reklama

Mamy listopad 2013

Mamusia2013, kika80815 ja też czuję od tygodnia dopiero a zaczęłam już 20 tydzień więc poczułam w 19tyg także myślę że możecie być spokojne przyjdzie na to jeszcze czas :-)
A na USG też mi lekarka powiedziała że mały straszny wiercipiętek ale zdjęć parę zrobiła po prostu miała taką opcję zatrzymania obrazu.

reklama
Ze spokojem, po prostu może być jeszcze za wcześnie :tak:

kurcze u mnie jest tak gorąco, że mi się gotować nie chce.. a zawsze uwielbiałam gotować... mój mąż zażyczył sobie spaghetti na obiad, a MY mamy ochotę na kurczaka :-D

Rozmawiają dwie ciężarne koleżanki:
- Zauważyłam, że w im bardziej zaawansowanej ciąży jestem, tym więcej kobiet się do mnie uśmiecha. Nie rozumiem dlaczego.
- Bo jesteś od nich grubsza.

:rofl:

Ostatnia edycja:
Taaak :-) ja też już jestem pewna że czuje.

Dzień dobry kobitki :)

Nie nadrobię Was wszystkich niestety, tyle co zdąrzyłam zerknąć chorym, przeziębionym z całego serduszka życzę zdrowia, a tak od siebie dodam że najlepszy na przeziębienie syrop z cebuli, powaga, przetestowany :)
ktoś pisał o rwaniu zęba przepraszam już nie pamiętam kto, współczuje, mnie tez to czeka zapewne bo jeden aż się prosi ale czekam na sobotę i wizyte u gina to się wszystkiego wypytam.

My wczoraj mieliśmy stresujący dzień, mój pasierb miał wycinane migdałki i udrażniany kanał słuchowy, od tych migdałków biedaczek już prawie nic nie słyszał, mówił krzycząc, ciągłe infekcje, katar i w ogóle.
Ja w domu oczywiście a stresowałam się jak diabli, młody jechał wystraszony, mój Ł chyba jeszcze bardziej, z tego co Ł opowiadał potem, narkoza była najgorsza jak tak młody wiotczał i odpływał :szok: ale ponoć już jak ręką odjął szepty słyszy, mówi cicho, cud :D

Mnie dopadł jakiś ból biodra promieniujący na pachwinę, w ogóle przy siusianiu albo jak siadam lub wstaję gwałtownie czuję jak mnie boli podbrzusze ale bardziej właśnie po lewej, martwie się, wizyte mam w sobotę ciekawe co na to lekarz powie.

No i znowu sobie pospałam w dzień, a moi chłopcy nadal komarzą;-)

Co do czucia ruchów dziecka to powiem wam, że i tak jesteśmy wyjątkowe, bo z tego co pamiętam na styczniówkach2011 to większość z nas czuła je dopiero około 20tc:-)

Któraś z was pytała się jaki jest najlepszy strój dla ciężarnej, ja optuję za jednoczęściowym, ale oby żadna z was nie popełniła mojego błędu przy pierwszej ciąży;-) Kupiłam sobie wówczas piękny jednoczęściowy strój, niestety debilos wybrał kolor czarny...grzało mi brzuch, ze masakra. Więc w konsekwencji i tak zakladałam na niego białą koszulkę na ramiączkach.

Ciekawe jak się czuje Melonowa po wizycie u dentysty.

Podpisuję się pod Agatka- mój katar trwa już 2 tygodnie, a od tygodnia jest mocno gęsty. Przysłowie kłamie:growl:

Znów dałam czadu ze spaniem. Położyłam się po 10 i wstałam o 12.30. Ale teraz jakoś mi lepiej;-) zjadłam obiad (bigosik mmm...;) )i tak sobie myślę, że dziś w ogóle nie czułam dzidziusia i zaczęłam się martwić, czy wszystko ok, a tu jak mnie nie skopie znienacka :-D i od razu mi lepiej. a teraz idziemy się uczyć, bo jak tak dalej pójdzie, to nigdy nie ruszę z miejsca z moją pracą mgr

witam nową koleżankę:biggrin2:

Któraś z was (przepraszam, że nie pamiętam która) zrobiłą mi smaka na sernik z truskawkami, a że jestem ostatnio mega leń kulinarny, poszłam na skróty. Zalałąm wczoraj truskawki galaretką, a dzisiaj polałam je jedynie serkiem danio waniliowym i mówię wam - pyszności...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry