Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
piekna data
czop nie musi byc bardzo gesty u mnie na poczatku to byla taka maz bo sie szyjka rozwierala a ten wlasciwy czop ;-) zaraz po tej mazi zaczal odchodzic ( ale mozesz tp traktowac jako poczatke czopa) w kolejnych ciazach odpad mi chyba na porodwoce bo wogole nie zauwazylam 
Jest mi juz wszystko jedno oby tylko bylo tak jak w opisie 
jest 30.11 ostatni dzień tego miesiąca, od jutra niech się dzieje co chce - jestem gotowa na poród heh
Dziś o 8:47 przez cc na świat przyszedł nasz synek Olaf :-) waży 2480g, mierzy 50 cm, dostał 10/10 agpar :-) leży na mnie i śpi :-) cyca złapał bez problemu, a i ja mam pokarm więc super :-) nadal nie mogę głowy podnosić, pionizacja po jakichs 8h. Pozdrawiam was :-)
ps. O cc moze innym razempierwszy dzień jest najgorszy, kolejne są tylko lepsze
i next time opiszę wam moja wade genetyczna, dzięki której w końcu wiem czemu rodze małe dzieci... Czego to się człowiek po 30 latach życia nie dowie...
ciekawe co za wada hmmm czekamy na relacje! Hej :-)
Ja dziś dzień mega zabiegany. Rano do przedszkola z młodym, urząd gminy, do mamy na kawę i do gina.
Wymaz GBS pobrany.
Wynik w pon choć położna twierdzi ze będzie juz po wszystkim. Są w szoku ze tak mi się szybko brzuch obniżył. Obie mówią ze ma ok 4 kg.
Teraz sprzątam, myje. Za chwilę idę łazienkę szorowac.
Lekkie skurcze mam cały czas. Dziś ewidentnie czop zaczął odchodzić.
Torby w bagażniku a ja spokojniejsza :-)
Lecę dziewczyny robić dalej :-) mój pies nie odstępuje mnie na krok. Czuwa nade mną :-) może coś czuje
ja tak samo latam, biegam, pełen serwis
musimy korzystać, później niewiadomo jak będzie z noworodkiem i przedszkolakiem w domu jedncoześnie 
A ja po wizycie. Na izbie pani przy rejestracji wzięła mnie za wariatkę, że z wysypką przychodzę, taa w dupach się poprzewracało młodzieży.. Czas oczekiwania na wizytę - 1,5 godziny. Ale zbadał mnie lekarz, mówi, że są dwie możliwości - albo rozwijająca się cholestaza (łączę się w bólu ze szkrabkiem), albo reakcja alergiczna na antybiotyk, który mi podali w szpitalu jak ostatnio leżałam.. tyle, że.. nigdy nie reagowałam alergicznie na żaden antybiotyk...jutro mam wykonać testy wątrobowe i wrócić z wynikami, o 19:00 mam KTG tak na wszelki wypadek i wtedy będzie podjęta decyzja czy nie przyspieszymy CC
jak na razie dostałam coś na wysypkę i do jutra mam cierpliwie czekać. Na szczęście nie zostawili mnie w szpitalu, bo stwierdzili, że i tak rano się zobaczymy
w dodatku położne na korytarzu się uśmiechały do mnie i mówiły "ooo, chyba tęskni Pani za nami, że tak szybko wraca.."
![]()

Cześć dziewczyny 26.11. godz 9.40 urodzilam Adasia 2500, 52dl. Dziś przyjechalismy do domku. Jest kochany słodki malutkikarmię piersią, budzę młodego co 2,3 godz na jedzonko, nocki jak narazie super.
Jak będę miała chwile to was nadrobie z tygodnia.
Ja cc mam jutro między 8 a 12. Jest to jedyna planowana cesarka. Chyba że coś wypadnie po drodze. Więc może już z rana będę PO
Pozdrawiam Was wszystkie! :*
będziemy czekać na wieści! Powodzenia :-)Qrcze wiem ze to glipie ale jak widze jak ten "worek" z prezentami sie rozsypuje to mam wrazenie ze ja jestem jakos do tylui ze wy juz wszytskie bedziecie mialy maluchy a ja dalej bede czekac
![]()
nie jesteś z tyłu, dopiero mamy 6 rozpakowanych mamusiek :-) Dziewczyny widzę, ze nasze dzieciaczki są w przedziale wagowym od 2kd do 3 z haczkiem. Czyli norma, tak? Mi lekarz powiedział, ze corcia bedzie miaąła ok 3200 czyli standard.
A siedze tez na forum ciazowym na fb, tam dziewczyny chhwala sie swoimi dzieciaczkami i prawie wszystkie ok 4 a nawet powyzej. I zaczełam sie martwic, ze bede miec malenstwo .
A odnosnie zwolnienia wg. uSG mam termin na 12 wg. OM - 14. Lekarz machnał mi L4 do 16, powiedzial, ze dalej nie moze. Ale jesli nie urodze mama sie zglosic do niego 15.12. Pewnie bedzie chcial wywolywac.

Weszlam.sobie na spis naszych listopadowo grudbiowych urodzonych i pieknie tam na watku jest! Ale cos pusto mam wrazenie ze wiecej jest dzieciaczkow na swiecie.
Pozdrawiam Was wsystkie goraco.
w sumie to w piatek na henne jestem uumowiona, wiec niech sie nie spieszybo taka "niezrobiona" bede
mój mi powiedzial, ze waga ok. Tylko ja przegladajac forum z fb zauwazyłam, ze tam nikt prawie ponizej 3500 nie schodzi, rzadko jest takie dzieckoBetix gratki)))
Marcysia trzymam kciuki za jutro)
Hanka ja się tak z depilacji smiałam. byłam dziś u ksmetyczki i po wszystkim mówię do niej- no to teraz mogę rodzić;D
a co do brunatnej wkładki, to ja tez ostatnio tak miałam.. szybko zmieniłam na czystą, zeby zobaczyc czy coś się dalej saczyć będzie, ale już czysta była.. to nie wiem też co to;]
i o wadze piszesz- ja nie wiem czemu Ci lekarze tak się czepiają wagi ponizej 3000 jak duzo dzieci się takich rodzi)moja ma wg dzisiejszego usg własnie 3000
![]()