reklama

Mamy listopad 2013

dziewczyny jest tak gorąco że wyć mi się chce :no:

co do wydatków to my póki co dajemy jeszcze radę ale wszystkie większe gabaryty dopiero za miesiąc będziemy kupowali więc nas trochę szarpnie... jedyny plus to taki że teraz mój Łukasz dostanie do wypłaty dodatek za udziały z kopalni no i za miesiąc też kasę za wczasy pod gruszą więc nie bedzie tak źle. Muszę przyznać że z pracą to akurat trafił i ma jak u Pana Boga za piecem tu jakiś dodatek tu kasa za węgiel no i za urodzenie dziecka też troche dostanie.
Bardziej się martwię jak to będzie już po porodzie bo chcę iść na ten roczny macierzyński czyli będzie mi przysługiwało 80% wynagrodzenia a to jednak 500 złotych mniej miesięcznie. Byłoby akurat dla Nelki na wydatki a tu kiszka :no::no:

reklama
Nie no z tymi rzeczami najdrozszymi ze najlepsze to bym sie troche dochodzila!! Ale jakbym tesciowa slyszala:/ " bo ubieracie sie za tanio i dlatefo co chwile wymieniacie" jeju ale ja wole miec wiekszy wybor za mniejsze pieniadze niz kupic jedna i zdzierac i ciagle w tym samym chodzic:(
Zreszta nie raz sie placi tylko za firme a jakosc nie jest za specjalna...jeszcze duzo zalezy od tego jak sie szanuje rzeczy:)

Moja tesciowa np upierala sie zeby kupic garnitur slubny w jakims tam sklepie... Bo drogi to lepszy sklad niby idealny a tu klops pierwsza wysiadka z auta i garnitur caly wymiety!! Myslalam ze ja udusze:/ teraz ze sodniami cyrk byla i sraczki chciala dostac bo maz w kroku spodnie przeciera i on musi kupic firmowe lepssze!! Kupil i co juz dziury po 3 miesiacach! On poprostu ma grudsze uda i taki styl chodzenia ze kazde przetrze ale jak ktos jest tluk to juz sie nie przepowie do rozumu!

ursula my kuchnie też zrobilismy własnymi rączkami, ale sam sprzet dużo wyszedł, meble, wszystko zrobił mąż, a teściu położył flizy. Ale i tak sie uzbierało.

Właśnie robiłam listy rzeczy które będę zamawiać na allegro uzbierało się 300 zł, będe powoli zamawiać, a to same posciele, butelki, pieluchy itp.

jeju wchodze i widze temat, który mnie dzis przytoczył- kasa
mam wrazenie ze coraz mniej jej mam
i nie chodzi o jakies wydawanie na niewiadomo co
tylko o zycie, które mam wrazenie jest tak cholernie drogie- co kupie jedzenie to przy kasie sie dziwie a co
a tu mały w drodze

i nadal nie mam wypłaty a juz 7.
szkoda gadac.

dzis byłam na basenie u tesciowej, jezu dziewczyn to jest to! lezeć i nic nie robic w chłodnej wodzie.

kamilka moja siostra jest taka sama jak twoja tesciowa- musi byc metka, bo to niby lepsze
i wiesz jak ja kiedys zrobiłam na szaro haha
na jej slub byłam swiadkiem i szukałam kiecki
ona mi mówiła że mam isc do takiego sklepu a to do takiego
poszłam, tam kreacje za 400-500 zł
wiec mówie bezsnes
kupiłam za 140 zł sukienke i powiedziałam że jest z tego drogiego sklepu hahah
nawet nie wiecie jak sie zachwycała
tak to własnie jest z ciuchami za duże siano- nie zawsze to widac po nich

Ostatnia edycja:
Nam tez..ja sie dziś do gina goliłam i tak sie tam "zagrzalam"ze podwiew z wiatraka robiłam:szok:

Kochane mam dylemat...mam jutro tą wizyte u swojego gin.Za darmo, chce zobaczyc serduszko małej.I co jesli on powie, ze znów nic nie widzi, bedzie chciał mnie kierowac do Wawy za duze pieniąze(bo juz nadmienił na ostatniej , ze beda to w razie co drogie badania)Jak ja mam sie zachowac, bo przeciez byłam u innego, jest ok...wszystko dobrze przebadane, nie chciałam bym zeby moj wiedział, ze sie konsultowałam ale z drugiej strony nie dam sie wpędzac w dodatkowe koszty i stresy przez niekompetencje mojego gin, jesli takowe są..Mam sie w razie co przyznac, ze byłam u innego gona i pokazac mu wyniki.Oni w jednym szpitalu pracuje i na pewno sie znają.

Kinga- myślę, że ja bym mu powiedziała, że nie stać mnie na taki wydatek. Masz dzieci, rodzinę, nie każdy ma kasy jak lodu. Jeśli nie masz daty na tym wyniku, to bym mu nie mówiła, a na następnej wizycie pokazała wynik, a jeśli masz, to bym się przyznała. W każdej chwili możesz zmienić lekarza prowadzącego

reklama
kinga - mysle że chce cie naciągnąc na pieniądze..moze tak być lekarze są cwani , i zawsze im malo kasy i moze za dodatkową osobe ma jakąs kase. sprawdzałas opinie na temat swojego ina na znanylekarz.pl ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry