reklama

Mamy listopad 2013

reklama
ależ mam wiele do nadrobienia :) najpierw się pochwale tym że powiedzieliśmy dzisiaj moim rodzicom o dzidziusiu, o dziwo zaskoczyli mnie i zareagowali bardzo dobrze. mama się ucieszyła, a dawałam na to że będzie odwrotnie. jestem mega szczęsliwa że się ucieszyli no i nie mam już spiny przez to :)

druga dobra wiadomość dziś to to że moja przyjaciółka która poroniła pierwszą ciążę pół roku temu zaszła w ciążę :) super się cieszę, możemy się razem ciszyć ciążą i ją przeżywać.

odebrałam też dziś wyniki moczu, toxo , morfologi

jestem zaniepokojona BAKTERIE - DOŚĆ LICZNE w moczu i toxo - mam 0,05 czyli na takiej wątpliwej troche stronie. może wy cos więcej wiecie ?

BabyPoznan ja już zaczynam łapać humorki. Wczoraj się poryczałam, bo mój chłopina poszedł na spacer z wózkiem do moich rodziców i włożył do koszyka na zakupy (tego na dole) świeżutką kiełbasę zrobioną przez mojego tatę. Wszedł do domi, wozek zostawił na zewnątrz i na zewnatrz wyszedł też nasz pies i oczywiście zeżarł wszystko. Więc się zdenerwowałam na E., że taki bezmyślny i mi się szkoda roboty mojego taty zrobiło i się poryczałam.

marys25 wydawałoby się, że fryzura prosta, ale ja też tak miałam jak jeszcze do szkoly chodziłam, że pokazywałam tym fryzjerkom ręką, że z tyłu chcę krótsze dużo, a z przodu dłużej, a te intelignetne lbo na prosto cięły, albo na odwrót :baffled:
Ale tak czy tak, to ta fryzurka też jest fajna, ja niestety nie mam twarzy do takich prostych fajnych fryzurek.

Mama Kangura któraś tu dziewczyna pisała, że studiuje właśnie taki kierunek związany z badaniami takimi jak USG, RTG itp. i badania USG nie szkodzą.

dahmarrka ja też , jak meago, czytałam opinie mam, które posiadają ten detektor tętna, że przysporzył nie taz niepotrzebnych nerwów. Więc nie wpadaj w panikę jak nie znajdziesz tętna, bo podobno czasem się tak dzidź obróci, że za żadne skarby nie można znaleźć tętna. Myślałam o czymś takim też w pierwszej ciąży, ale trochę mnie odstraszyła cena i to, że pewnie wpadłabym nie raz w niepotrzebną panikę.

czekoladka21, paulagd w pierwszej ciąży łapało mnie coś takiego jak rwa kulszowa, ale na szczęście rzadko. Czasem, ale to chyba jak dzidziuś jest większy, to uciska na nerwy i może przez to boleć kręgosłup i to wtedy tak charakterystycznie boli w tyłku :zawstydzona/y: i promieniuje na nogę.
czekoladko ja też lubię w takiej pozycji spać, ale ostatnio jakoś samo mi się zaczyna układać na lewym boku :)

melonowa89 ja po tym Prenalenie trochę lepiej się mam. Mam nadzieję, że to nie tymczasowe.
Co do porodu to tym razem też chcę poród rodzinny.

akaiah te bakterie, to prawdopodobnie norma w ciąży, bo ja też miałam i lekarz mówił, że wszystko ok.

A toxo piszesz o IgG, czy IgM?

byłam tu zwami od początku lecz po pierwszej wizycie ucichłam na forum , nie wiem dla czego, dziś wpadam sie pozegnać ,dołaczam do aniołkowych mam .wam wszystkim życze ślicznychi zdrowiutenkich dzieci

Agusimama przykro mi, trzymaj się oby znowu się udało

rojku ja wczoraj tez zaczęłam brać ten *spam* i dzisiaj jest już lepiej

Miałam dziś jechać do Tucholi do rodziców :-( ale nie jadę bo mama się boi żebym nie zasłabła w pociągu przez to choróbsko :-( wiec dzisiaj cały dzień w domu może wybiorę się z psem po męża do pracy zrobimy sobie mały spacerek, co prawda pogoda nie zapowiada się za dobrze ale ciepło się ubiorę.

Dziewczyny a tez tak macie, że u was objawy ciąży ustąpiły bo u mnie na razie jest cisza no może oprócz tego, że się szybko męczę, zastanawiam się czy z dzidzią wszystko ok a dopiero 20 maja usg genetyczne i dopiero czegoś się dowiem.

melonowa ja też nie mam żadnych objawów i prawie wogole ich nie miałam, ale lekarz mówił że to normalne każda ciąża jest inna:)
też nie mogę doczekać się genetycznego ale to mam 17 maja:D ale za tydzień mam normalne:)

U mnie dzisiaj słoneczko od rana, aż chcę się żyć :) Mam nadzieje, że nie opuści nas przez cały dzień.

Agusimama bardzo mi przykro i tulę cię mocno.

Melonowa u mnie podobnie, objawy niemalże w całości ustąpiły, więc obawa o dziecko coraz większa. Do tego doszły kłopoty zdrowotne, o których pisałam. Na szczęście ja mam usg prenatalne już w poniedziałek rano, mam nadzieję, że z dzieckiem wszystko w porządku.
Dzisiaj czuję się odrobinę lepiej, mam nadzieję, że uda mi się chociaż wyjść na spacer.

Hej dziewczyny

Od rana kluje mnie pod brzuchem i nie wiem co to? Jeju zaraz wyrwe sobie wlosy chyba? Dokladnie po srodku nad spojenirm i co chwile zakluje przejdzie:( Zaraz kolezanka przyjdzie ewentualnie przejde sie z nia do gina.. Gdyby to caly brzuch tak to bm powiedziala ze to skurcze:(

reklama
Hej kochane :)

Kamilka też kilka dni temu tak miałam ale przeszło. Dopóki bóle nie są silno-rwące to chyba nie ma powodu do obaw. Z tym USG to oczywiście zaczęłam kopać w literaturze i nie ma żadnych konkretnych badań mówiących o tym, że częste badanie szkodzi. Nie rozumiem, czemu niektórzy ginekolodzy sieją taką panikę? Kto ich uczył? Weterynarz? Masakra...

Co do aquaparku, to wczoraj się wybraliśmy i generalnie było spoko, chociaż bałam się, że nadmiar bąbelków zrobi rewolucje u malucha. Czy wiecie, że przy kichnięciu dziecko robi fikołki? To co dopiero w jakuzzi czy w innych takich? Ale się wymoczyłam i jakoś tak mi dobrze.

Co do wizyty, to już nie mogę doczekać się wtorku - wtedy idę na badanie i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Na razie objawy jakoś ustąpiły, ale - może to szalone - z mężem dwa razy poczuliśmy coś niezwykłego - takie przepływanie pod ręką. Parę sekund ale nie do pomylenia z jelitami. Czy to możliwe w 12 tygodniu?

Buziaki kochane :) Mimo pogody idę na grilla :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry