reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

burza:baffled::baffled::baffled:

kurcze laptop mi się przegrzewa:-( potrafi 4 razy w ciągu dnia wyłączyć się:baffled: chyba muszę oddać go do naprawy bo już nie mam gwarancji:no:

reklama
To widzę, że tylko moja taka ekshibicjonistka :-D Nawet bez upałów biega na bosaka i w majtach - dopóki ich nie ściągnie oczywiście :-D

Kiedyś byli znajomi z 3-latkiem i jak zobaczył moją biegającą na boso i w majtkach to bardzo chciał też. Kumpela mu pozwoliła, ale po kilku minutach już nie mogła na to patrzeć, tak ją to dźgało w oczy, że jej dziecko na boso! Ubrała go, bo była przekonana, że dziecku coś będzie. A on był taki szczęśliwy biegając na boso! Żeby nie płakał musiałam moją też ubrać :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mojej po panelach pozwalam na boska ale po płytkach nie:no: może dlatego że jak ja pochodzę trochę na boska to zaraz mam zapalenie pęcherza:baffled:

wieczorem znów było siku na nocnik:tak: sama poszła i zrobiła ale latała z gołym tyłkiem wiec w majtach pewnie by się zlała:baffled:

witam was znowu dziewczynki ;-) jestem znowu w domu ;-) ale jutro wracam nma wiochy ;-D
jezu moje dziecię dopiero zasnęło...najpierw pół godziny z nią leżałam, a jak wychodziłam to jeszcze się przebudziła i mnie wołała..oszukałam ją, że idę siku i zaraz wrócę :dry:
haha też tak robię :-D, niestety nie zawsze działa...

Aha, zapomniałam się pochwalić, że Karol już w dzień całkiem bez pieluchy. Na spacery chodzi bez, nawet jak w zoo byliśmy :tak:. I na drzemkę też nie zakładamy, tylko na noc :-)
My też całkiem już bez pieluchy, tylko jak chce kupkę to woła, że chce i zakładamy mu ;-) i zastanawiam się nad odpieluchowaniem go w nocy, bo już kilka nocy było, że miał sucho w majtusiach ;-)

Karol chodzi raczej ubrany, czasem w majtkach i koszulce, czasem na bosaka. Raczej go nie zostawiamy bez majtek, bo zaraz zaczyna miętosić siusiaka i nie chcę żeby mu weszło w nawyk ;-)
A już myślałam, że tylko moje dziecko z tym siusiakiem takie "nawiedzone".
Co do chodzenia boso to my mamy zakaz, bo ma krzywe stopy :-/

mojej po panelach pozwalam na boska ale po płytkach nie:no: może dlatego że jak ja pochodzę trochę na boska to zaraz mam zapalenie pęcherza:baffled:

wieczorem znów było siku na nocnik:tak: sama poszła i zrobiła ale latała z gołym tyłkiem wiec w majtach pewnie by się zlała:baffled:
niekoniecznie by się zlała... Mój jak robiliśmy pierwsze podejście do odpieluszania to w ciągu jednej godziny potrafił 3 pary spodni zlać, wkurzyłam się i zakładałam mu pampersa, a któregoś dnia przyszedł i powiedział, że chce sisi, a miał pampka i od tamtej pory już chodzi bez i praktycznie ani razu się nie posikał w majtki....

Hej :-)

A Karolek nie lubi być rozebrany, sam się upomina o skarpetki i majtusie :baffled:. Ostatnio mu zdjęłam buty w piaskownicy, to ciągle nudził żeby założyć buciki. Jak zasypia w łóżeczku, to co chwilę prosi, żeby "przykryć rączkę" :-D

reklama
i właśnie z tego powodu mój Krzysiu musi chodzić w butach, żeby mu tak nie zostało.. powinien mieć takie usztywniane, ale w jego numeracji już nie usztywniają piętek :-/

Do góry