reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Tak wiem:-) Jestem z woj. łódzkiego, a moja wymarzona specka to interna:-), nie wiem kiedy wejdą specjalizacje modułowe, bo z interny to najbardziej endokrynologia mnie kręci, ale zobaczymy. Od lutego całkowicie mi się priorytety pozmieniały więc może ciąża i macierzyństwo sprawi ze wybiorę pediatrię:-D

Witam nowe koleżanki!

Ja wylądowałam na l4:-( znów rano mi krew z nosa poleciała, tak sporo. A do tego katar się nasilił, doszedł mocny kaszel i chrypka. Byłam u rodzinnego i dostałam augmentin, rutinoscorbin i jakiś syrop na kaszel. i mam leżeć do końca tygodnia. pogoda paskudna, rozlało się jak fiks. Tata mi kupił na targu 3 kg truskawek, tak ładnie się do mnie śmieją, że zaraz idę gotować makaron i robić sosik z nich. Dzidziuś dziś od rana aktywny, przynajmniej to mnie dziś cieszy :)

Jolka6621 ja też trochę przeziębiona:-(, od piątku strasznie bolało mnie gardło, ale po płukaniu wodą z solą przeszło po 2 dniach. Teraz został mi katar i niestety próbuje wyjść po raz kolejny opryszczka:wściekła/y:Od początku ciąży co jakis czas mi wyskakuje.Na studiach mi mówiono że jak kobieta przed ciążą miała to nic się nie dzieje, ale moja pani ginekolog powiedziała że nawet w takim przypadku jest groźna.Stwierdziałam że nie będę się mądrzyć, skoro lekarz z doświadczeniem i specka tak mówi. Dlatego jak czuję ze zaczyna wychodzić to od razu łykam Heviran( zgodnie z zaleceniem dr), on jest ponoć bezpieczny dla Dzidzi. A na chrypkę to z domowych sposobów gorące mleko z masłem i miodem pite po łyżeczce zawsze pomagało.Pamiętaj żeby dużo pic, lepiej syrop zadziała i kaszel nie będzie Cię tak męczyć.:tak:

agatka ja z moim rokiem w szkole wybieramy się na tą wystawę :) bardzo jestem podekscytowana.
w pierwszym roku mieliśmy iść na sekcję zwłok, ale zmieniła nam się pani doktor ktora już nie była chętna na takie wycieczki.a szkoda

Cześć ANdzia !!! :)

jolka leż odpoczywać i wcinaj truskawy ! :)

reklama
Dzięki Meago ! Tu położna od początku mówi ze z przeciwbólowych to tylko paracetamol.... co do aspiryny to ja niestety mam uczulenie ... jako jedyna w rodzinie nie mogę zażywać, aspiryny, penicyliny i mam uczulenie na lateks.... co do tego lateksu to dowiedziałam sie dopiero po ślubie jak zaczęliśmy przygodę z prezerwatywą... do końca życia tego nie zapomnę...spuchłam najpierw ... w miejscu wiadomym a potem robiłam sie czerwona wzwyż ... wylądowałam w szpitalu na dwa dni :)
Witam Andzia86 :)
Kika Mikołaj miał stulejkę do prawie 3lat... jak byłam w pl to chirurg chciał robic zabieg ale ze musieliśmy wracac szybciej to zabieg sie nie odbył a tu lekarz przepisał maść sterydową na 10 dni i że tak powiem trening małego (czytaj odsuwanie napletka podczas zabiegów higienicznych) pomogło. Z jeremkiem tez jest problem i chyba wybiorę sie do gp bo mu sie zbiera mastka(tak mnie sie wydaje) a ze nie ma ujścia to ma takie grudki które sie powiększają i boje sie ze wywiąże sie z tego stan zapalny .
Mam dzis takiego lenia ze nie pytajcie !
Zupa pomidorowa zrobiona a na drugie sałatka z mozzarelli i pieczywo czosnkowe.... lenia mam strasznego.
gusiak koszulka jest suuuper ...chyba sobie takiej poszukam :)
A ja dzisiaj patrze na konto bankowe a mój zleceniodawca zapłacił mi drugi raz.. Wczoraj zrobił przelew i dzisiaj patrze to samo... ??? Wysłałam juz mu maila z zapytaniem czy aby sie nie pomylił a jeśli to premia to ciesze sie przeogromnie:))))) Wydaje mi sie ze sie jedank pomylił:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry