• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy majowe 2009

reklama
No napradwę wam zazdroszczę dziewczyny. Ja mam mega aktywne dziecko usypia koło 23, pierwsze karmienie o 3-4 kolejne 6-7 i potem może pośpi w ciągu dnia trzy godzinki, ale nie zawsze. raczej tak po 20 minut. Dobrze, że z rana chociaż leży spokojnie w łóżeczku, to mogę się ubrać, umyć i zjeść coś. A po południu maraton z płaczem. I tak od trzech tygodni. Właściwie to od szczepienia. Idziemy dziś do lekarza bo coraz więcej tego płakania i to przy jedzeniu, może nam coś pomoże.

Kobitki zazdroszczę wam tego spania:zawstydzona/y:.Filip budzi się na karmienia regularnie tzn co 3-3,5 godz:baffled:.Do tego dzisiaj jeszcze dał nam popalić:no:.Męczy go szczekający kaszel i okropny katar:-( więc cała noc minęła na odciąganiu nosa i nawilżaniu go.Rano Filipek zasnął jak gdyby nigdy nic a my padamy na twarz. Za godzinę ma przyjechać lekarz to możne dzisiejsza noc prześpimy:sorry2:.
Confi-Super zdjęcia. Fajnie,że urlop się udał;-)
Marzenko-Malutka wyglądała ślicznie:-).
Barmanko-Pogody ładnej życzę;-)

Witajcie sąsiadki mamuśki 2009 :-)

Mam pytanie , bo od dawna Was podglądam (chciałam pierwotnie urodzić w maju, ale wyszedł listopad :-) )

Kompletuje wyprawkę.
Doradźcie mi.
Myślę, że urodzę dziecko około 3400, 53 cm (wiecie trochę z kosmosu są te moje przypuszczenia no ale takie mam :-) )

Mam pytanie jakie ciuszki (jaki rozmiar) będę najpierw potrzebowała?
Czy 56 opłaca się kupować? Czy odrazu wziąć 62 i 68 ?

Na ile wystarcza rozmiar 62? Od ilu miesięcy do ilu?
Na ile wystarcza rozmiar 68 ? Od ilu miesięcy do ilu?

Czy 3 komplety (śpichy, body, kaftaniki) wystarczą na początek?

OLICA ja kupilam kilka sztuk na 56 ale wszytsko zalezy od firmy. Maly urodzil sie 56cm, teraz ma okolo60 cm i w spiochy takie zwykle ktore kupilam w biedronce na 56cm jeszcze sie zmiesci a w spiochy z 5-10-15 na 56 ledwo wszedl pare dni po porodzie :baffled:

Olica-Tak jak napisała Malinka zalezy od firmy. Filip, który dziś skończył 10 tyg wchodzi jeszcze w rozmiar 56 w ubranka ze Smyka (Coolclub),Glucka natomiast z niektórych firm roz 68 ma "na styk".

Tak Olica, tak to jest z tymi ubrankami jak piszą dziewczyny

My z mothercare kupiliśmy rozmiar 0-3 miesiące (body i pajacyki - są super, uważam że najlepsze ze wszystkich firm jakie mamy). Na szczęście w porę się zreflektowaliśmy i dokupiliśmy jeszcze komplety (2 razy 3 sztuki) pajacyków rozmiar "new baby" w których mała się prawie topiła po porodzie. Urodziła się 3345 i 56 cm.
Nosiła by je nadal, gdyby nie to że jest tak gorąco i leży praktycznie goła.
Gdybym ja miała doradzać albo kupować jeszcze raz, to kupiłabym właśnie tak - 2 komplety pajacyków mothercare. Koszt to około 150 pln a starczają prawie do 3 miesiąca. Nakupiłam mnóstwo innych ubranek - śpiochów, półśpiochów, spodenek, kaftaników. Niczego nie użyłam, a mała już wyrosła. Po prostu te z mothercare były najwygodniejsze, najładniejsze i najlepszej jakości :tak: Zakładasz taki pajacyk i nie kombinujesz z jakimiś bodziakami i śpiochami :tak:
Teraz ubieramy małą w rampersy (też z mothercare, mamy 2 szt) i body (chyba z 6 sztuk) a jak wychodzimy na spacerki to ubieramy w różne słodkie ubranka.
Szkoda tylko że kilkadziesiąt sztuk kupionych rzeczy się zmarnowało. Ale wtedy by łam jeszcze niedoświadczoną przyszłą mamą :baffled:

Rzeczy cococlub (ze SMYKA) - jakieś kompleciki typu spodnie+tuniczka, sukienka+bluzeczka, spodenki+bluzka, ogrodniczki+bluzka mamy 62 i jeszcze je na pewno ponosimy tak do przełomu 3/4 miesiąca.
Z H&M jest podobnie
5-10-15 jak pisała malinka009 ma małe rzeczy (56 od urodzenia było jak w sam raz i za kilka dni za małe)
O mothercare już pisałam :tak: (dla mnie faworyt w ubieraniu noworodków). Podrzucam parę fotek w tych pajacykach (wszystkie jeden rozmiar "new baby")
Na pierwszym zdjęciu mała miała 3 dni, na drugim 3 tygodnie, na 3-cim 5 tygodni a na 4-tym jest ramperw rozmiar new baby a Lilianka ma tu 8 tygodni

Załączniki

• IMG_8998.jpg
    IMG_8998.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 72
  • IMG_1695_1.jpg
    IMG_1695_1.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 77
  • IMG_1762.jpg
    IMG_1762.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 80
  • IMG_9065.jpg
    IMG_9065.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 75
Dziękuję dziewczyny na rady.
Jak widać rozmiar rozmiarowi nie równy.
Teraz to już całkiem zgłupiałam :-)
Narazie nie mam nic i dziś zamówiłam na allegro:
-3 pary śpiochów rozmiar 68
-3 kaftaniki rozmiar 68
-3 bodziaki rozmiar 68

Więc nie wiem kiedy te ciuszki będą dobre na dzidziusia, ale wg tego co piszecie to chyba dopiero po 3 miesiącach:szok::-D

Chyba będę musiała dokupić to samo w rozmiarze 62...

Ale powiedzccie jeszcze jedno czy 3 komplety w jednym rozmiarze to wystarczająco ?

Ps nie mogę się napatrzec na wasze dzidziulki-są przesłodkie !!!

Ostatnia edycja:
Olica, kaftaniki bym sobie na Twoim miejscu odpuściła. To najbardziej niewygodne ubranka. Znoszą się na pleckach i podwijają w rulonik. Znacznie lepiej jest ubrać dziecko w body i na to spodenki albo śpiochy. Natomiast moim zdaniem jest to i tak gorsza opcja niż pajacyk, bo się urobisz przy przewijaniu. Takie maleństwo trzeba przewijać kilkanaście razy dziennie i zdejmowanie/rozpinanie kilku warstw jest bardzo upierdliwe. A już najgorsze są spodenki lub śpiochy/półśpiochy nie rozpinanie w kroku, które trzeba po prostu zdjąć.
Powtórzę po raz kolejny-najlepsze są pajacyki. W wersji na zimno pajacyk plus body. W wersji na upal - samo body. I tyle wystarczy

reklama
moniqsan - a wytłumacz mi czym się różnią śpiochy od pajacyka?
jak możesz wrzuć jakieś przykładowe fotki :tak:

bo ja wam szczerze powiem że do tej pory mam problem z nazewnictwem tych rzeczy :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry