Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Straszne...
A ode mnie nudnego oczekiwania życzę.Ja farbowałam włosy tydzień temu tylko u mnie było na ciemniejszy kolor niż mam. Kupowałam farbę fryzjerską z małą zawartością amoniaku i nawet zapach mnie nie drażnił (z tego co ja się orientuję to jest główna przyczyna odradzania kładzenia farby ze względu na wrażliwość na zapachy)...
Cały czas zwlekalam z farbowaniem włosów chociaż już na pierwszej wizycie na początku 7 tyg. ginka stwierdziła, że nie ma przeciwwskazań. Postanowiłam się przemeczyc do 12 tyg i mimo lekkich obaw umówiłam się za tydzień w czwartek zaraz po usg, by mieć pewność że jest wszystko ok. Dodam, że jestem blondynką :-)
Jestem ciekawa jak Wy podchodzicie do tego tematu.
Jak dla mnie to zaświadczenie ogólne możesz dostarczyć, natomiast jeśli chodzi o zalecenia to może mieli na myśli w pracy? np. max 4h przy komputerze czy też co godzinę zalecane rozprostowanie się i 5 minutowy spacer? Wiem że to śmieszne ale może im chodzi o coś takiego....
Dziewczyny, pomóżcie proszę. Czy jako pracownik zatrudniony na umowę o pracę mam obowiązek przesłać zaświadczenie o ciąży do centrali ? Dostali ode mnie informację o ciąży oraz drugie już zwolnienie z kodem B.
Pytam, bo dostałam informację od mojej regionalnej, że mam przesłać zaświadczenie podpisane przez lekarza o ciąży i zalecenia od lekarza podpisane i podbite pieczątką. (zalecenia od lekarza mam wpisane w karcie ciąży, wraz ze wszystkimi danymi - chorobami w rodzinie, moimi wynikami badań, info o poprzednim porodzie. Nie widzę potrzeby wysyłanie tak dużej ilości osobistych informacji do pracodawcy).Przez to, że ciąża jest zagrożona nie zapowiada się żebym mogła wrócić z L4... czy zatem muszę to wszystko przesyłać do pracodawcy ? Pytam też, bo nie mogę bezgranicznie ufać mojej regionalnej,bo... 2 dni temu wyobraźcie sobie, że mnie śledziła i robiła zdjęcia i nagrania... :/
u mnie średnio to respektowali choć przyznam że robili co mogli bym miała więcej spokoju i mniej petentów.szkrabek ja też jem co 2 godzinyi na razie bez zwyżek na wadze,
pisała któraś że nie można pracować przed komputerem więcej niż 4 h, ale niestety chyba pracodawcy nawet duże firmy tego nie przestrzegają.
wiec chyba nie ma co się poświęcać dla pracodawcy....
Ty odradzasz a mi się prolactis bardzo sprawdził, wcześniej miałam avent ręczny to sama więcej ściągałam po ustabilizowaniu laktacji niż laktator....
Widze ze spamera mamy, ja wam nie polecam laktatorow lowi mialam nówke, trafilo ja w szpitalu jeszcze po wyparzaniu nie nadawała sie do niczego. Od kolezanki dostalam uzywana medelle i jeszcze teraz mi posłuży. Wogole firma lovi sie u nas nie sprawdziła, smoczki do butelek mialy byc wow, antykolkowe, dziecko mi sie krzusilo, na kolki to nie działało, potem chcialam te butelki wykorzystac jako niekapek, też klapa,
Troche fìrm przerobilam to moge sie podzielic wiedzą,...
Mam nadzieję że się udało!! Zaglądaj do nas.Witam dziewczyny. Nie wiem czy mnie pamiętacie...wtedy niestety okazało się ,że to torbiel dawała błędny wynik. A teraz istnieje szansa ,że będę mamą styczniową. Na chwile obecną jest mi już bez znaczenia czy grudzień czy styczeń ,pragnę tylko mieć zdrowego dzidziusia.
Tak więc wszystkim z osobna życzę lekkiej ciąży z cudownym zakończeniem. Pozdrawiam oraz miłej niedzieli![]()
Chyba bym jajko zniosła żeby tyle czekać. U mnie 26.05 a następne 16.06 (już się zapisałam żeby zaklepac 8 rano....
Marcepanek, testy pierwsza klasa, gratuluję!!
Trzymam też kciuki za zbliżające się pomyślne USG!! Ja mam dopiero 16 czerwca, więc jeszcze musze sobie poczekac..
...
to nie kofeina wzmaga skurcze tylko wypłukuje magnez z organizmy a jego brak skutkuje skurczami mięśni (nie stylko brzuch ale i wszystkie inne mogą się spinać)...kawy nie piję, bo podobno kofeina wzmaga skurcze, a ja juz mam dość perypetii jak na tą ciążę, więc wolałam w pierwszym trymestrze sobie darować. Natomiast w piątek idę do ginki i zapytam czy już mogę bezpiecznie ją włączyć - bo strasznie mi jej brakuje :-)...
Bądź z nami zapraszamyHej dziewczyny!![]()
Zapisuje sie i tu i do Styczniówek gdyż mój termin wg OM jest na 31.12 a wg USG na 03.01)))
Pozdrawiam Was serdecznie!![]()

zasnela wkoncu i jak się obudzila to przeszlo jak reka odjala
nie wiem co to było ale mysle ze to od picia bo znalazłam nie jej picie w jej lunch box i mowila ze je pila wiec może od tego tlumaczylam ze nie wolno nie swoich a ona mowi ze myslala ze ja jej dalam te picie a ja jej Kubusia dalam ale nic najważniejsze ze przeszlo
dziś maja zdjęcia klasowe ale tutaj dziecko po wymiotach musi zostać w domu 48h wiec nie poszla
dzwoniłam zapytać czy na same zdjęcia może przyjs a oni ze nie wiec szkoda ale coz nic nie poradze
U mnie dolegliwości przechodzą po malu tylko jak wybija 18 to zasypiam na stajaco a później w nocy nie mogę zasnoc no i na siusiu częściej latam do usg jeszcze 8dni ale najważniejsze ze wyniki sa wporzadku.