reklama

Mamy listopad 2013

witajcie
udalo mi sie doczytac dzisiejszy dzien do konca przykro mi ze wyniki nie sa dobre mam nadzieje ze sie porawia, ja dzis juz w domku jestem, wracalam pociagiem do domu musialam isc skorzystac z wc i jak tak sie zalatwialam na "malysza" pociag zahamował i zarypalam glowa o zlew :( na szczescie lepetyna cala ale boli mnie tak czolo ... :( pewnie jutro bedzie slimak ;/ w poniedzialek musze isc do diabetologa bo mam problem z cukrami obojetnie czy wezme insuline o 22 czy tez nie cukry sa podobne w granicach 108-116 ;/ baba ktora mi przepisala ta insuline kazala zwiekszac jednoski o 2 jak nie bedzie cukier spadal dojechalam do 18 j. ale dalej sie boje wiec na razie nie bede w ogole wstrzykiwac a w poniedzialek pogadam z moja babka moze bede musiala wrocic do swojej poprzedniej insuliny ... nie wiem czy to ciaza ma wplyw na te wyniki czy jak troche sie zaczynam martwic :(

przepraszam ze kazdej z osobna nie odpisze ... nie mam sily ani nastroju
milego wieczoru zycze

reklama
Jolka nie martw się – na pewno wszystko będzie ok.

melonowa i jak tam śliwa? Biedna – uważaj na siebie i nie martw się cukrami.

Annie. Ja też nie śpię od 3. nie wiem co jest – bo nic mnie nie boli, głodna nie byłam :) siusiu standardowo, a ja przekręcam się i nie zasnęłam nawet wtulająca się w M – jak wstawał do pracy po 5 i poskarżyłam mu się, że nie śpię tyle czasu, to skomenował – no tak, czułem, że coś przykleja się do mnie tyle czasu :) bułka z miodem? Dawno nie jadłam, chyba mi pomysł na śniadanie poddałaś :)

Gusiak to Cię wytrenowali w tym szpitalu ze wstawaniem :)

Ja dziś mam intensywny dzień – przyjaciółka mnie nawiedza, będę zapiekankę robiła, wcześniej sprzątanie. Potem jedziemy na ślub koleżanki, a na koniec nasze chłopy na kolację dołączają do domku. Wczoraj do późna układałam ubranka w mebelkach. Tata zamieni mi drążek na 2 dodatkowe półki w szafie i uda mi się zmieścić wszystko w tych mebelkach jednak. Roleta powieszona, zabawki poukładane. Z ubranek zostało mi do kupienia body na krótki rękaw .rozmiar 56 kilka sztuk.
Miłego dnia :)

Gusiak88 generalnie nie powiedzieli ze to cukrzyca tylko stan przedcukrzycowy i mialam go już przed ciaza ale nie bralam insuliny i max. Cury na czczo były 116 teraz po badaniach u genetyczki powiedziala mi ze cukrzyca ciazowa na pewno się rozwinie wiec może to jest to
aaga84 śliwa jest na szczescie nie wielka ;p ale nadal boli hehe to już wyprawka zbliza się ku koncowi ;)
ja wczoraj zrobilam sobie liste co musze jeszcze zalatwic odnosnie stypendium itp. A dodatkowo zrobilam liste co kupic dla dzidziucha i jestem przerazona, pewnie już było takie pytanie ale zadam je jeszcze raz bo szczerze się przyznam ze nie chce mi się szukac
ile paczek pampersów i jakie rozmiary kupujecie na poczatek ?
jakie produkty apteczne kupujecie dla dzidziucha?
Mnie dzisiaj czeka sporo prania i troche ogrnac mieszkanko a pozniej na lotnisko po mężulka :)

melonowa, poza ubrankami i wyposażeniem pokoiku nie mam praktycznie nic, ale sukcesywnie pokupuję w tym i następnym miesiącu wszystkie drobiazgi. A odnośnie wózka i łóżeczka będę myślała w trakcie. Teściowa nie podjęła jednak tematu wózka, więc nie mam co liczyć na nią.

jeśli chodzi o pieluchy to sama mam dylemat ale chyba kupię po jednej paczce 1 i 2. A na bieżąco mężuś będzie dokupował. Chyba, że macie inne rady.

Odnośnie rzeczy z apteki to planuje kupić:
►[FONT=Arial, sans-serif]gruszka gumowa [/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]►linomag zielony[/FONT] [FONT=Arial, sans-serif] ►Sudokrem[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif] ►sterylne gaziki [/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif] ►Oktenisept do pielę­gnacji kikuta pępowiny [/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif] ►sól fizjo­log­iczna [/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif] ►Oilatum[/FONT]

może o czymś zapomniałam?
Fajnie, że już dziś mężusia witasz :)

Hej dziewczyny

melanowa wspolczuje wypadku niezle to tez musialo wygladac:baffled: a czolo masuj moze szybciej guz sie rozejdzie:sorry2:

A ja mam wscieklizne o to swedzenie nie moge nic zrobic jestem podenerwowana:wściekła/y: jak wam wstawie zdjecie pieniacego sie potwora z wylupiastymi oczami to bede JA!!:no::-D na powaznie nie wiem czy to schodzi chyba nie ... a Fenistil malo pomaga moze na 10 min:-(oszaleje ;/;/;/;/;/;/;;/

reklama
Dzień dobry :)
Bartula szaleje z Leosiem M w pracy a ja się byczę :))))

Melonowa no faktycznie takie zwiększanie dawki może być niebezpieczne i skutkować nagłym spadkiem... zdecydowanie musisz konsultować z diabetologiem... dobrze że czółko można pokazać ;)

Aniee zawsze tak jest z wydatkami, kumulują się zawsze w niewłaściwym momencie...

Aga no to intensywny dzionek Cię czeka :tak:

Kochane odnośnie pampków kupiłam 1 paczkę jedynek i dwie 2 w promocji DOZ • Pampers Premium • Portal Dbam o Zdrowie doz.pl resztę będę na bieżąco kupowała z synkiem miałam zapas a okazało sie że i tak wielu rzeczy brakowało nie jesteśmy uwięzione i przy okazji spacerku można zawsze zajrzeć do apteki albo rosmanna a promocje zawsze są w jakiś marketach więc M może podjechać...

Z tymi kombinezonami to macie rację jeden cieńszy i zimowy... we wrześniu planuję zacząć kupować więc to już za chwilę

Na wizycie okazało się że przytyłam 5,8 kg w sumie ale mała prawidłowo się rozwija :) znowu poleciały mi badania moczu no i drugi antybiotyk w tej ciąży :( ale co zrobić...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry