reklama

Mamy majowe 2009

reklama
(...)
joann- ja pije hektolitry i w zasadzie wszystko mroze w lodowce i tak nie moge sie napic niczym:-(, ale mowia ze przed porodem zwieksza sie zapotrzebowanie na wode i organizm ja odklada przed wysilkim zwiazanym z porodem a potem po porodzie strasznie bedziemy sie pocily
na filmach jak pokazują porody to kobiety leżą całe mokre od potu, upadłe - ale w trakcie porodu odbiegałam od tego wizerunku :-)

Teraz pragnienie nas suszy, a co to będzie po porodzie :-D
Mi to tylko wodę dowizili jak do mnie w odwiedziny przyjeżdzali :-D:-D:-D
Najbardziej w trakcie karmienia mnie suszyło i zawsze musiała stać szkalaneczka z wodą - corcia "piła" sobie mleczko a ja wodę chliptałam :-D:-D:-D

Brr... :baffled: A dodatkowo lato się zbliża... Oj co to będzie z tym piciem.. Aż strach się bać.. :szok: Dobrze, że w Irlandii woda jest za darmo :-D

dziewczyny, ja znów po prośbie i to ogromniastej....

musimy odchudzić naszego Tate, ja i moje siostry. Kłopot z tym jest następujacy:
1. on nie pójdzie na diete
2. nie ćwiczy
3. jak go spuscimy z oka, to będzie podjadał
4. do dr czy dietetyka nie pojdzie
5. a jak mu powiemy, że ma 35kg nadwagi i to już jest otyłość, to się śmiertelnie obrazi!
6. on jeśli już coś miałby robić, to najwyżej zażywać "magiczne" tabletki, np.zelixa, ale chłop 50 lat i takie mocne tabletki to lekka przesada....:baffled:

musimy odchudzić naszego Tate, ja i moje siostry. Kłopot z tym jest następujacy:
2. nie ćwiczy
5. a jak mu powiemy, że ma 35kg nadwagi i to już jest otyłość, to się śmiertelnie obrazi!
6. on jeśli już coś miałby robić, to najwyżej zażywać "magiczne" tabletki, np.zelixa, ale chłop 50 lat i takie mocne tabletki to lekka przesada....:baffled:

Ja kiedys bralam trakie magiczne tab. Skuteczne, ale nie koniecznie zdrowe. Pobudzaja, blokuja laknienie.....
Tu chyba potrzeba najpierw psychologa ktory mu uwsiadomi problem delikatnie. Bo jak wy bedziecie gadac i gadac to sie naprawde obrazi i bedzie awanti w rodzinie.

2. nie ćwiczy

Chyba na siłe nie da się go odchudzić, jak sam nie będzie tego chciał.
Zabierzcie go może do lekarza nawet rodzinnego, niech go trochę nastraszy.Moze wtedy dostanie zapału do diety. Czasami jak lekarz powie dosadnie co może sie wydarzyć przez nadmierne objadanie, da o wiele lepsze skutki niż jakbyście wy mu nawet 10 razy dziennie mówiły.

helloo :))

i ja się melduję 2w1 :)))
coraz gorzej się czuję.. ledwo dziś wylazlam z łóżka :-(wczoraj mieliśmy takie piękne plany z M (plakatówki), a co do czego przyszło - ok. godz. 22:00 zaczęłam strasznie puchnąć.. nogi odmówiły posłuszeństwa.. i w ogóle.. Nie wiem co się dzieje.. I jeszcze ta okropna pogoda!!! brrrr - nienadzidzę deszczowych poranków!!!

reklama
joann ja stosuje sie do odkrycia mojego taty ;-) Kiedy to po wypiciu hektolitrow napojow smakowych nie mogl zaspokoic pragnienia i kupil sobie zwykla wode i wlasnie woda pomogla. Jak on to okreslil "Napil sie jak niczym innym!"
Ja pije gazowana, bo niestety zwykla nie idzie mi, ale ogolnie wystarcza. Chociaz fakt, ze zgrzewka na tydzien to nie starczy.

Chociaz z drugiej strony slyszalam gdzies,..... nie wiem czy w programie cejrowskiego, ze w tropikach gdzi ejest baaaaaaaardzo goraco to nie pije sie samej wody, bo to tylko przeleci przez organizm, wiec pije sie zawsze cos z woda.
Slonkoonline - piłam początkowo non stop wodę mineralną ale już mi tak zbrzydła, że już nie mogę na nią patrzeć :no: ale może się skuszę.. Wszystko byle tylko poczuć, że człowiek się napił a nie przelał to przez organizm :-D
A jak nie dam rady samej jej wypić to wypróbuję metodę Aneteczki :tak:
Joannn - a wodę pije niegazowaną z cytryną i taką mała łyżeczką miodu. Bardzo to ludię,no i na upały najlepsze:)
Dzięki laski ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry