reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

roksi podziel się :-D mój mały własnie na wycieczce z dziadkiem, więc trochę odpoczywam od niego przy kompie ;-D
U nas nocka spokojna, mały przylazł do mnie o2 i spał ze mną do rana... Kurcze, nie wiem, co zrobić, żeby mały zaczął kupkać na toaletę lub nocnik, już drugi dzień nie mamy kupki:-/

reklama
Hello :-)

Byliśmy na ostatnich zajęciach w Kangurze, potem popatrzeć za butami w CCC i Deichmannie. Nic nie ma, same małe zostały :wściekła/y:

Wyszliśmy z domu o 7:30, a wróciliśmy o 14:00 :szok:. Jak wracaliśmy, to Karol w autobusie na całe gardło śpiewał piosenki. Jak mu powiedziałam, że ślicznie śpiewa, tylko trochę za głośno, to się obruszył: "głośno śpiewa się!". Obok babki polewały, a ja popłakałam się ze śmiechu :-D.

mój m robi dziś pierogi ruskie wiec zlecił mi obranie 5kg ziemniaków:szok::wściekła/y: chyba tydzień będziemy żywić się pierogami:baffled:
Straszna ilość :szok:. Czy on na pewno wie co robi? :-D;-)

Magda, a może ma po prostu zaparcie?

Ostatnia edycja:
blu u nas też śpiewy na całe gardło. I uciszyć sie nie da za skarby świata. Głupio mi czasem okropnie- ale cóż:) Talent chłopak ma, niech się nim świat też nacieszy;))

Dziewczyny, mam pytanie techniczne.
Michał powoli wyrasta z tego pierwszego fotelika 0-13. Myśle, że jeszcze max 3, 4 miesiące i trzeba bedzie przesiąść się na większy. Wojtek jeździ w MAxi-Cosi Tobi. On jest do 18 kg. Z kolei ta następna kategoria fotelików zaczyna się od 15 kg. Wojtek waży teraz ok.13kg, może 13,5 kg . Za te 3 miesiące pewnie bedzie też coś koło tego. Zastanawiam się czy nie kupić już tego większego dla Wojtka a Michała przesiąść na tego Wojtkowego Maxi Cosi Tobi.
Co Wy na to? Ten 1,5 kg to robi jakąś różnicę w bezpieczeństwie( a może tu wzrost też ma znaczenie?). I kiedy te nasze dzieci będą ważyć te 18 kg?

A tak poza tym jestem zmęczona, wiecznie spiąca i marzy mi się weekend bez dzieci ( wiem wiem, jestem podłą matką).
BTW,czy Wasze dzieci spały już poza domem bez Was?

kaskada, ja jeszcze nie kupowałam nowego fotelika, ale my chyba mamy do 25kilo :p
Druga sprawa, jak ja bym chciała żeby mój syn ważył 13kilo... dawno i nieprawda :-D teraz chyba waży już 19 :pP
Ja też jestem wiecznie zmęczona, śpiąca i w ogóle... muszę jakoś to wszystko chyba przeorganizować...

kaskada myślę że te 1,5 kg nie robi różnicy:no: moja ze względu na wzrost przesiądzie się niedługo do większego fotelika:tak: tak po wakacjach kupimy:tak: moja waży tak 14-14,5 kg i myślę że do 100cm już dobiła (96cm miała w marcu) muszę jutro zrobić pomiar:tak:

magda to niezłą wagę ma Twój synek:szok:

nooo i nawet pani dr mi na to zwróciła uwagę... ale on jest taki ubity,nie jest tłuściutki, choć wiem, że za dużo je słodyczy i w ogóle tłustych potraw i zbyt słodkich, ale co zrobić, że takie lubi?? :-/
Na szczęście nie przybiera drastycznie na wadze...

a moja taki niejadek i jadek:-) jak ma dzień to ładnie zjada wszystko jak ją coś napadnie to nie chce nic:no: oczywiście słodyczy nie odmawia:baffled:

reklama
Do góry