reklama

Mamy listopad 2013

reklama
amethys gratuluję wyników badań, super, że wszystko ok, i oby wyniki krwi też były w porządku. /Na pewno będą.
basiaaa10witamy, pisz jak najczęściej.
Współczuję Wam dziewczyny tej rwy kulszowej, mogę sobie jedynie wyobrazić, co to za dziadostwo...
polakmatka Ciebie również witamy pytaj, o co chcesz, jak będziemy potrafiły,to pomożemy.

Zmęczona jakaś jestem, nic mi się nie chce...

Ostatnia edycja:
mam potworny ból glowy.. masakra.. :( i mdłości, nie moge łykać witamin bo zaraz mmnie mdli i wymiotuje, już próbowałam je brać wieczorem jak jestem dobrze najedzona, też nie pomaga dalej mdli.. :(

wiecie co mi powiedzieli w pracy jak powiadomilam ich o ciazy-bylam w 13 tygodniu?!
"No fajnie, ale nas ciaza interesuje po 20 tygodniu ciazy. czyli przyjdz z wynikami badania polowkowego bo to jest dla nas jakby dowod ze jestes w ciazy i w krotce pojdziesz na macierzynskie" :szok:
Wyobrazacie jak sie poczulam?! To co niby sie ma stac jeszcze przez te najblizsze 2 miesiace?!:wściekła/y: Chcialam byc uczciwa i im od razu powiedziec, a poczulam sie jak debilka, ktora niewiadomo czy donosi dzidziusia. mieszkam w UK i znam podejscie ze do 12tego tygodnia niezbyt nikogo tu interesuje, ze jestes w ciazy (dlatego tez czekalam do pierwszego USG) no ale do 20?!?:no:

amethyst- gratuluje wynikow, wiem jaka czujesz ulge teraz :-)

Witam tez nowe mamusie! opowiedzcie cos o sobie.

Dahmarka .... to ci źle powiedzieli! Z mikołajkiem jak byłam w ciąży pracowałam jako kucharz w restauracji. Powiadomiłam ich o ciąży od razu jak sie dowiedziałam tzn w 9 tygodniu i od razu poinformowali mnie abym tego tego czy tego nie robiła. Jak pokazał sie brzuch miałam pogadankę z szefem i dostałam list ze mam robić przerwy jak źle czy słabo sie poczuje...a co godzine należała mi sie 10 minutowa przerwa. Około 18 tygodnia zostałam przeniesiona na lżejsze Stanowisko za takie samo wynagrodzenie i nie pracowałam dłużej niz do 22 godziny..... To wszystko zależny od pracodawcy. Poczytać trzeba przepisy i tam jest napisane ze najpóźniej do 2o tygodnia musisz powiadomić pracodawce o ciąży i o planach urlopowych . W 20 tygodniu dostajesz forme MB1 która określa kiedy masz termin i oddajesz ją pracodawcy na podstawie której on płaci ci maternity pay. To wiem z doświadczenia. Jeden z kucharzy orał mna strasznie, to sie wkurzyłam i napisałam list do general menager o tym ze źle sie czuje i warunki pracy nie zostały dostosowane do moich możliwości fizycznych .... zmieniało sie w ciagu trzech dni z listem przepraszającym.... Poradzę ci tylko to, ze trzeba stanowczo ale kulturalnie domagac sie przestrzegania prawa które reguluje prace kobiety ciężarnej . pozdrawiam

widze, że to ze mnie tylko taki ranny ptaszek :-) Witajcie

dahmarrka szok normalnie ... ja powiadomiłam mojego pracodawce przy 2 zwolnieniu (2 pierwsze miałam na 80%) i czekałam na wyniki krwi żeby był pozytywny ten test na potwierdzenie i od tego momentu mam spokój... miałam spięcie z kierowniczką ale jej dogadałam i jest cisza... :-D

Gratuluje świetnych wyników

Witam nowe mamusie, piszcie coś o sobie co się lepiej poznamy ;-)

U mnie w piekarniku piecze się już biszkopt ostygnie to biorę się do pracy .... za penisa hahaha
Wczoraj byłam na uczelni musiałam mieć dopytke z jednego egzaminu na szczęście zaliczyłam, miałam jeszcze konsultacje z promotorką i zabieram się za rozdział z badaniami ... masakra ... taką wielką metryczkę będę miała:-( ale muszę się za to zabrać jak najszybciej, żeby z pracą zdążyć.

Tak byłam wczoraj zmęczona, że położyłam się po 19 i tak mnie zemdliło że zdążyłam tylko się wychylić z łóżka i paw poszedł na podłogę (przepraszam za obrzydzenie) masakra nie mogłam się ogarnąć :-(

Ja tez juz nie spie:crazy: caly czas ciagnie/ pobolewa mnie to podbrzusze. W srode dzwonilam do gina i powiedzial,zebym sie nie przejmowala, brala ten duphaston, magnez i jakby sie cos dzialo,to dzwonila. Tylko mi nie przechodzi i sie stresuje,czy z dzidzia wszystko ok:-( nie wiem,czy siac panike i probowac sie dzis do niego umowic. Co myslicie?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry