• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy majowe 2009

reklama
dzięki aguś za powitanie.

a wogóle to może byście puściły sms - ka do Agi, bo nie było jej już całe wieki!

co do rodzeństawa to, ja cały czas się waham nad trzecim. I żałuję że tyle (4,5) lat przerwy jest między Mikołajem a Mają. widzę jak to dobrze mu robi.

Kasiu a ty byś chciala mieć trzecie dziecko?

Moniq - wow...super!!! My swoj domek zanim go zaczeliśmy budować widzielismy na zywo -przezycia nie do zapomnienia. Porozmawialismy z wlascicielem na tematwad projektu, itd...Dzieki temu moglismy pewnych rzeczy uniknąć. Wiec poszukaj kontaktów do Mezo -zawsze to bedzie duże ulatwienie

No, to jest super sprawa.
My co prawda nie byliśmy w żadnym z "naszych" domów, ale mamy kontakty do ludzi budujących, wykańczających lub już w nich mieszkających. Nawet ostatnio byłam na forum muratora i oglądałam sobie zdjątka.
A z tym domkiem Mezo było śmiesznie, bo on pokazywał wszystko (salon, kuchnię, sypialnię, garderobę, łazienki) a my się zorientowaliśmy dopiero kiedy weszydł na zewnątrz. No ale już sprawdziłam. On ma drugą wersję (mniejszą -142 m użytkowej), parę faktów nam się nie zgadzało, a M przypomniał sobie że były dwa metraże tego projektu. No ale w sumie i tak to samo :tak:
To co? Ma ktoś kontakt do Mezo ? :cool2:

Kurcze, a Wam strasznie zazdroszczę (oczywiście pozytywnie) że już jesteście na tym etapie ... jak ja bym tak chciała ... :huh:

Malgoss
Ja też gdybym miała warunki decydowałabym się na drugie dziecko dość szybko. Nie mogę narzekać na Lili, jest grzeczna, M ma możliwość mi naprawdę dużo pomagać. Byłabym mega egoistką wymyślając powody dla których nie mogłabym mieć kolejnego maluszka. Tyle że na pewno nie teraz, nie w małym mieszkanku. Poza tym, ja chcę wreszcie zacząć się spełniać zawodowo. I chciałabym zacząć wtedy kiedy już będą dzieci, bo bez sensu za 2 lata przerywać dopiero co rozpoczętą pracę i wybijać się z rytmu na dłuższy czas.
Życzę wam powodzenia :tak:

emenemsik
Ja bym się na Twoim miejscu nie zastanawiała. Jeśli obydwoje tego chcecie, macie warunki, siłę i fundusze to naprawdę nie ma co zwlekać, bo za parę lat będzie za późno :sorry2:

reklama
Moniq, toś mi pojechala.:baffled::baffled: ja tylko kilka m-cy starsza od ciebie jestem. :-)

Ejjjj no!!! Co Ty!!!
Nie chodzi mi o Twój wiek! :sorry2:
O sam fakt mi chodzi :tak:
Że jak za kilka lat stwierdzisz że jednak chcesz mieć trzecie to będziesz miała wiele wątpliwości - że lepiej było od razu, że za duża różnica między Mikołajem, że całą młodość sobie zabierzesz, że będziesz pół życia dzieci wychowywać - o to mi chodziło! :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry