reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

ja sobie po raz kolejny zrobiłam liste rzeczy, które juz mam i są poukładane na półce dla córci i doszłam do wniosku ze nic nie mam . nie wiem jak ja to wszystko zaplanowałam. tak sie przejmowałam tym egzaminem mojego meza ze wszystko inne odeszło na dalszy plan i teraz bede musiała nadrobic. Najważniejsze zebym gdzies dostała kombinezon. będzie cięzko, bo w naszej miescinie bardzo mało sklepów a jak cos dla dziecka kupic to mają takie ceny, że głowa mała. najtanszy kombinezon jaki znalazłam kosztuje 180zł. MASAKRA JAKAŚ:no:

860i3e5ez8vmq73d.png

7u229n73xrci349t.png

reklama
3mam kciuki za wizyty i czekam na wieści :)

Kalendarz chiński się u mnie w żadnym wypadku nie sprawdził, więc myślę, że spawdza się w ok. 50%, czyli jest niewiarygodny. Można sobie tak strzelać samemu z takim prawdpodobieństwem :)

kaaroo te twardnienia u nas to mogą być te Braxtony. Ja też chwilę porobię, to mam skałę zamiast brzucha, a wymyślilam sobie, że troszkę przetworów ze śliwek zrobię... i w Lidlu była promocja, były po 1,88 i jak zaczęłam ładować do reklamówek, to się okazało, że 20kg wzięłam :D

DoMisia1985 brzuch niech sobie twardnieje, tylko byle nic z szyjką nie robił. My mamy córy w podobnym wieku, więc i podobne przeżycia :p Mojej teraz trójki wychodzą i śpi dużo gorzej, prawie całą noc u nas, palec w buzi. Troszkę ją osłąbiło też przez to i coś mi pokaszluje, będę ją musiała poinhalować... Twoja pewnie przynajmniej sama śpi, a u nas tragedia, bo zasypia u mnie na kolanie, kładziemy ją do łóżka, a koło północy/pierwszej w nocy ląduje u nas, a tu drugie w drodze...

gnosia kombinezon upoluj na Allegro!

rojku niby śpi sama, ale jak się obudzi w nocy koło 3-4 to bierzemy ją do siebie. Najgorzej jak się przyzwyczai. Już mam dosyć tych zębów, karmienie jest mordęgą, tylko mleko by piła :no:

Ja już mam wszystko spakowane. zarówno torbę dla mnie, jak i dla małego. Dziś myłam wanienkę, wyparzałam gąbkę do wanienki i wszytsko zbliża się do końca. Tak jak zaplanowałam do końca września. Potem tylko rutynowe porządki czystościowe.
gnosia24 a nie możesz tego kombinezony zamówić przez internet?

wtrącenie :p
Dziewczyny! Wszystkie wrocławskie i okoliczne mamy i przyszłe mamy zapraszam serdecznie na bezplatne warsztaty:
Świadoma Mama - Wrocław | Świadoma Mama

dowiecie się, jak być aktywne z dzieckiem i nie zapomnieć o sobie w tym czasie, chustonoszenie, masaże dla dzieci, porady dietetyka i coś ekstra dla wszystkich PROFESJONALNA SESJA ZDJĘCIOWA. Każda mama dostanie mały upominek od sponsorów.
Zapraszam bo warto :)
Zobacz załącznik 584110

Ostatnia edycja:
Hej, jak wizyty? Ja wyniki przez internet wieczorkiem będe mogła podejrzeć. Lepiej się czuję, ale zajechałam do sklepu i nie daje mi długo chodzić – brzuch ciągnie, więc wróciłam i teraz siedzę, bo jakoś niewygodnie mi leżeć. Nie wiem, co jest. Piotruś szaleje w brzuchu – lekarz miał wczoraj z niego ubaw, bo nie mógł go na usg upolować, tak się wiercił :)

marys jak się czujesz?

Kaskaleczna ja też chodzę w długich leginsach, do tego tuniki, albo dłuższe bluzki i gitara :) a nastrój pewnie przez pogodę no i końcówka ciąży – każdej ciężko. Ale mam nadzieję, że chociaż ciasto poprawiło nastrój.

wstawiłam pranie dziecięcych rzeczy – poszwy, rożki, prześcieradła i pieluchy. Jutro tę partię uprasuję, jeśli brzunio mi da postać i nie będzie bolał. I tak codziennie 1 partię będę robiła. Wczoraj tak się wystraszyłam, że to już nie żarty, że nie będę przeginać.

Witam nową mamę :)

Wizytę opisałam w odpowiednim wątku :)

U nas też już zaczęliśmy prać i prasować... póki co różowe i białe ubranka... - w niedzielę skończyłam
zostały mi jeszcze ręczniki,kombinezon, śpiworek, kocyki i poszewki...

no i partia ciuszków kremowych i żółtych oraz zielone i niebieskie, ale tych ostatnich z wiadomych przyczyn mam niewiele :)

no i już doczekać się nie mogę :)

Hej dziewczyny (witam również nowe mamusie!) :) Długo mnie nie było, tyyyle się działo :p Od poniedziałku spał u Nas mój tata, od rana do późnego wieczora na mieszkaniu i jaki efekt? Otóż taki, że już od 3 nocy tutaj śpimy! Nareszcie przenosimy rzeczy na nowe mieszkanie, wcale nie tęsknię za meliną(stare mieszkanie) :D
Gratuluję wszystkim dziewczynom, które piszą pracę motywacji i oczywiście męża geodety! :)
Ze smaczkami u mnie jest różnie, ale raczej nie mam zachcianek :) Ciągle dopada mnie zgaga, po cebuli umieram...
Co do skurczy to u mnie są bardzo silne, miałam już nawet krzyżowe, prawie płakałam... ale wytrzymałam, łapią mnie zazwyczaj wieczorem. A co do porodu, to ja mam termin na 4.11 ale mój gin przygotował mnie na poród w każdej chwili ze względu na moją szyjkę. Na następnej wizycie tj. 9.10 najprawdopodobniej ściągnie mi pessar (jak dotrwam) i mówił, że wszystko rozegra się w najbliższych dniach od ściągnięcia, także ja się piszę na październik hehe
Muszę powoli ogarniać nowe mieszkanie, w pt przyjedzie nowa kuchnia :tak: Już nie mogę się doczekać! Jestem taka szczęśliwa! Teraz, gdy ten remont się już kończy, to nie kłócę się z Dawidem, nareszcie spokój w małżeństwie :)
Co do czkawki, to ja najczęściej czuję na dole, a kopniaki w okolicach pępka i powyżej we wszystkich kierunkach hehe Mamy małą rozbójnicę, która właśnie czka :D
Powiem Wam szczerze, że tęskniłam za Wami! Ale mam nadzieję, że od dziś będę już na bieżąco :)

reklama
Siema Mamuśki :)
Tak to są już skurcze przepowiadające :)
Moje dziecko jest Córeczką :)
35 tydz i wazy 2,760 :) Kawał baby heheh :D
Zastanawiamy się na Blanką lub Anastazją :)
Szyjka się elegancko skraca :)

Do góry