reklama

Mamy listopad 2013

Witam Was, nie odzywałam się długo, bo weekend miałam bardzo zapracowany.

Kinga - cieszę się, że wszystko dobrze, odpoczywaj dużo!:-)
akaiah - jak tam u Ciebie?
Jolka - Ty się trzymaj i nie dwaj żadnym wirusom!
andzioszka - ja sobie chyba kupie te spodnie, do których link dałaś - dzięki:-)
meago - gratuluję ruchów :-D
ursula - cieszę się, że leki skutkuję :-)

Ja w sobotę byłam w pracy, potem pojechaliśmy na obiad (marzył mi się sfinx ;P), później na zakupy tu i tam, na lody, a jak wróciłam to jeszcze gołąbki robiłam, wieczorem już jednym okiem film obejrzałam ("Hotel marigold" - polecam) i padłam na nos. A wczoraj pojechaliśmy do ikei (kupiliśmy szafę, którą dziś przywiozą), a potem mój M zażyczył sobie, żeby jechać do outlet factory, bo chciał sobie koszulkę i spodenki kupić. I wieczorem to już nie wiedziałam, jak się nazywam. Do tego ja wszędzie za kółkiem, bo mój M prawa jazdy nie ma - nie jest to jakieś wielkie obciążenie, ale mimo wszystko nawet chwili odpoczynku, chociaż w aucie. W każdym razie kupiłam sobie koszulkę w sinsay za 20 zł, więc jestem bardzo zadowolona. Natomiast dziś rano poranny paw - zauważyłam, że mój organizm tak reaguje na zmęczenie :crazy: A dziś muszę mieszkanie ogarnąć, zaraz do sklepu idę, potem szafa przyjeżdża, a potem mam jeszcze trochę pracy. Ale dam radę:-)

Miłego dnia!

reklama
Ja wszystkie ciuchy ciazowe kupuje w primarku , bo najtaniej . Tzn nie są ciazowe ale w większym rozmiarze :-)
Ostatnio nawet sprzedają spodnie jensowe dla kobiet w ciąży za 11 funtów :-) Może bedą na Allegro ?

Mam pytanko
Kiedy zamierzacie kupić wózek ? I jaki ?
Miłego dnia mamunie :-)

Mamusia - no tak, gdyby w Polsce był Primark... ;) Ja chyba rozejrzę się w H&M, C&A itp - i tam kupię po prostu większe rozmiary. Muszę się wybrać, pomierzyć i zobaczyć, ale chwilowo czuję się jak okropny słoń :(

Co do wózka - to my już kupiliśmy okazyjnie X-landera (gondola+spacerówka+fotelik) i jesteśmy bardzo zadowoleni z kilku powodów. Zapłaciliśmy bardzo mało za wózek, który praktycznie nie był używany, bo dziecko rodziło się zimą a rodzice z nim nie wychodzili w ogóle ;) bo zima niby była za ostra, a potem na wiosnę przerzucili się na spacerówkę i z dzieckiem chodziła babcia, ale rzadko, bo schorowana, więc stelaż praktycznie jak ze sklepu :)

Kochane co do ubranek ciązowych...ja robie tak. Kupuje poprostu to co mi sie podoba z bluzek przewaznie o rozmiar większe np...w sieciówkach przewaznie.Smigam w leginsach, a teraz aktualnie w sukienkach letnich ktore mam z tamtego roku i super teraz sa na ciąze.Mnie osobiscie starsznie sie nie podobają ubrania ciązowe, jakies takie bez wyrazu.Jednie dzinsy ciązowe dostałam to jak w niej wejde to bede miała przed porodem, a jak nie mam w razie czego grubsze legisny w większym rozmiarze.Moze i Wam taki sposób na ciuszki podpasuje....nie ma co przeplacac na ciązowe ktore uzywamy tylko w ciazy. A ze ja lubie tuniczki i legisny to bede jeszcze w tym po porodzie smigac. :)

Kinga - tylko, że ja mam taki problem, że sukienki letnie poszły mi w górę, bo piersi urosły o dwa rozmiary, brzuch mam już całkiem duży i niestety uda grube;/ To sprawia, że sukienki, które pasowały teraz wyglądają nieestetycznie ;/

Kinga super zdjęcie Twojej córci:-) Bardzo się cieszę, ze u ciebie wszystko dobrze.

Co do wózka to my dla Misia kupiliśmy używany, wyglądał na idealny stan, a po pół roku okazało się, że powoli wszystko w nim siadało. Dlatego teraz decydujemy się na nowy wózek, aby miał gwarancję. Jesteśmy już na 99% zdecydowani na wózek nestor, a kupimy go tak mniej więcej w październiku.

Z ubraniami ciążowymi mam podobnie jak Kinga, nie za bardzo mi się podobają. Dwa miesiące temu kupiłam sobie dwie sukienki, kilka tunik i legginsy. Jak urodzę spokojnie będę mogła je nadal nosić. Na jesień mam jeszcze po Misiu spodnie dzinsowe.

Nie zaprowadziłam dzisiaj młodego do żłobka, bo znowu dopadły mnie wymioty. Kurcze to już 5 miesiąc, a ja wymiotuję jakby to był I trymestr, masakra.

Ja z ubrań ciążowych kupiłam tylko spodnie z H&M, natomiast koszulki kupuję normalne, tylko większe. Co do sukienek, to z tych, co miałam to się tylko dwie nadają, bo są takie luźniejsze, wszystkie inne miałam takie dopasowane, więc wyglądałabym niezbyt uroczo ;) No ale muszę się zaopatrzyć w parę rzeczy... ;/
Mama Kangura - ikea faktycznie fajna sprawa, też lubię tam zakupy robić :-) Kupiliśmy szafę, ponieważ ja swoje rzeczy mam w pokoju, który będzie dla maluszka przeznaczony, więc teraz muszę się ewakuować :) a szafa jest trzydrzwiowa, więc powinnam się zmieścić :P

Ja ciazowe to tylko kupiłam leginsy bo nienawidzę jak mnie coś opina . Tak to bluzki w większym rozmiarze takie rozciągane :)
mama kangura ​to super okazja wam sie trafiła !
ja tez kupuje taki 3 w1 Quinny buzz 3 .
marzyl mi sie quinny moodd ale jest za drogi

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Mamusia - bardzo fajny ten wózek :) No trafiło nam się tylko dlatego, że kupiliśmy go od brata męża - dlatego też mam pewność, co kupuję, bo widziałam jak był użytkowany. W innym wypadku to na dwoje babka wróżyła. Jedna babka chciała nam sprzedać xlandera czarnego i niby stan idealny a się wygadała, że z jednym dzieckiem robiła 2 kilometry codziennie w jedną stronę, czyli w sumie 4! A miała ten wózek po dwójce dzieci, więc już sobie wyobrażam jak by to wygladało ;P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry