reklama

Mamy majowe 2009

Moni$ka - no właśnie gdyby te były od 2 kg to bym się nie zastanawiała ale te upatrzyłam w Aldim bo mam bliziutko i są właśnie od 3kg, więc boję się, że mogą być za duże.. Tym bardziej, że na ostatnich 2 wizytach lekarze mówili mi, że dzidziuś nie jest olbrzymem (w PL w 32 tc ważył 1879g) a w Irl. nie wiem ile waży bo doktor na wszelkie moje pytania mówił OK :-D albo wymijająco: o rozmiarze główki, że w porównaniu do brzuszka jest OK, a o wadze, że nie za duży ale OK.

Wiem jak to jest. Ja bylam w 30 tygodniu na USG u polskiego ginekologa tu w Anglii i powiedzial, ze Dzidzia wazy ok. 1350g wiec Kruszynka :-) Angielscy specjalisci :-) nie podaja za bardzo wagi tylko wymiary Dzieciatka i tak tez rozmiar glowki w stosunku do brzuszka jest w porzadku ale kiedy sprawdzalam na kalkulatorze wynikow USG to wychodzziulo, ze Dziecko jest ok 2 tygodni wieksze niz powinno byc normalnie no ale u nich wszystko jest OK. Na poczatku marca wykryto u mnie cukrzyce ciazowa wiec jest duze prawdopodobienstwo, ze Dzidzia moze byc wieksza i sprawdzaja czy nadaje sie do porodu silami natury czy do cesarki. W zeszlym tygodniu mielismy USG i powiedzieli, ze jest OK - jak zwykle ale ja czuje jakis niedosyt po tych wszsytkich badaniach i spotkaniach z angielska sluzba zdrowia... Az sie boje pomyslec jak to bedzie. Nastepne spotkanie mamy 5 maja. Co do tych pieluszek to moze sprobuj kupic najpierw moze jedno opakowanie tych malych pieluszek Pampers i jednoczesnie tez ciut wieksze w Aldi i zobaczysz czy jak sie urodzi Twoja Kruszynka czy te pieluszki od 3 kg nie beda na Nia za duze. Jak beda to bedziesz miala w zapasie te PAMPERS NEW BABY - (Newborn) Wiesz w zasadzie przecietna waga Noworodka to 3200-3600 g wiec moze te od 3 kg beda dobre. Twoja Dzidzia od 32 tygodnia napewno juz sporo przybrala na wadze :-)

reklama
Ostatnio jak pytałam o proszki do prania to było podobnie.. Poszłam kupić w końcu w innym sklepie a na drugi dzień w Aldim - był już i proszek do prania dla dzieci i nawet płyn do prania. I coś czuję, że jak kupię w innym sklepie to dowiozą te jedynki :-D
Ale chyba w końcu kupię jednak troszkę dalej te mniejsze bo szkoda by miało za dużą pieluszkę... A jeśli chodzi o wagę to doktor mnie uprzedził w PL bym się tym tak nie sugerowała bo teraz dzidzia najszybciej będzie rosła :szok: więc tym bardziej byłam ciekawa ile przybrał mój Patryk a tu w Irl. słyszę tylko OK :baffled:
Ale powiem Ci, że te USG robione w PL właśnie mnie uspokajają bo ja lubię znać fakty a nie banialuki... Dlatego porodu tak się nie boję jak tego co będzie potem... Gdy pójdę z moim dzidziulkiem do lekarza a on tylko powie mi tylko OK :wściekła/y:

Joannn : Ostatnio jak pytałam o proszki do prania to było podobnie.. Poszłam kupić w końcu w innym sklepie a na drugi dzień w Aldim - był już i proszek do prania dla dzieci i nawet płyn do prania. I coś czuję, że jak kupię w innym sklepie to dowiozą te jedynki :-D
Ale chyba w końcu kupię jednak troszkę dalej te mniejsze bo szkoda by miało za dużą pieluszkę... A jeśli chodzi o wagę to doktor mnie uprzedził w PL bym się tym tak nie sugerowała bo teraz dzidzia najszybciej będzie rosła :szok: więc tym bardziej byłam ciekawa ile przybrał mój Patryk a tu w Irl. słyszę tylko OK :baffled:
Ale powiem Ci, że te USG robione w PL właśnie mnie uspokajają bo ja lubię znać fakty a nie banialuki... Dlatego porodu tak się nie boję jak tego co będzie potem... Gdy pójdę z moim dzidziulkiem do lekarza a on tylko powie mi tylko OK :wściekła/y:[/QUOTE]

Mam podobne odczucia i najbardziej sie boje tego co bedzie jak juz urodzi sie nasze Malenstwo. O wszystko trzeba sie dopytywac i szukac na wlasna reke co Ci sie nalezy a co nie bo inaczej sami Cie o niczym nie poinformuja np jezeli chodzi o szczepienia. Mimo, ze moj maz doskonale mowi po angielsku to mimo wszystko boje sie tego wszystkiego, ze nie daj Bog jak dzidzia bedzie kiedys chora i pojdziemy do lekrza to on powie Paracetamol albo, ze Dziecko musi samo walczyc z choroba (moje kolezanki ciagle to slysza) jakas masakra ale nie chce myslec tak czarno teraz bo i tak za duzo stresu na glowie :-) a tak w ogole to dlaczego jeszcze nie spisz o tej porze ?? ;-)

(...) a tak w ogole to dlaczego jeszcze nie spisz o tej porze ?? ;-)
Nie chce mi się spać a ponadto mój mężulek wraca za niecałą godzinkę to czytam wcześniejsze posty z weekendu - co tam laski pisały ;-) a Ty Moni$ka?

Witam wszystkie majóweczki !

Korzystam z chwili, że moja dzidzia śpi i pokrótce opisze swój poród.
We wtorek położyłam się spać po godzinie 23, nie zdążyłam dobrze zasnąć, kiedy poczułam coś mokrego między nogami – była 23:59. Od razu wiedziałam , że to już czas … :rofl2:
Właśnie przeczytałam opis porodu Kaathariny :happy: też bym chciała by tak szybko to się potoczyło...i podziwiam za brak znieczulacza! Tak też planuję..ale co będzie to się okaże ;-)

Nie chce mi się spać a ponadto mój mężulek wraca za niecałą godzinkę to czytam wcześniejsze posty z weekendu - co tam laski pisały ;-) a Ty Moni$ka?

Moj maz w sumie powinien wrocic za ponad godzine ale nie wiem czy wytrzymam do jego przyjazdu. Zawsze jak wyjezdza z pracy to pisze sms-a zebym wiedziala w razie pobudki, ze juz jest w drodze :-) a czasami czekam na niego tak jak dzis i bywa, ze odpisze na sms-a, ze czekam a jak on dojedzie do domu to ja juz spie - szybka jestem w zasypianiu :-)

Właśnie przeczytałam opis porodu Kaathariny :happy: też bym chciała by tak szybko to się potoczyło...i podziwiam za brak znieczulacza! Tak też planuję..ale co będzie to się okaże ;-)

Ja tez w sumie planuje bez znieczulenia bo to w sumie nic dobrego dla dziecka ale nie gwarantuje czy dam rade :-) Mialam juz bole przepowiadajace i jak sobie pomyslam, ze porodowe sa jeszcze gorsze to sie przerazilam czy dam rade isc na zywiol :-)

A jak wyglądały Twoje bóle przepowiadające Moni$ka? Widzę, że sporo majówek już je miało..:tak: ja mam tylko skurcze Braxtona-Hicksa ale nie bolesne. Za to jak w nocy chodzę do toalety to czuję jak mnie brzusio ciągnie w dół...jest wtedy mega-ciężki i twardy...

O... Elus77 założyła wątek o porodach :tak::tak: Fajniutko :-)
https://www.babyboom.pl/forum/maj-2009-f259/opisy-naszych-porodow-26098/#post3556430
:-)witajcie majoweczki:-) zalozylam nowy watek o porodach naszych,zawsze podczytywalam ine np kwietnioweczki marcoweczki a u nas brakowalo mi tego watku co WY na to wkleilam opis porodu kathariny mam nadzieje iz nie pogniewa sie na mnie za to ;-)
Mam tylko prośbę do dziewczyn by nie zaśmiecać tego wątku - że tak powiem... By tam były tylko opisy porodów :rolleyes: :rofl2:
(...)ja już mam rozłożonego "RADKA II" (ale ta szuflada jak dla mnie to trochę niewypał - jest szczelina pomiędzy łóżeczkiem a szufladą - wiec nie dość, że wszystko widać, to na dodatek zapewne będzie się nieźle kurzyło :oo: hmm - już M myślał, co tu zrobić, aby je ulepszyć.. ale niech pierw skończą chłopcy tą komode, a później zajmą się w trójkę szufladą :sorry::happy:
Aga_k_m - A nie miałaś tam deski na wierzchu szuflady? Jak ja oglądałam łóżeczka z szufladą bo taka mi się też marzyła...to widziałam, że każde ma na szufladzie deskę - tak by właśnie nie kurzyły się ubrania.. Ostatecznie zrezygnowałam z szuflady bo kurier z PL by mnie za drogo wyniósł ;-)
Ja tez w sumie planuje bez znieczulenia bo to w sumie nic dobrego dla dziecka ale nie gwarantuje czy dam rade :-) Mialam juz bole przepowiadajace i jak sobie pomyslam, ze porodowe sa jeszcze gorsze to sie przerazilam czy dam rade isc na zywiol :-)
No właśnie...ja jestem zwolenniczką natury i nawet leki biorę dopiero jak umieram z bólu..ale jak się czyta, że to jest największy ból jaki do tej pory kobieta odczuwała...to wymiękam.. Ale myślę, że damy radę :happy:

Dzień Dobry
Dziś przywitam was chyba pierwsza nie mogę spać błąkam się po domu i nie wiem co ze sobą zrobić życzę wszystkim miłego dnia pozdrawiam majóweczki :)

2w1 melduję się :-)

Ale dzis miałam fatalną noc :baffled:
Do ok 24 męczyły mnie skurcze a potem do ok 3 w nocy dośc silne bóle w podbrzuszu (jak na okres) - aż spać sie nie dało
tylko wierciłam się raz na jednym raz na drugim boku pojękując sobie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry