aga_k_m
maj '09 - Jagódkowa mama
ela ja chce domek z piernika! Włoże tam moje zdjęcie i będe Baja Jaga!
Prosze nie nadużywać imienia JAGA!!!

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
ela ja chce domek z piernika! Włoże tam moje zdjęcie i będe Baja Jaga!

Taka powinna być konsystencja ciasta na piernik po wymieszaniu Ciasto na dom z piernika
Pomiędzy wyciętymi kształtami musi powostać minimum 2,5 cm (ciasto urośnie) Wycinanie ciasta z szablonów
Wycinanie brzegów ciasta - Dom z piernika Po wyciągnięciu z piekarnika odstaw do ostygnięcia. Wyrównaj brzegi jak ciasto będzie jeszcze gorące.
Lukier do sklejenia domku z piernika Lukier do klejenia ścian domku z piernika
Sklejanie domku z piernika Pokrywaj brzegi ścian lukrem. Każdą po kolei - lukier bardzo szybko zasycha. Jeśli będziesz zwlekać, zastygnie i nie będzie się dało już nic przykleić.
Sklejanie ścian domu z piernika Ściany domku sklejaj wyciskanym z woreczka lukrem. Staraj się zachować kąty proste. Do przytrzymania pionu ścian bocznych możesz użyć jakiegoś pojemnika. Do odmierzenia kątów prostych - zwykłej kartki papieru.
Dach domu z piernika Aby przykleić dach, pokryj lukrem górne krawędzie ścian bocznych. Dla bezpieczeństwa możesz użyć szklanki - jako podpórki dachu (jeśli uda ci się znaleźć szklankę odpowiedniej wysokości).
Drzwi domku z piernika Za pomocą lukru możesz przykleić wszystkie dekoracje - cukierki, paluszki, posypki itp. Drobne szczegóły jak np. klamka do drzwi możesz zrobić za pomocą pesety i dekoracyjnej perełki do ciast.
Dach domku z piernika Dachówki możesz zrobić za pomocą płaskich cukierków, prostokątnych ciasteczek lub narysować je lukrem. Cukier wygląda bardzo ładnie jako element dekoracyjny imitujący zmarznięty śnieg. Śnieg - puch, możesz zrobić za pomocą wiórek kokosowych.
Wejście do domku z piernika Wejście do domku z piernika możesz wyłożyć ciemnymi ciastkami imitującymi płyty chodnikowe czy kostkę brukową.
Dom z piernika z ludzikami i choinką Domek możesz dekorować każdymi słodyczami. Za pomocą lukru przykleisz niemal wszystko.
:-):-):-)

..