reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

witajcie dziewczynki u mnie jeszcze ciagle pada snieg:baffled: no niby lubie ale teraz coraz bardziej boje sie o upadek a wszedzie tak slisko:baffled::baffled:
codziennie mam juz problemy z bezsennoscia z dnia na dzien spie coraz krocej......a w dzien nie klade sie przeciez ani na chwile co najwyzej na "rozprostowanie kosci" nie martwcie sie dziewczyny ze nie macie kompletnej wyprawki mamy jeszcze troszke czasu a zakupy sa taaaakie przyjemne i warto jeszcze poczekac lub rozlozyc je na kilka wypadow :-):-):-)

reklama
hey dziewczynki. ja już łóżeczko też zamówiłam i powinno już przyjść w przyszłym tygodniu. kosmetyki tez kupiłam,tzn. kremiki,oliwkę,chusteczki,puderek,pampersy,płyn do kąpieli itd... ubranka też mam..także już powoli przygotowuję pokoik ;) jeszcze tylko 9 tygodni. bo jak wyliczyłam i mój suwaczek pokazuje, już w ciąży jestem całe 30 tygodni..mmm.. jak ten czas zleciał...:-):-):-):-):-):-)

Dzien dobry!

Ja tez niestety najlepiej nie spalam. Ciagle sie przekrecalam, ciagle budzilam sie i sprawdzalam, czy nie leze na brzuchu (moja ulubiona pozycja do snu przed ciaza). Potem maz mnie obudzil jak szedl do pracy i nie spalam znow z godzine. Usnelam i obudzialam sie teraz :D

Lece po sniadanko bo nam nie dobrze troszke... A do tego tatus psuje nam krew, bo sobie wymyslil, ze jak ja sie obrazilam na niego to powinnam sie odezwac pierwsza (wczorajszy wieczor znow byl milczacy)

a ja właśnie kawcie z mleczkim spijam, i nie mogę się doczekać aż mężulek po paczuszke podjedzie :tak: ale na razie nie chcę go budzić bo pewnie późno w nocy z pracy wrócił - nawet nie wiem kiedy bo ja już spałam;-)
ciekawe czy teściówka włożyła coś "od siebie" ;-) bo z nią to też mam hmmm "przeboje":-( nie to oczekuje czegoś - broń boże!! tylko miło by było gdyby tak sama od siebie...

moja teściowa to nawet nie dzwoni do mojej córci (albo żadko)
a co dopiero podesłac cos dla małego :no:

A jak da jakis prezent mojej corci to wole żeby go wogóle nie dawała - mieszkamy daleko, widzi moją Natalke 2x do roku i daje jej w prezencie siateczke ciuszków używanych z lumpeksu :crazy:

Juz wole żeby jej lizaka kupiła NOWEGO

Ja też źle ostatnio sypiam. Przed ciążą też tylko na brzuchu spałam, a teraz przekręcam się wiele, wiele razy w nocy i bardziej zmęczona jestem niż wypoczęta rano.

a dziewczyny jeszcze wróce do wczorajszego tematu tych majtek jednorazowych (czy po porodowych) to ile sztuk je miałyście, ile wam wystarczyło?

a mi się dziś .... ***** .... śniło :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: podobno jak sie tak śni to na pieniądze :-) może powinnam w lotka zagrać? tylko że to było psie *****, więc nie wiem czy to też na kaske ;-) ale za to jakie duuuużeee było :tak:

Ja własnie sobie juz zakupiłam jednorazowe/po porodewe majteczki
2 opakowania - czyli 10szt.

I wg. mnie tyle wystarczy :-)
Ostatnio miałam tylko 5szt. i było mi za mało bo szczególnie na początku dość mocno sie krwawi
Ale dobrze jest sobie zrobić przegląd swoich majtek i te gorsze przeznaczyć na ten czas :)

reklama
Z tymi majtkami to raczej nawet dla samej siebie bedzie lepiej wstrzymac sie do domu. Bo to wlasnie tak jest, ze sie ma goic i wietrzyc. Dlatego kaza klasc podklady.

A powiedzcie mi, czy takie oczyszczanie dlugo trwa? To bedzie takie cos, jak okres czy gorzej? :/

Do góry