reklama

Mamy majowe 2009

barmanka - no tylko klapsa na dupsko , nic dodać nic ując :wściekła/y:.Kto to widział sie tak stresować i takie bzdury czytać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Czkawka to naturalny objaw po połykaniu wód płodowych przez dziecko ,dziecko musi wyćwiczyć mięśnie brzuszka ,przełyk itd.Szczególnie gdy zjesz coś słodkiego to twój łakomczuszek lubi słodkie wody płodowe.Dziecko również po urodzeniu będzie miało czkawke i to prawie po każdym jedzonku(bynajmniej moje tak miały), to ten sam proces tylko już dla nas widoczny.

reklama
a ja mam pytanko - czy to jest możliwe by lekarz wyciągnął tego czopa?

ja się właśnie dowiedziałam, że koleżanka która jest po terminie, była u lekarza i ten wyciągnął jej czopa - by ta szybciej urodziła.... podobno bolało...
kurde no w szoku jestem :szok: nie wiedziałam że taka praktyka jest stosowana...
co wy o tym myślicie?

Dzien Dobry:-) Pogode dzisiaj mamy piekna, az nie chce sie siedziec w domu.

nina27, paula7-malduje sie jeszcze 2 w 1.Chociaz wczoraj tak mnie cos zemdliło.Połozyłam sie do łóżka i musiałam wszedzie okna pootwierac, bo tak strasznie duszno mi bylo:szok:.Ok.23 wszystko wróciło do normy:happy:.Ale w nocy budzilam sie prawie co godzine, a rano wstałam zlana potem.Mój maluszek tez sie cisnie na doł, ze az czasami czuje takie mocne kłócie w cipulce:-( i to najczesciej zdarza mi sie od godz.18 do samgo wieczora.Skurcze juz tez coraz bardziej wyczuwalne niektóre nawet mocno.Czyzby powoli zaczynało sie cos dziac???Jutro zaczynam 38tc wiec chyba juz najwyzszy czas na rozwój akcji.Tak bardzo juz chce:tak:.

Witajcie majówki...melduję sie nadal w dwupaku...
nocke miałam dobrą, choć gorrrrąco mi było jak w piecu...
mało pisałyscie wczoraj na szczęście i doczytałam wszystko .

Tikanisiku jak ty pięknie wyglądasz , o matko :-)
ja to ze swoja podwójna broda moge sie schować w kąt ...dobrze ,ze żadnych imprez w planach nie mamy bo byłabym nieszczęśliwa :-p

barmanka79
kochanie kto Ci takich głupot nakładł do głowy??? Jak dzidzia ma czkawkę to bardzo dobrze, ćwiczy przepone i na dodatek podobno jest to objawem błogostanu , więc bardzo Cię prosze nie czytaj bzdurek i nie przejmuj ...
Moja położna mówiła ze bardzo duży procent maluszków owija się w brzuchu pępowiną bo przecież jest niemożliwe siedziec tyle czasu w ciasnym brzuszku i się nie owinąc jednak większośc z tych przypadków jest zupełnie nieszkodliwa i nie ma powodów by się tym zadręczać.

m@dz1@ ja tu widze rychły porodzik :-D zazdroszczę Ci kochana, ja dziś zaczęłam przestawiac rzeczy w kąciku Damiana i nie moge się już go doczekać...echhh

k.m.- tak sie ciesze ze u ciebie wszystko gra.. mi tez czasem jest tak goraco ze oszalec mozna... a jak jade autem to nie wyrabiam i sie dusze... ja moge chodzic ciagle w koszuleczkach i spodenkach bo tak mi duszno...:-D

barmanka- oj kochana wiem wiem... ja tez czasem cos przeczytam...:tak: a co do czopa to nie mam pojecia:no:

paula. malgos, confi- kochane dziekuje za komplementy, jestescie przekochane, confi.. ciebie to chybva wysciskalabym jakbys tu byla, mi sie wydaje ze ja cala opuchnieta jakas jestem,, i buzia i rece i nogi..::-(:confused2:

och ja wiem dziewczynki że sama sobie jestem winna :-( :baffled: ....
czekam cierpliwie...

u nas pogoda się zrypała, i nici z wyjścia na jakieś zwiedzanie czy chociażby spacer :wściekła/y:
a jeszcze internet mi dziś strasznie muli :eek:

a powiedzcie mi czy wy będziecie odbijać w gipsie stópkę lub dłoń waszych pociech - dla upamiętnienia ich "wielkości" ;-)?
na allegro znalazłam takie coś.. RAMKA Z GLINĄ ***NAJPIĘKNIEJSZE WZORY*** (620258676) - Aukcje internetowe Allegro

a w sumie zastanawiam się też czy można by kupić sam gips, a potem odmierzać małe porcje, i robić odbicia np co miesiąc. i tu mam pytanie czy taki normalny gips, który szybko się wiąże by się nadawał?
jeśli któraś się zna na tym to baaardzoo proszę o odpowiedź :tak:
***SINUS*** Gips kolorowy 1 kg. (615565114) - Aukcje internetowe Allegro
***SINUS*** Gips biały 1 kg. (615565456) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
no ja o tej ramce myślę od bardzo dawna :-)
tylko nie chce np co miesiąc kupować ramki za 30zł ;-) i tak pomyślałam sobie o tym gipsie... i tak by można była zebrać 12 odcisków (z każdego miesiąca) i wstawić w jakąś jedną większą ramkę, coś jak obraz i powiesić na ścianę...
myślę że to by była ładna pamiątka :tak:
no ale kurcze nie wiem czy taki normalny gips się nadaje, jak wam podałam w tych dwóch ostatnich linkach...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry