reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
hej

witam sie w przerwie miedzy jedna a druga warstwa farby ;-) :-D
wlasnie pomalowalam sama sufit :szok: wymiekam :-p

Fredzik a ile przetrzymywalas Szymka w tej metodzie 3-5-7? jak dlugo wytrzymaliscie? tam jest napisane w tej ksiazce, ze sa dzieci, ktore naprawde bardzo dlugo moga miec ta pierwsza faze nauki, nawet kilkugodzinna niestety...
U nas ostatnio gorzej w nocy, mala ma jakies problemy, zaczelo sie podczas kataru - wtedy, gdy jest chora nie stosujemy na niej metody zadnej, bo potrzebuje nas no i sie chyba przyzwyczaila niestety...jak tylko sie jej poprawi znowu sie za nia bierzemy ;-)
Mala dzis u babci....wczoraj wieczorem znowu tempka rosla, wiec dostala ibufen.
Nie jestem przekonana do tego antybiotyku, nawet mimo tego, ze niby lekki...nie wiem nie znam sie...nie wiem co on widzial w tym gardle, ale oprocz temperaturki podwyzszonej malej nic nie dolega :no: No ale na razie daje skoro kazal chociaz nie podoba mi sie to :baffled:

Roksi 6 :szok::szok::szok: a ja sie ostatnio zastanawialam czy 4+ nie beda za duze coreczce :-D bo kupuje ciagle 4 i sa akurat :tak:duzo wieksze sa te 4+ ??

Sandi ja nie uzywam 4+ tylko przeszlam od razu na 5 :tak:
4+ maja bodajeze wiecej tego zielonego wkladu i dziecko ma wiecej miedzy nogami...

Hej :-).

Karol też się obudził o 6:00, ale wypił parę łyków mleka, przytuliłam go i pospaliśmy jeszcze do 7:00. Potem synkiem zajął się tata, a mama sobie pospała do 9:00 ;-). W nocy Karolek obudził się raz i wpił trochę mleka (jakieś 100ml). Ale ogólnie problemów ze snem nie mamy. Były różne gorsze etapy, ale mijały same bez stosowania żadnych metod. Karol zasypia w łóżeczku, ale zawsze mu ktoś towarzyszy. Ostatnio lubi, żeby go trzymać za rączki, albo przytula się do dłoni :blink:. Fakt, że zajmuje to usypianie trochę czasu, ale ja to nawet lubię :tak:.

Sandi, my kupujemy Pampersy Sleep&Play "4", albo Babydream z Rossmana "4+".

Fredzik, robisz Sinlac na mleku? To podobno niezdrowe dla nerek :baffled:

Co do bidonów - ja odnoszę wrażenie, że TT i Nuby to ta sama firma, bo na stronie angielskiej TT są np smoczki Nuby. Coś mają ze sobą wspólnego na pewno :tak:.

Roksi 6 :szok::szok::szok: a ja sie ostatnio zastanawialam czy 4+ nie beda za duze coreczce :-D bo kupuje ciagle 4 i sa akurat :tak:duzo wieksze sa te 4+ ??
między 4 a 4+ jest może 1 cm na wysokości:tak: i tak jak Agutek pisała są bardziej chłonne:tak: ja dostałam 4+ w listopadzie a Natalka była już na 5:baffled: jakoś zużyłyśmy ale jak się schylała to pupcia jej wychodziła:szok::szok::szok:

blueberry, czemu nie można sinlaca na mleku robić? Nic nie wiem :zawstydzona/y::no:

Agutek, wiem, ze czasem długo dzieci płaczą ale jeśli chisteria jest taka że oddychać nie może to uważam, że nie warto a kłopoty ze spaniem same minęły :tak:
Jeśli chodzi o pieluszki to na noc używamy pampersy te z z gumkami po bokach "5" a na dzień dadę największą. Właśnie jutro chcę kupić te sleep&play ale one podobno żadnych uciągliwych gumek nie mają i nie wiem czy się przyjmą :baffled: blueberry - jak u was się sprawdzają?

A za zasypianiem to Szymek sam zasypia, trzeba wyjść z pokoju bo jak jesteśmy to nie zaśnie, nie ma mowy

CYTAT
Sinlac jest pelnowartosciowym posilkiem po przygotowaniu na samej wodzie tzn.
zawiera juz odpowiednia ilosc bialka, tluszczow, weglowodanow oraz witamin i
skladnikow mineralnych. Przygotwanie Silnlacu na innym produkcie, ktory
rowniez charateryzuje sie okreslona wartoscia odzywcza (np. mleko) moze
spowodowac ze gotowy produkt bedzie zbyt energetyczny a jednoczesnie podwoii
sie zawartosc bialka i wapnia, co przy dlugotrwalym podawaniu moze znacznie
obciazyc nerki.
znalazłam, dzięki za info blueberry, mam nadzieję , że jeszcze nic się złego nie stało :baffled:

reklama
oki to nastepnym razem sprobuje wieksze :tak:;-)

bylam w tesco i kupilam bidon TT byly tez nuby :tak: ale to tej samej firmy jest TT i te "pierwsze " wydaly mi sie solidniejsze :tak::happy:

Do góry