reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
z tym konkursem to chyba coś nie halo było, bo widziałam wczoraj czy przedwczoraj, że prowadził ktoś z 14 tysiącami głosów...niemożliwe :no:

a wiesz, że u nas to całkiem wychodzi :szok:
wchodzę do sklepu, mówię małżowi czego mniej więcej szukam i on chodzi po sklepie i próbuje to znaleźć :-D
potem w przymierzalni jak coś nie pasuje mi to mu daję a on idzie odłożyć, przynieść inny rozmiar, po drodze coś znajdzie co mu się spodoba i jeszcze to mi donosi bym przymierzyła...:-D:-D:-D

gorzej na odwrót...jak on chce oglądać jakieś popierdółki, to ja nie mam cierpliwości by czekać aż on się naogląda :sorry2::laugh2::laugh2:

he, he, u nas jest podobnie (jak ma dobry humor;-), bo jak ma zly, to mu sie nudzi i zrzedzi:-p)
to zwykle ja popedzam, ze trzeba do domu szybko wracac na obiad, itp. (jak jestem glodna to nie mozna ze mna wytrzymac - na szczescie maz dobrze o tym wie i cos zawsze mi kupi do przekaszenia:tak:)

a dzisiaj sie wkurzylam na moja mame, bo gada mi od rana, ze to za wczesnie na odzwyczajanie Olivki od smoka:wściekła/y:zebym poczekala jeszcze z rok, ze ona jest jeszcze malutka i ze sama zdecyduje, kiedy chce smoka porzucic:szok:
juz oczyma wyobrazni widze trzyletnia Olivke ze smokiem w buzi:-p
nie twierdze, ze ja rzeczywiscie odzwyczaje teraz, ale nie widze powodu, zeby nie sprobowac, tym bardziej, ze lekarze twierdza, ze najlepiej to robic, jak dziecko ma 8-9 miesiecy, bo wtedy zanika odruch ssania, a potem z kazdym tygodniem jest juz coraz trudniej
dobrze, ze przynajmniej tesciowa mi sie nie wtraca do wychowania dziecka;-):-)

dobrze, ze przynajmniej tesciowa mi sie nie wtraca do wychowania dziecka;-):-)

No to ci zazdroszczę bo moja mama w miarę sie ze mną zgadza ale teściowa to przegina na każdym kroku. I żadna rozmowa z nią nie pomaga. Niestety zanosi się u nas na konflikt synowa-teściowa bo moja cierpliwość powoli się kończy.

Ja wróciłam z autem i się z lekka zdenerwowałam, bo części kosztowały mnie 56zł a robocizna 320zł :angry: Chyba kogoś pogięło...się cenią nie ma co :dry:

Młoda padła z tatą na łóżku i śpią...chwila ciszy :sorry2:
Ponoć jak wyszłam z domu to stała pod drzwiami i ryczała za mną cały czas...mąż dzwonił bym na zakupy nie jechała, bo mu ciągle pod drzwiami marudzi...ale i tak poszłam na zakupy, niech wie co to chore dziecko, a co :-p:-D

Biedna oddycha jak astmatyk :baffled:

Agutek współczuje choróbska Toli, a z tym wychowywaniem m to niezłe, mój siedzi tylko w sobotyz młodą, bo sie przyzwyczaił że ona jest ze mną więcej czasu i że ja wiem czego ona chce a on nie....głupie gadanie
a ja jade w środe do frycka, może mi cos kobitka wymysli na głowie ciekawego na te majowe komunie, więc jutro robię OBOP i w środę do połiudnia a potem mam chwile dla siebie

Witam po pracy:tak:
moja córcia ma dzisiaj bardziej sine limo:szok: myślałam ze będzie bladło:baffled:
a mnie zaatakowały zatoki:angry: czuje się jak by mi zaraz miała głowa eksplodować:baffled:

Tolcia buziaczki dla Ciebie kochaniutka zdrowiej szybko:tak:
Tigger nie słuchaj teściowej;-) spróbuj mnie sie udało odstawić Natalkę bezproblemowo:tak: a teściowa też mi truła jak powiedziałam że nie ma smoczka:baffled: mówiła że za wcześnie, że ząbki jej idą, że po chorobie blebleble........:angry:
wczoraj mi marudziła że kaszka jest za gęsta i że Natalka kaszką sie nie naje i powinna jeszcze na noc dostać butelkę:crazy: ale mąż dzisiaj mamusię utemperował;-) dobrze że kobitka nie jest obrażalska:-D

reklama
Witajcie wieczorem

Znów "nagadałyście" z 5 stron :-D.
Dziś to jakies kuriozum się zdarzyło - M zasnął o 16 i spał i spał i spał... a my z nim ;-).Obudziłam się o 19 :)szok:) i doszłam do wniosku, że trzeba budzić chłopów bo co w nocy będą robić! A Mateusz był zły na tę pobudkę~! No i w sumie bez większych (niż standardowe) kłopotów znów zasnął ok. 21... Nie wiem czy to wpływ pogody czy co.......

Koleżanka mi podrzuciła link, może Was zaciekawi :

Szczepionki nie powoduj� autyzmu - Zdrowie - - Onet.pl Dziecko

Przez najbliższe 2 tyg. będę mieć stresa bo moi Rodzice , którzy się opiekują M kiedy my jesteśmy w pracy, wymyślili sobie remont przedpokoju i w związku z tym teście będą się musieli Młodym zajmować...:baffled:. Może mojej Mamie uda sie na 2-3h do nich wpadać "na kontrolę" ale ja tak czy owak będę się w pracy stresować.....

A widzę, że Wy już macie plany na majowy weekend! Mnie się właśnie dzis posypały bo mieliśmy jechać do mojej siostry do Wawy ale ona gdzies jedzie :nerd:. Skonczy sie na tym, ze w piątek do pracy pójdę.
Może skoczymy w góry na 1 dzień bo teraz to już za późno na szukanie noclegów.

Nie wiecie jaka pogoda się kroi na te dni??

Do góry