reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

zadzwonilam do mamy kolezanki ktora jest polozna w wolominie w szpitalu... powiedziala ze to znak od dziecka ze zyje i ze gwaltownie lub mocniej sie przemiescil bo pierwsze ruchy dopiero od 4 miesiąca (kopniaczki i inne) a takie bulgotanie i przelewanie to mozna odczuc juz od 10 tc i nie czesto tylko w wiekszych odstepach dniowych

Ostatnia edycja:
reklama
generalnie jest tak że pierworódki wyczuwają koło 20 tyg a wieloródki koło 18go
ja jednak czułam już 16tym tygodniu, właśnie przez szczupłą budowę ale i tak lekarka się dziwiła że szybko poszło:-)

aga29- ja dzis mialam na obiad spaghetti :-) myslalam zeskonam jak Marta wciagala dlugi makaron strasznie lubi kluseczki, ale placki ziemniaczane tez mi sie marza:tak::tak:

Ja w pierwszej ciazy ruchy poczulam w 20tyg, a w drugiej cos kolo 17 tyg.,wiec niemal ksiazkowo:-) A w trzeciej i z blizniakami to chyba powinnam juz w 13 tyg czuc;-):-)Fajnie by bylo, spokojniejsza bym byla troche i przynajmniej mialabym jakis "namacalny dowod" na istnienie moich Groszkow, bo jak na razie, to dalej nie wierze ze cos tam mi w brzuchu siedzi:tak:;-):-)

Maja moj tez kocha makaron z sosikiem pomidorowym:tak:, gdy go mamy jesc, zabezpieczam teren, bo wszystko byloby pozniej pomidorowe:szok::tak:;-) A placki ziemniaczane poszly jak swieze buleczki, Erik prosil o jeszcze:szok: a zjadl 3 duze plaki z sosem i surowka:szok::tak:. Sos jeszcze zostal wiec jutro dorobie tylko plackow i z glowy:tak::-)

Jezeli chodzi o ruchy, to w pierwszej ciazy wyczulam dokladnie w 20 tygodniu, jak bedzie w tej to sie okarze:tak:

Co do plamien w ciazy, to lekarze niektorzy chyba nie pokolei maja w glowie, skoro opowiadaja, ze sa one normalne. Plamienia napewno nie naleza do objawow ciazowych i zawsze nalezy je konsultowac z lekarzem, poniewaz moga miec rozne przyczyny.

Ostatnia edycja:
Misza, ja jestem jedynaczka i od kiedy tylko zaczelam myslec o zalozeniu rodziny,to bylam pewna ze zrobie wszystko zeby miec "gromadke" dzieciaczkow.:-) Zawsze marzylismy z mezem o trojeczce, ale jak dowiedzielismy sie ze w brzuszku zamieszkaly dwa Groszki, to marzenia sie nam zmienily - z trojeczki na czworeczke:-D:-D:-D:-D Mozliwosci mieszkaniowe akurat na szczescie mamy, gorzej z tymi finansowymi:sorry2::sorry2:, ale damy rade! Byleby tylko malenstwa zdrowo rosly:tak: Pozdrowionka

reklama
:-) to super fajnie miec tak duza rodzinke... ja jednak nie mam zbyt wiele cierpliwosci i na droga dzidzie namowil mnie maz... :-) ja wolalam jednak pieska i przed ciaza kupilismy labradora... teraz mam jeszcze wiecej obowiazkow niz moglam sobie wyobrazic...:-D:-D ale ciesze sie z mojej fasolki.....
-------------------------------------

Do góry