anecik
Majowe mamy'09
Okruszku czy u Twojego synka wystąpiła bradykardia?
Mój synuś ten w brzuszku ją właśnie ma i jeżeli na kolejnym USG się powtórzy to dostanę skierowanie do łodzi, albo do Katowic na szczegółowe badania serca. Nasz synek też ma prawidłowo zbudowane serce i wszystkie narządy rozwijają się prawidłowo. U nas po raz pierwszy pojawiła się na USG w 18 tyg ciąży i teraz co 4 tyg mam robione USG na ostatnim wystąpiła aż dwukrotnie. Też mi lekarz powiedział że na obecnym etapie ciąży nic nie można zrobić poza obserwacją, ale możliwości leczenia są w bardziej zaawansowanej ciąży można np podawać Tobie lekarstwa które przenikają przez łożysko i działają na maleństwo. Napisz proszę co dokładnie powiedział lekarz? Ile takich nieprawidłowych incydentów pracy serca lekarz zaobserwował w czasie badania?
Mój synuś ten w brzuszku ją właśnie ma i jeżeli na kolejnym USG się powtórzy to dostanę skierowanie do łodzi, albo do Katowic na szczegółowe badania serca. Nasz synek też ma prawidłowo zbudowane serce i wszystkie narządy rozwijają się prawidłowo. U nas po raz pierwszy pojawiła się na USG w 18 tyg ciąży i teraz co 4 tyg mam robione USG na ostatnim wystąpiła aż dwukrotnie. Też mi lekarz powiedział że na obecnym etapie ciąży nic nie można zrobić poza obserwacją, ale możliwości leczenia są w bardziej zaawansowanej ciąży można np podawać Tobie lekarstwa które przenikają przez łożysko i działają na maleństwo. Napisz proszę co dokładnie powiedział lekarz? Ile takich nieprawidłowych incydentów pracy serca lekarz zaobserwował w czasie badania?

Przejrzeliśmy z M wielką księgę imion i nic nam się nie podoba. Początkowo miał być Gabriel, ale nie byliśmy zdecydowani, a teraz to już nie myslimy o tym imieniu. To naprawdę trudne....ale mamy jeszcze czas...;-)
Nie ma potrzeby pobytu w szpitalu, ale nie mogą mi robić KTG bez takowego pobytu. Odpłatnie niby 50 zł ale niechętnie robią takie badanie w tak wczesnej ciąży. Każda przychodnia (w tym moja) powinna mieć urządzenie do KTG podpisując umowę z NFZ ale najwyraźniej to tylko jest na papierze
a ja przez to mam leżeć w durnym szpitalu...bo przez kilka dni, raz dziennie będą mi robić KTG przez 30 min. 
, dobrze z jade zrobic dzisiaj badania moczu itd, i zobacze sie z polozna bo lekarza w mojej przychodni dzisiaj nie ma, ale najwyzej bede go lapac prywatnie...mam nadzieje ze to nie nera, tylko cos innego i ze nie wsadza mnie do szpitala...