BabyPoznan ja już zaczynam łapać humorki. Wczoraj się poryczałam, bo mój chłopina poszedł na spacer z wózkiem do moich rodziców i włożył do koszyka na zakupy (tego na dole) świeżutką kiełbasę zrobioną przez mojego tatę. Wszedł do domi, wozek zostawił na zewnątrz i na zewnatrz wyszedł też nasz pies i oczywiście zeżarł wszystko. Więc się zdenerwowałam na E., że taki bezmyślny i mi się szkoda roboty mojego taty zrobiło i się poryczałam.
marys25 wydawałoby się, że fryzura prosta, ale ja też tak miałam jak jeszcze do szkoly chodziłam, że pokazywałam tym fryzjerkom ręką, że z tyłu chcę krótsze dużo, a z przodu dłużej, a te intelignetne lbo na prosto cięły, albo na odwrót

Ale tak czy tak, to ta fryzurka też jest fajna, ja niestety nie mam twarzy do takich prostych fajnych fryzurek.
Mama Kangura któraś tu dziewczyna pisała, że studiuje właśnie taki kierunek związany z badaniami takimi jak USG, RTG itp. i badania USG nie szkodzą.
dahmarrka ja też , jak meago, czytałam opinie mam, które posiadają ten detektor tętna, że przysporzył nie taz niepotrzebnych nerwów. Więc nie wpadaj w panikę jak nie znajdziesz tętna, bo podobno czasem się tak dzidź obróci, że za żadne skarby nie można znaleźć tętna. Myślałam o czymś takim też w pierwszej ciąży, ale trochę mnie odstraszyła cena i to, że pewnie wpadłabym nie raz w niepotrzebną panikę.
czekoladka21,
paulagd w pierwszej ciąży łapało mnie coś takiego jak rwa kulszowa, ale na szczęście rzadko. Czasem, ale to chyba jak dzidziuś jest większy, to uciska na nerwy i może przez to boleć kręgosłup i to wtedy tak charakterystycznie boli w tyłku

i promieniuje na nogę.
czekoladko ja też lubię w takiej pozycji spać, ale ostatnio jakoś samo mi się zaczyna układać na lewym boku
melonowa89 ja po tym Prenalenie trochę lepiej się mam. Mam nadzieję, że to nie tymczasowe.
Co do porodu to tym razem też chcę poród rodzinny.
akaiah te bakterie, to prawdopodobnie norma w ciąży, bo ja też miałam i lekarz mówił, że wszystko ok.
A toxo piszesz o IgG, czy IgM?