reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy listopad 2013

reklama
melonowa- super że tak miło wspominasz dzisiejszą wizytę
aaga ale mi teraz pachną te placuszki, mniam... muszę poczekać do soboty jak mąż wróci aby mi przygotował ziemniaczki. nie mam siły ścierać :/ zjadłabym może jakiś kebab, tylko skąd go wytrzasnąć?!?!?!?

Hej mamusie Melonowa fajnie że wreszcie dziś udał się zbadać i obejżeć serduszko dzidzi Placek po zbójnicku czy góralsku i placek po węgiersku to to samo.Duży placek ziemniaczany i pikantny sos gulasz Teraz raczej nie stosuje się czystej oliwki do oliwkowania ciała dziecka.Są różne emulsje do balsamowania dzidzi.Ja osobiście po doświadczeniu z oliwką w wodzie nie wlała bym jej dziecku do wody.Moja koleżanka pare lat temu poradziła mi że na suchą skórę super robi kąpiel z dodatkiem oliwki.Odrazu mnie ostrzegła żebym uważała żeby się nie pośliznąć przy wychodzeniu z wanny.Z racji tego że mamy starą wannę i nic a nic nie jest ślizka nie posłuchałam jej i za którymś razem wychodząc z tej wyoliwkowanej wanny jak mi ujechała noga.Dzięki Bogu że sobie karku nie przetrąciłam ale 2 żebra miałam pęknięte i wielkiego sińca na pupie.Dosłownie wyglądało to tak jak by mnie ktoś łopatą po dupsku zdzielił. Ja na obiad mam dziś zupkę kalafiorową i kopytka na 2 zrobię jak R wróci z pracy a w piekarniku właśnie piecze mi się ciasto zebra....wspomnienie dzieciństwa....

Hej betoniareczki :-)

ja od rana się krzątam bez celu po domu i oglądam "Porodówkę" na TLC bo jakiś maraton jest chyba. Na obiadek ugotowałam ogórkową i teraz udka z kurczaka w piekarniku się pieką. Jakoś mnie na kwaśne bierze ostatnio.

melonowa super że nareszcie ktoś normalnie do Ciebie podszedł i wszystko jest ok :tak:

my jesteśmy trochę uziemieni bo auto u mechanika stoi a chciałam jechać do siostry do Krakowa i jakieś zakupy w Smyku zrobić już typowo do szpitala bo czuję oddech listopada na plecach i jakoś będę bardziej spokojna że następna rzecz będzie załatwiona.
Z tą oliwką to też bym uważała bo tak samo z wanny kiedyś wyfrunęłam i cudem karku nie skręciłam :no:

dziewczyny powiedzcie mi czy teraz się zaczyna ta norma 10 ruchów na godzinę zeby sobie liczyć??

czesc Dziewczyny :)
aga - mniam :))))
melonowa - aż widać jak się uśmiechasz :)
ewelina - co chwilę zmieniają się "trendy" pielęgnacyjne i karmieniowe. Prawda jest taka, że to Twój dzidziuś pokaże czy potrzebuje żeby mu dodatkowo naoliwić ciałko czy wystarczy olejek do kąpieli.

Ewelina- Czyli stopniowo Ci rosną. Moje oscylują w granicach 13. Myślę, że jak tylko nasze lekareczki wejdą na forum, to się wypowiedzą, jak to jest z normą w ciąży. :tak:

aaga84 uwielbiam placka po węgiersku :)) ach się rozmarzyłam :) zjadłabym ale to może jutro....bo dziś naleśniki.
Włożyłam pierwszą partię ciuszków do pralki :) i już wiem co muszę kupić, czapkę ciepłą :)

reklama
dzwoniła moja mama i kupiła nam w Lidlu ten termometr, pokrowiec na butelkę, dresik i spodenki więc już mi trochę lepiej że mi takie okazje nie przejdą koło nosa :-D

Do góry