reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Ewo ja cos wiem na temat rodzinki uwiez mi , az mi sie odechciewa chrzcin w pl.az szkoda gadac ...
Bluberry moj Tristan niestety juz siedzi podnosi sie jak stary z pozycji plasko lezacej, ale steka jeszcze przy tym bo to chyba straszny dla niego wysilek, ale od jakiegos miesiaca jak juz raz mus ie udalo to moge zapomniec o lezeniu . no i dziewczyny zaczyna sie..konczy sie lezenie zaczelo sie siedzenie a za chwile zaczniemy ganac za naszymi dzieciaczkami hihih
Do wagi z przed ciazy zostalo mi 3,5 kilo z przytylam 29 , ale zdarzalo mis ie wazyc tak jak waze teraz a bylam stanowczo mniejsza:-(
Aga pewnie ze schudniesz , zobacz jak juz tobie ladnie zeszlo:tak:trzeba sobie dac troche czasu, wkoncu tylysmy przez 9 miesiecy ...wiem ze chcialoby sie byc
jummy mummy, ale jeszcze troche...

dzieczyny boje si edzisiejszego dnia
dzisiaj mamy szczepeinie ,ale to nie byloby najgorsze gdybysmy dzisiaj nie wyjezdzali. wyjazd mam o 2 w nocy , maz pracuje do 22 wiec wszystko na mojej glowie . spakowanie si edo konca i zajac sie marudnym dzieciatkiem
Boziu...

reklama
Cześć :-)

Aga spokojnie, mi kiedyś babka powiedziała to co miloku napisała - 9 miesięcy rosłyśmy to przynajmniej tyle samo czasu powinnyśmy sobie na dać na chudnięcie - aczkolwiek nie powiem jednym to chudnięcie wychodzi bez wysiłku a innym niestety nie :eek:

miloku powodzenia w organizacji dzisiejszego dnia. Na pewno doskonale sobie poradzisz. Spokojnego lotu :-)

Dziewczyny (Ewa,Roksi) czy stosowalyscie jakies diety zeby wrocic do swojej wagi??bo ja w ciazy przytylam 25kilo:szok:a jeszcze zostalo mi 8:-(i ciezko mi idzie to zrzucanie:wściekła/y::rolleyes:jak myslicie mam jeszcze jakies szanse na powrot do wagi ??:errr::-(
ja poprostu przestałam jeść po 19:tak: no i oczywiście staram się nie jeść słodyczy, chpsów itp. ale czasami pokusa jest silniejsza:angry::sorry2:

w lipcu chce przekuć uszy Natlce:-) będzie miała już 4 miesiące:tak: dzwoniłam do kosmetyczki która powiedziała że najmłodsze dziecko jakie miała miało 2 miesiące:szok: a wy co o tym sądzicie:confused:
w Aparcie pani powiedizała że lepiej przebić uszy dziecku malutkiemu lub dobpiero 4 latkowi, ponieważ malutkie dziecko będzie przyzwyczajone do tego że ma cos w uszach a taki roczny bobasek będzie się za bardzo interesował nowością:tak:

roksi ja szczerze mówiąc jestem przeciwna przekłuwaniu uszów u niemowląt.
Dziecko jak dziecko - może się przyzwyczai - ale nie mamy wpływu na inne dzieci na podwórku, w przedszkolu....niech pociągnie za kolczyk i tragedia gotowa.
Poza tym uważam, że o takich sprawach powinien decydować sam "właściciel ciała", także jeśli córka będzie na tyle rozumna, że będzie wiedziała z czym to się je i sama się zdecyduje, to wówczas zaprowadzę ją do kosmetyczki i przekłuję uszka :tak:

zamówiłam spacerówke dla małej:tak: będzie pod koniec miesiąca:-) już nie mogę się doczekać;-)jest jeszcze taka ewentualność że przyjdzie dopiero na koniec lipca:wściekła/y:

Dziewczyny (Ewa,Roksi) czy stosowalyscie jakies diety zeby wrocic do swojej wagi??bo ja w ciazy przytylam 25kilo:szok:a jeszcze zostalo mi 8:-(i ciezko mi idzie to zrzucanie:wściekła/y::rolleyes:jak myslicie mam jeszcze jakies szanse na powrot do wagi ??:errr::-(

Ja też przytyłam ze 25kg:szok:, nawet nie myślałam że mogę aż tyle przytyć, a jednak. Niesądziłam też że tak szybko mi to spadnie, sama nie wiem jak to się stało;-) A poważnie to od początku sama zajmowałam się Wiktorią, nikomu nie dałam się wyręczyć w kąpaniu, usypianiu itd. No i pamiętam, że nawet nie miałam czasu zjeść, jak siadałam do stołu to Wika zaraz płakała. Potem jak już zorganizowałam sobie wszystko to okazało się, że ma alergię pokarmową, no i nadal jestem na przymusowej diecie. Po tygodniu od wyjścia ze szpitala zostało mi jakieś 8kg i z tym się trochę "bujałam", ale teraz znów jestem zgrabna, więc mogę myśleć o kolejnej ciąży:rofl2::rofl2::-D

w lipcu chce przekuć uszy Natlce:-) będzie miała już 4 miesiące:tak: dzwoniłam do kosmetyczki która powiedziała że najmłodsze dziecko jakie miała miało 2 miesiące:szok: a wy co o tym sądzicie:confused:
w Aparcie pani powiedizała że lepiej przebić uszy dziecku malutkiemu lub dobpiero 4 latkowi, ponieważ malutkie dziecko będzie przyzwyczajone do tego że ma cos w uszach a taki roczny bobasek będzie się za bardzo interesował nowością:tak:

Na pogrzebie u mojej babci były jej dwie małe prawnuczki - jedna 5 lat i druga rok, obie miały przekłute uszy. Młodsza miała przekłuwane jak miała 7 miesięcy i nawet nie płakała i nic się nie działo, a starsza miała przekłuwane dwa tygodnie temu - płacz wielki i do tego nadal jej ropieją:szok:
Kiedyś byłam przeciwna męczeniu takich małych dzieci, a teraz sama nie wiem. Może bym i chciała, ale jak pomyślę, że nie mogę patrzeć jak szczepią Wiktorię, to co dopiero robienie dziur w uszach:no:

reklama
Mam do Was pytanie. Co robicie z pieniędzmi, które dzieciaczki dostały albo dostaną na chrzciny? Bo ja nie wiem. Chciałabym coś kupić, żeby Wiktoria miała jakąś pamiątkę. Myślałam o łańcuszku złotym, kolczykach (patrz post wyżej:-p), ale jeszcze zostanie dużo pieniędzy.

Do góry