reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
ja w piatek do pracy i w sobotę też
dzisiaj ciąg dalszy latania po urzedach- juz mam nową firme zarejestrowaną, tylko powiadomić zus i skarbówke no i kupic kasę
kurcze jak ja marzę o wakacjach już.......

Wika też ostatnio zaczęła się budzić w nocy tak ze 2 razy i ja mysle że u niej to na ząbki idzie, ale czemu Piotruś się tak często budzi to nie wiem.....

hejka!

kasia - ja to się już pogubiłam w Twoich pracach i firmach;-)

blueberry - kolejne Marcowiątko się wypina na mleko? ja przechytrzam Zosię koktailem z owocami:tak:

ewelina - może spróbuj samouspokajania:sorry2:jak sąsiedzi na Was nie doniosą to jest szansa, że się uda:-DPiotruś od zawsze ma kiepskie spanie(jak ty to wytrzymujesz?:szok:) i coraz trudniej będzie Wam z tego wybrnąć:no:mądre poradniki radzą: rytuały przed snem, nie branie w nocy na ręce itp., zresztą wiesz to wszystko. Co ja Ci powiem mądrego...:rofl2:sama się Was pytałam jak Zosia czadu dawała....u nas już minęło:blink:

agutek - jestem pod wrażeniem nocnikowych postępów córci:szok:ja zaniedbałam to na maxa:zawstydzona/y:
Ostatnio zwaliło mi się na głowę tyle problemów, że na nic nie mam ochoty - wegetuję:-(

POdsumowując u Zosieńki lepsze i spanie i jedzenie:happy:

Elahar - Piotruś w dzień śpi tylko raz ok. południa i czasami tylko godzinę, chyba to nie za dużo:sorry2:

,

To rzeczywiście krótko. Moja czasami nawet 3 godziny śpi od południa.

A co do jedzenia to ja ostatnio tracę cierpliwość bo moja to potrafi całkiem sporo zjeść ale trwa to strasznie długo :wściekła/y::wściekła/y::baffled: O siedzeniu przy stole nie ma mowy , tylko łazi po domu i tak szamie sobie powoli to co jej do buzi włożę. Najgorzej z zupą bo sie trochę rozlewa. Ale przynajmniej warzywa wszystkie jej smakują, nawet burak czerwony i seler w kostkach je, bo tak jej kroje.:tak:

elahar - świetnie, że Madzia warzywa wcina:tak:

a ja właśnie przyniosłam sobie od teściowej gorące ciasto truskawkowe i rondel gołąbków:happy::-)

Ewelina - nie wiem, co ci poradzic, moge ci tylko opowiedziec o moich przemysleniach, bo Olivka tez w nocy budzi sie czesto:tak:ale raczej tak przed 23-24 , potem juz spi spokojnie
tak jest od zawsze, zastanawialam sie dlaczego i mam taka jedna teorie, ze po prostu musi tak jakby odreagowac wrazenia z calego dnia i uspokoic sie, zeby dobrze zasnac;-)jak sie budzi to dostaje smoczka, zwykle to wystarczy, czasami kilka lykow wody:tak:
mam tez inna teorie - ostatnio przyszlo mi do glowy, ze Olivka sie nie moze wyszalec wystarczajaco i zmeczyc:-pzwykle wychodzimy na spacer na 2-3 godziny i chodzi sobie po parku, ale jakis tydzien temu zabralismy ja na 5-cio godzinny spacer do lasu, wrocilismy tuz przed spaniem i spala jak zabita przez cala noc:tak:no ale takiego treningu codziennie jej nie zapewnie, bo ja sie wykoncze:-D

mam jeszcze trzeci pomysl - Olivka spi w pajacu, ale ostatnio mielismy troche upalow i spala wtedy w body z krotkim rekawkiem - wydaje mi sie, ze mniej sie wtedy budzila, moze jest jej za cieplo jak ma stopki zakryte:zawstydzona/y:

nie wiem, czy ktoras z tych teorii jest prawdziwa w naszym przypadku, ale moze podsunie ci to jakies pomysly:-)

reklama
witajcie
mój synek tez je warzywka wsioo jak lecii nei wybrzydza na razieeeeeeeeeeee
tez nie usiedzi w miejscu nawet przy jedzeniu chwilke w foteliku i potem stoi na baczność wiec wyjmuje i karmie ale na szczescie stoii obok
no niestety nocniczek to nie przyjaciel mojego synka :-:)-(
ale bedziemy starać sie jak można
w dzień spi raz nieraz po 3h i tyle
wieczorem rytuał i potem go do wyrka i zasuwam roletke przymykam drzwi nie wchodze nie gadam no chyba ze tam wielki płacz
pozdrawiam was mamuśki

Do góry