reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Ja powoli przechodzę właśnie na Bebilon 2 z "jedynki". Dzisiaj dostała mała jedną butlę i zobaczymy czy wszystko ok.

to daj znać jak smakowało; my na początku dokarmialiśmy 1 ale ulewała okropni ei miała bolesne purki dlatego wzięliśmy bebiko omneo i było ok; mam nadzieję, że teraz jej spasi:-)

reklama
dziewczyny jeszcze raz wielkie dzieki za gratulacje
mmy na urlopie a pogoda nam sie zepsula buuuu

moj niuniek to smoka chce przy zasypianiu a tak po to nie chce
wiec dobrze
pozdrawiam was dziewczyny i zmykam

Cytat:
Napisał Aga22
Madziakim ja mojej niunki nie lulam w dzien:no: jak chce to sama sobie usnie:tak:a

a moja kurcze płacze bo śpiąca i nie zaśnie. Sama zasypi a w nocy , po kąpieli i rano bo do 11 potrafi spać ale drzemka ok 12 i 17 musi być z lulaniem

oj jak Ci dobrze z tym spaniem do 11:tak::hmm:ja tak niestety niemam:no:

a moja malenka lubi smoczusia bez niego nie usnie:no::rolleyes: ale tak w ciagu dnia to zadko go ssa:tak:ale boje sie troszeczke,ze pozniej moga byc problemy z odzwyczajaniem:crazy::rolleyes2:mam nadzieje ,ze dam rade;-):-)

niewiem gdzie Was o to spytac:happy2:wiec pisze tu... po ciazy mam strasznie male okresy :tak:i niewiem czy to tak ma byc:eek: normalnie w szoku jestem 3dni i juz po:rolleyes2::szok: i ciekawe czy juz tak zostanie;-)czy doszlo do normy czy w jakim czasie dojdzie:confused:

Ja się boję właśnie trochę tego przyzwyczajenia do smoka :eek: W dzień staram się dawać jak najmniej, ale mój mąż ciągle jej daje, bo uważa, że lepiej potem walczyć z odzwyczajaniem, a teraz ją szybko uspokoić...z czym się nie do końca zgadzam i średnio mi się to podoba :dull:

niewiem gdzie Was o to spytac:happy2:wiec pisze tu... po ciazy mam strasznie male okresy :tak:i niewiem czy to tak ma byc:eek: normalnie w szoku jestem 3dni i juz po:rolleyes2::szok: i ciekawe czy juz tak zostanie;-)czy doszlo do normy czy w jakim czasie dojdzie:confused:

Może ci się tak po porodzie zmieniło i tak już będzie (ponoć często są słabsze), ale niestety równie dobrze może to być tymczasowe i jak organizm wróci zupełnie do normy to wszystko znowu się zmieni.
Oczywiście życzę ci tego pierwszego :-p:happy2:

No i przyszła kolej na moje dziecko - od wczoraj garnie się do siadania. Śmiesznie to wygląda :-)

DZień Dobry:-D

My mamy znów problem z kupką:sick:, nie wiem kiedy podać czopek glicerynowy, czy można samemu, czy trzeba skonsultować się z lekarzem, bo już piąty dzień będzie bez kupki:eek:, mimo to Piotruś jest wesoły:tak:, ma miękki brzuszek, nie stęka i nie napina się:-(, co robić, czekać??????????

DZień Dobry:-D

My mamy znów problem z kupką:sick:, nie wiem kiedy podać czopek glicerynowy, czy można samemu, czy trzeba skonsultować się z lekarzem, bo już piąty dzień będzie bez kupki:eek:, mimo to Piotruś jest wesoły:tak:, ma miękki brzuszek, nie stęka i nie napina się:-(, co robić, czekać??????????

jeśli masz go tylko na piersi to czekać.
Mój Wojtek potrafi robić kupy raz na tydzień, 8 dni . Lekarka mówi,że to ok.

jeśli masz go tylko na piersi to czekać.
Mój Wojtek potrafi robić kupy raz na tydzień, 8 dni . Lekarka mówi,że to ok.

Chyba poczekam, bo nie ma żadnych niepokojących objawów i zdarzyło mu się to kolejny raz, tzn zawsze po wekendzie nie może zrobić kupki:eek::sick::eek:, ma przerwy 3, 4 -dniowe, ale tym razem to trwa dłużej

reklama
oooooojjjjjj nie tylko marudzenie:-:)-( już trzeci tydzien mam wyciety z zyciorysu:-( pierwszy tydzien plakala praktycznie non stop jak juz zasnela to na krotko a przez sen zrywala sie i ogolnie byla bardzo niespokojna. Musialam brac ja do lozka a meza wydelegowac do drugiego pokoju bo w lozeczku obijala sie o szczebelki (nie wiem czy wam pisalam ze moja kruszynka juz przewraca sie z pleckow na brzuch). No i w koncu stwierdzilam ze mimo wszystko musze isc do lekarza z nia zeby jej jakos pomogl. A On ze to nie zeby tylko problemy jelitowo zolodkowe:no: faktycznie jezdzi jej po jelitach ale przeciez przy zabkowaniu czesto sa biegunki. Przez dwa tygodnie dawalam jej debridat, lactarol, nifuroksazyd i na koniec smecte a co biegunki ma to ma. Kurcze mysle ze to przez te zeby i przestane ja faszerowac ta chemia.
Dziewczyny kolki przy zabkowaniu to pikus przynajmniej z mojego doswiadczenia.

Do góry