reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Witam dziewczyny! :) I Ja do Was dołączam :) Matka dwóch majowych chłopców, teraz też myślę, że będzie chłopak jednak nie rozczaruję się ewentualną niespodzianką! :) z OM wychodzi aktualnie 6 tydzień ciąży (chyba) :D Jesteśmy szczęśliwi!!

co do mdłości to mi jest cały dzień niedobrze :baffled: ale nie wymiotuję. Najgorszej jest to, że to uczucie przechodzi jak coś zjem, ale po 30 min znów to samo... przez to mam wrażenie, że jem co 1-2h... będę hipopotamem :confused2: mam już 1kg na plusie, a do tego doszły zaparcia i koniec...

Na zwolnieniu też już jestem, bo przechodzę hiperstymulację... na szczęście już w zaniku, ale początek był koszmarem...

amos - kurcze, ile Twój maluszek ma teraz miesięcy? Rzeczywiście szybko zaskoczyłaś :-) Będziesz miała wesoło w domu jak się drugie urodzi ;-)

Ja z powiedzeniem światu czekałam do usg serduszkowego, ale ja mam paranoję niestety, przez to, że musieliśmy się trochę napracować by sie tej drugiej ciąży doczekać. Teraz zamierzam już wyluzować :tak:

Młoda ma teraz 15 miesięcy w grudniu skończy dwa latka, a starsza ma 4,5 :)

Witam dziewczyny! :) I Ja do Was dołączam :) Matka dwóch majowych chłopców, teraz też myślę, że będzie chłopak jednak nie rozczaruję się ewentualną niespodzianką! :) z OM wychodzi aktualnie 6 tydzień ciąży (chyba) :D Jesteśmy szczęśliwi!!

Witam Synteza, widzę że jesteś kolejną na naszym wątku mamą spodziewającą się trzeciego dziecka :). Jaka różnica wiekowa dzieci jest u Ciebie? U mnie są dwie córy i liczę teraz na jeszcze jedną, natomiast m liczy na syna :)

Witam, wizytę ma dziś na 12.40, nie mogę się już doczekać. Chodzicie prywatnie czy na NFZ do lekarza? Bo ja dziś przeżyłam szok, jako że nigdy nie miałam problemów z miesiączką i wszystko było w porządku, pierwszy raz do gina poszłam w styczniu tego roku, zrobić jakieś podstawowe badania przed ciążą, tak więc szukałam już takiej ginekolog na ciąże, czytając opinie itp.
no i dzwonie dziś do niej, że chciałabym jak najszybciej się zapisać a tu słyszę, że proszę dzwonić w połowie maja !!! to będą zapisywać na lipiec, bo w tym momencie nie ma już miejsc! No zagotowałam się, bo po co nam taka służba zdrowia skoro wszędzie trzeba prywatnie?? Mąż jeszcze bardziej się zdenerwował, stwierdził, że złodziejstwo, po co te składki, niech oddadzą składki to będziemy prywatnie się leczyć.

W pierwszej ciąży też się denerwowałam że płacę składki i jeszcze za wizytę muszę zapłacić i za badania, teraz wiem że niestety taki kraj i jak się mieszka w małej mieścinie to niestety nie ma co liczyć na nfz :)

Syneza gratuluję :-) Cieszę się, ze nasze grono jest coraz większe :-)

amos ja tego nie rozumiem kompletnie. I jeszcze jedno jest mega frustrujace. Jak ktoś nie odwołuje wizyt. Ludzie kompletnie nie myślą. Blokują innym możliwość szybszego skorzystania z porady lekarskiej.

Dziękuję za ciepłe przywitanie i również gratuluję wszystkim dziewczynom! :) Obyśmy w tym i jeszcze większym gronie dotrwały do grudnia ! :)

Witam Synteza, widzę że jesteś kolejną na naszym wątku mamą spodziewającą się trzeciego dziecka :). Jaka różnica wiekowa dzieci jest u Ciebie? U mnie są dwie córy i liczę teraz na jeszcze jedną, natomiast m liczy na syna :)

Synowie z maja, starszy 2013 i młodszy 2014 rok :) Czyli u ciebie odwrotna sytuacja :D A jak z różnicą wieku u was? :)

Tanczzemnao kurcze, współczuję.. pamiętam przy pierwszej ciazy w Polsce te kolejki do ginekologa.. ale az tak zle nie bylo!

syneza witamy w naszym gronie :)

traktorzystka tak u nas dziala nfz- nie ma kar za niestawienie sie na wizyte i to blad. powiem wiecej nawet ludzie nie stawiaja sie na zabiegi operacyjne i to juz w ogole paranoja- zadnych konsekwencji nie ma, gdyby byly to wszytsko inaczej by wygladalo. mi sie udalo na nfz i to tak szybko chyba tylko dlatego ze pracuje z ginekologami i przyjmuje mnie "poza kolejnoscia". w pierwszej ciazy bylam tez na nfz ale wiekszosc prywatnie musialam robic ale teraz powiedzialam ze sie nie dam. mam fajnego lekarza i to chyba podstawa.

U mnie tak jak w poprzedniej ciazy - zadnych objawow, oprocz fatalnej cery. Nagle pryszcz na pryszczu. A wiekszosci kobiet cera poprawia sie w czasie ciazy. A ja wygladam jak nastolatka i jeszcze oprocz pryszczy swieci mi sie czolo. okropnie.

W pracy zamierzam powiedziec dopiero po 12 tygodniu o ciazy. Znajomym i rodzinie chyba tez.

Musze tez znalezc nowego ginekologa, bo przperowadzilismy sie pol roku temu. Musze wybadac kto jest warty zaufania.

reklama
Dreddka, widzę że masz pierwszą córkę :D z nią też miałaś fatalną cerę?
Pytam bo jak wcześniej nic złego mi się z cerą nie działo oprócz lekkiej alergii na samym początku tak teraz wyglądam, jakbym potknęła się o ul :D

Kassia181 Ja w Anglii właśnie pierwszy raz spotkałam się z tym, że są tu kary za nie stawienie się bez uprzedzenia u lekarza pierwszego kontaktu. Karą jest wypisanie z przychodni bez możliwości ponownego zapisania się jeśli powtórzy się to 3 razy.

Do góry