Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
wyczytane z : Objawy ciąży - BabyBoom :-)osłuchiwanie serca płodu- od 24-26 tygodnia ciąży, przykładając stetoskop do brzucha matki można usłyszeć tony serca płodu. Czynność serca płodu można rejestrować nawet w 12-14 tygodniu, dzięki zastosowaniu kardiodetektorów,
więc spokojniebazylia, jak sprawdzasz czy bije serduszko?? poczytałam że niktóre z Was używają zwykłych stetoskopów do tego, ja też sie pokusiłam wczoraj wieczorem, a teraz żałuję - bo ja bicia serduszka nie usłyszałam, a obmacałam brzuch na około.
Ten temat był z resztą już poruszany na forum... ale faktycznie, wiele dziewczyn korzysta ze zwykłych stetoskopów i słychać cokolwiek, chociażby przelewanie się wód płodowych. Na moim głucha cisza, a sprawdzałam czy działa przykładając sobie do serca i do brzucha; moje serce było słychać, jak mi w brzuszku burczy też słychać - ale żadnych odgłosów dzidzi nie usłyszałam. :-(
Wiesz, jak bylam ostatnio u lekarki to ona chciala posluchac przez taki detektor tetna jak bije serce dziecka bo ja sie troche martwilam czy wszytko jest ok i wcale to nie bylo takie łatwe. Lekarka dosc dlugo szukala, w koncu sie udalo ale nie wiem czy sama w domu bym potrafila wykryc bicie serca, pewnie tylko bym sie bardzij zdenerwowałabazylia, jak sprawdzasz czy bije serduszko?? poczytałam że niktóre z Was używają zwykłych stetoskopów do tego, ja też sie pokusiłam wczoraj wieczorem, a teraz żałuję - bo ja bicia serduszka nie usłyszałam, a obmacałam brzuch na około.
Tak wiec ja zdecydowalam sie nie kupowac ani sluchawek ani tego domowego ktg... Moze jakos wytrzymam ;-)mam nadzieje ze podejmiesz odpowiednia decyzje dla was obojga... przykro mi ze nie mialas pieniazkow na prezent dla Nikusia ale przesyla od nas moc buziakow i pozdrowien dla was pragne aby sie wam ulozylo jak najlepiej abys byla w koncu szczesliwa i zadowolona z zycia pamietaj ze wszystko sie kiedys odwraca na lepsze...paprzeczytacie sobie to:
wyczytane z : Objawy ciąży - BabyBoom :-)
czyli to co piszą na allegro na aukcjach o stetoskopach to bzdura, nie będzie słychać od 12 tygodnia. przy tak wczesnej ciąży potrzebne jest ktgwięc spokojnie
co do moich rozważań to jeszcze nic pewnego. milion mysli na minutę i milion planów.. pewnie że kocham to dziecko ale przecież musi mieć gdzie żyć i za co
ja się czuję podle bo nawet synkowi nic nie mogłam dziś na mikołajki kupić:-( dobrze że chociaż od mojej mamy dostał
witam cie serdecznie i goraco...zycze spokojnej ciazy... fajnie jest nas coraz to wiecej do klikania...cześć dziewczyny podglądam was już od jakiegoś czasu ale dołanczam dopiero teraz mam termin na 10 maja pozdrawiam was wszystkie ciekawe to forum:-)