reklama

Mamy listopad 2013

Hej dziewczyny, mnie znowu nie było kilka dni i naprodukowałyście się strasznie. Przeczytałam wszystko, wiem, że były dobre i złe chwilę, ale cieszę się, że wszystko już ok między nami wszystkimi.
Mi to forum daje dużo relaksu, bo ostatnio mam bardzo dużo stresów i zmartwień. Właśnie odnośnie nerwów - wiecie może jakie ilości melisy są w ciąży bezpieczne? Czy picie jej codziennie po 1-2 kubki to przesada? Nie zapytałam swojego gina, a wizytę mam dopiero za 2 tygodnie. Nie chcę zaszkodzić maleństwo, ale boję się, że moje nerwy wpłyną na niego jeszcze gorzej... Orientujecie się może czy to prawda, że dużo stresu w ciąży powoduje nerwowość u dziecka po porodzie?

Aha odnośnie porodu rodzinnego... ja bym chciała żeby mój T. był przy mnie, ale on też niestety z tych bojących się igieł, więc nie chcę go zmuszać. A tak w ogóle to chyba wolałabym cesarkę, bo strasznie boję się porodu... Mam chory kręgosłup, ale mówiłam o tym mojemu lekarzowi i nic nie wspominał, że jest to wskazaniem do cesarki... :crazy:

Pogoda mnie dobija... jeszcze nie zdążyłam poczuć ani wiosny, ani lata. Jest naprawdę depresyjnie!

reklama
Jak zwykle zapomniałam o coś zapytać. Odnośnie ubrań ciążowych - jakie spodnie nosicie? Bo mnie wszystkie już cisną w brzuch i chodzę z rozpiętymi w dłuższych bluzkach, ale to nie wygląda najlepiej :-D Macie może jakieś pomysły? W domu mam jakieś leginsy, czy dresy, ale jak gdzieś wychodzę, to leginsów do wszystkiego nie założę... A w takich ciążowych chyba jeszcze za wcześnie, a poza tym chyba za gorąco, no nie?

Dzięki dziewczynki juz mi lepiej, ale czuje jeszcze , ze na zołądku cos lezy...niestety psychicznie duzo gorzej.Opowiem Wam kiedys co mnie dreczy i ;przez co mam nerwice...ale dzis juz nie mam na to siły.Ogólnie mam wrazenie , ze niedługo mi serce pęknie, ale cos...z nerw i mojke zycie sie skonczy.

BabyPoznan-co do spodni kochana to ja z tych chodzących tylko w leginsach...mam ich juz tyle par, ze hoho a nadl chce wiecej.Sa mega wygodne, nie musza byc ciązowe zeby je nosic, wystarczy np kupic o rozmiar większe.A jesli chodzi o wyjscia nie wiem czym sie zajmujesz itp, ale leginsy mozna ubrac tak, ze na prawde do wszystkiego pasuje, pozostaje jeszcze tylko kwestia tego jak Ty sie w nich czujesz,bo jesli źle to nie ma sensu sie zmuszac.

ja sobie kupiłam już ciążówki, jedne z panelem, a drugie bez panela ale ze wstawkami po bokach, kupiłam je na pewnym portalu ciuchowym, używane bo pewnie za długo w nich nie pochodzę :-p a i na allegro kupiłam sobie takie paski maskujące, mogę nosić zwykłe spodnie nie zapinane, tylko wpiąć ten pasek, troszeczkę widać pod bluzką nierówności ale na pewno nie rzuca się w oczy, że spodnie są rozpięte :) o coś takiego:

MASKUJĄCY PAS DO SPODNI SPÓNICY JEDYNY NA ALLEGRO (3186749870) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

babypoznan ja mialam cesarke i modle sie o porod naturalny. bol po jest straszny, boisz sie napiac miesnie ze wszystko peknie ogolnie dla mnie koszmar wiec wole naturalnie...
jak cieplo to idealnie sukieneczki ale teraz pogoda fatalna... ja w 1 ciazy na gumke zapinalam spodnie lub paskiem zakrywalam ze odpiete no i do tego bluzka co zakrywala do rozporka...

KingaO życzę dużo siły. Ja też mam kupę problemów i sobie kompletnie nie radzę, dlatego pytam o tą melisę... nie chcę zaszkodzić dziecku.
Jeśli chodzi o leginsy to czuję się w nich super o ile faktycznie mam długą bluzkę, ale niestety w pracy (a muszę jeszcze popracować do końca czerwca) mam wymagany strój dosyć oficjalny i leginsy nie bardzo wchodzą w grę...

martula1985 dzięki za info. Też chyba przejrzę te ciuchy ciążowe, bo w sumie jeszcze im się nie zdążyłam przyjrzeć, co jest na rynku;)

agnieszka - dzięki za info odnośnie cesarki. To moja pierwsza ciąża, więc nie mam porównania a chęć cesarki.. w sumie nie wiem czemu, wydaje mi się jakoś łatwiej. Za dużo kobiet w rodzinie, chyba niepotrzebnie nasłuchałam się o porodach!

wpiszcie sobie w wyszukiwarkę google mojeciuchy . pl tam sporo dziewczyn sprzedaje ciuszki, po niezłych cenach, bo w sklepach to mają ceny masakryczne :szok: chociaż nie powiem w h&m kupiłam tunikę koszulową i tunikę swetrową ciążowe przecenione z 89 zł na 30 zł za sztukę a i c&a czasem na stronie internetowej ma obniżki nawet do 70% też na odzież ciążową :-)

Baby Poznan nie wydaje mi sie zeby melisa szkodzila , ale fachowcem nie jestem , wiec na 100% Ci nie powiem...mamy tu kolezankę związaną z medycyną, moze ona jak przeczyta to udzieli nam jakis porad.Sama uwazam tak jak Ty, stresem szkodzimy bardziej dziecku, dlatego trzeba próbowac czego sie da a co jest dozwolone w ciązy...

Mnie tak jak Ciebie zycie nie oszczedza, i mam wrazenie , ze jest coraz gorzej..tak jak by ktos urok na mnie rzucił.Najgorsze jest to, ze w najblizszej rodzinie nie mam wsparcia, i to własnie ona jest przyczyną stresów i mojej nawracającej nerwicy...dziś rozmawiałam przez tel z moją chrzestną, wylałam chyba cało wiadro łez , rozmawiając z nią...wszystko pusciło.Chociaz nie miałam takiego zamiaru sie jej zwierzac, ona czuła , ze cos jest nie tak bo zna nasza rodzine...mam dziś lub jutro do niech jechac i porozmawiamy.Tak na prawde jest dla mnie jedynym ratunek na spokoj,juz teraz wiem, dlaczego moj mąz ostatnio tak brzydko sie popisał.Miedzy innymi nie wytrzymał napiecia jakie jest w mojej rodziniem, w ktorej dyktatorem jest moja matka i moj brat.Nie wiem jak to wszystko sie skonczy, ale juz nie daje rady i albo bedzie dobrze, ale w najlepszej sytuacji rodzic bede w psychiatryku....

reklama
Kochana dla mnie zrobią wyjątek ;) Staram sie, ale wiesz..jak sie mieszka z kims i ktos ma Cie za nic i Twoje zdanie, to czasem jak by nie wiem jak sie chciało nie da sie...zobaczymy co bedzie dalej, jedno wiem na pewno , tak zyc nie zamierzam i zrobie wszystko zeby to zmienic.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry