak bo jem wszystko z czekoladą - nawet obiad (zdarzyło mi się polać czekoladą kalafior i tak mi smakowało, że szok)

szkrabek limonka myślę, że wyszukiwanie informacji w internecie jest dużo bardziej szkodliwe dla dziecka niż ewentualne "uchybienia". O ile kobieta nie pali w ciąży papierosów, nie pije alkoholu czy nie bierze narkotyków o tyle może się mniej zamartwiać o to, czy wszystko z dzidzi w porządku. : ) Nie powinno się też przegrzewać malucha zwłaszcza na etapie w którym jesteśmy (np zbyt dużym wysiłkiem fizycznym. sauną, zbyt ciepłą kąpielą, trzymaniem laptopa na udach lub brzuchu) :) Tyle, reszta niech sama się dzieje ! :) Uwierzcie, będą zdrowe, jak najwięcej odpoczywać, spacerować czy pływać i zdrowo jeść :)

Piotrusiowa i ginka ma rację! :D Na babyboom opisy tydzień po tygodniu są nawet fajne. Raczej niestresujące :) Jak już to te polecam ! :) Ja jestem szefem sama dla siebie aktualnie, przestałam wykonywać prace na zamówienie jak sie tylko o ciąży dowiedziałam by wyeliminować stres. Teraz robię tylko prace na sprzedaż :)

Kassia181 ja w dwóch pierwszych tak miałam, dzisiaj tylko jak mój warknął tak gwałtownie, że się przestraszyłam najpierw poszłam płakać a później tak za nim chodziłam i gderałam, że zaczął przede mną uciekać! :-D

Witamy nowe dziewczyny! Zagrzejcie tu miejsca! :)

Cześć dziewczęta! Jak się dziś czujecie? :-) Ja mam dziś same stresy od rana i chyba przez to pobolewa mnie brzuch :-( Udało mi się przełożyć wizytę z 27.04 na najbliższy piątek. Według OM zaczęłam dziś 6tc. Może lekarz pokaże mi już kropeczke? :-)

Wiadomo że spokój w ciąży jest najważniejszy i im więcej problemów z zajściem w ciążę tym jest się bardziej ostrożnym. U mnie zwolnienie póki co nie wchodzi w grę. Stres towarzyszy mi niestety w pracy na codzień, jednak potrafię sobie z nim radzić, wiec myślę że źle nie będzie, bo praca do fizycznych nie należy. Muszę więc pracować póki zdrowie nasze :-) pozwala. Zazdroszczę Wam troszkę, bo najmniej na co mam teraz ochotę to 8 godzin w pracy.

Witam w szczegolnosci nowe dziewczyny :)
Padnieta jestem wiec krotko...
Pisalyscie o zachciankach u mnie poza ciaza kabanosy z bananem a teraz to mam ochote na warzywa i orzechy...

Piotrusiowa - ja też pracująca byłam do niedawna, ale dwa razy zasłabłam w biurze i hiperka się wdała po stymulacji... i prawie w szpitalu wylądowałam. Od tego czasu już na L4 i nie wiem... pewnie tak zostanie...

Meliska - ja też tak podchodziłam ostrożnie - bo dzidziuś wychuchany na maksa... nic nikomu nie mówilismy do usg serduszkowego... teraz w sumie jak komuś mówię to się strasznie boję, że zapeszę! Ale w koncu trzeba kiedyś wyluzwać i zacząć się cieszyć tą ciążą, bo mega wyczekana i tak bardzo chciałam być znów w ciąży, że teraz zamierzam się cieszyć każdym jej dniem - pomino sikania co 2 sekundy, nudności, śpiączki połączonej z bezsennością i zachcianek jedzeniowych :-D

tarktorzystka - jak pobolewa brzuch to bierz nospę i do wyra! :tak: lepiej się nie przemęczać i dać organiznowi na "ogarnięcie się" w nowej rzeczywstości :-) szczególnie jak pracujesz i jutro do roboty trzeba wstać!

reklama
Witam :) właśnie wróciłam z pracy,zmęczona że hejjj. Ja ze względu na charakter mojej pracy będę pracować tylko do momentu potwierdzenia przez gina ciąży, mam nadzieję, że będą same dobre wieści w poniedziałek. Odebrałam dziś wyniki bety 1103,a jutro jadę powtórzyć. Nie wytrzymam do poniedziałku w tej niepewności !:zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry