reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Burza mój Filip ma dwa lata i też w pada w histerie, jaj mu coś nie pozwole to krzyczy płacze, bije głową o podłogę!!! jest strasznie dokuczny wszystko robi na złość z uśmiechem, ściągnie zasłone, ja zawieszam On sćiągnie drugą, nakrzycze na niego to pójdzie na złość kwiatka wysypać i tak w kółko!!! też już nie mam pojęcia jak z nim postępować... Mieszkamy na wsi, to już nawet sąsiedzi zwracają uwagę że jest nie posłuszny.... Mam pól roku żeby nad nim zapanować, narazie nie mam pojęcia jak..

Zaraz do tego dojdę narazie próbuję odnaleźć się na forum :) też mam nadzieję, że się wciągnę i dowiem się wiele od bardziej doświadczonych mamusiek :D

Witaj Agatka .. mamy ten sam termin:)

Mam do uczenia dyscypliny taka poduszkę osiołka .. nie korzystam z niej za często ale jestem w tej sprawie konsekwentna .. Jak chłopcy narozrabiają .tzn- mówię raz nie reagują drugi i trzeci to siadają za kare na osiołku(pojedynczo oczywiście) i siedzą krótka chwile, ale na tyle długo ze odczuwają to jako odebranie swobody...potem tłumacze im z jakiego powodu jest kara i ida dalej sie bawic.... Kara musi byc adekwatna do wykroczenia. Dla Mikołaja karą jest jak każę położyć mu sie na chwile bo za bardzo wariuje ..wtedy sie wycisza.... z doświadczenia wiem ze aby kara był skuteczna potrzebna jest żelazna konsekwencja i nie moze dziecko byc ciągle karane... jesli rozrabia jak pijany zając trzeba znależć chwile za które mozna go pochwalić... U mnie to sie sprawdza ale kazde dziecko jest inne... powodzenia :)

KingaoO nie martw sie na zapas tymi przeczyszczeniami, ja jakieś dwa tygodnie temu tez tak miałam a do tego dochodził ból podbrzusza, ale wszystko jest dobrze. Rano jak wstaje tez brzuszek jest płaski a wieczorem to już taki dość widoczny, więc głowa do góry. Trzymam kciuki za Twoją wizytę.:-)

Agatka2 witaj;-)

Ja tak właściwie co do dokładnego terminu to już nic nie rozumiem co chwile słysze co innego, miałam strasznie nieregularne miesiączki dlatego między terminem od pierwszego dnia ostatniej miesiączki a wielkością z usg mam 2 tyg różnicy, ale jakoś bardziej wierzę w to z usg. W czwartek mam badania prenatalne to bede wiedziała wszystko dokładnie :), a 13.05 wizytę u lekarza więc mam nadzieję, że bede poźniej mądra :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry