reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Moja też w tym tygodniu jeszcze nie była ;-)
Miałam plan wczoraj, ale że pracowałam w domu to tak się zmęczyłam - bo pracowałam i pilnowałam jednocześnie córy - że po obiedzie nie miałam już jednak siły na spacer. Wstyd, ale takie życie i co zrobić? :eek:

reklama
Witajcie:-)

Choinkę juz ubralismy, żeby się nią nacieszyć, bo my wyjeżdżamy na święta 21.12. do mamy na wieś:tak:, a tam choinkę pewnie, jak zawsze ubierzemy dzień przed wigilią:-D. A choinkę mamy żywą w doniczce, taką 1,5 m, a w domu rodzinnym będziemy mieli ciętą, taką pod sam sufit:-D.

Na spacerki staramy się chodzić codziennie:happy2:, ale ostatnio jak Piotruś podziębiony, to nie wychodzimy w brzydką pogodę:no:, a dzisiaj zapowiada się u nas ładnie, więc spacerek zaliczymy:tak:.

My też wyjeżdzamy na święta, szkoda że nie w bieszczady, bo tam chociaz bedzie biało:-( ale cóż prababcia ma pierwszeństwo bo już wiekowa jest (choć od kliku lat powtarza że to jej ostatnie święta:confused:) choinkę ubierzemy jutro, choć my mamy taką malutką, sztuczną, ale dostaliśmy gwiazde betlejemską ze swaitełek i łancucha, kóra ma klika możliwości świecenia i my mamy takie łagodne przechodzenie z niebieskich do czerwonych swiatełek:-)
Ja na spacery chodzę codziennie, choćby ze względu na to że nie umiem robić zakupów dużych i ciągle mi czegos brakuje:wściekła/y: Ignaś lubi jeździć przykryty folią, gorzej ze mną bo zawsze mam mokre nogawki brrrrr jeszcze ci kretyni w samochodach uważają się za uprzywilejowanych i chlapią niemiłosiernie.
hehehe wczoraj nastraszyłam faceta co zatarasował chodniik tak że nie mogłam przejechać, zaczęłam robić zdjęcia telefonem a on do mnie po co mi to? więc go uświadomiłam że źle stoi i mam zamiar zadzwonić na straż miejską:cool2: powiedział ze tylko 5 min na wyładunek, a ja co mam 5 min czekać z wózkiem? a na drugą stronę nie dało się przejść bo był korek, więc facio stanął na ulicy tak żebym mogła spkojnie przejść na drugą stronę:-D

My wychodzimy rzadko na spacerki(mimo,ze nie pracuje!ale ze mnie len)ale to dlatego,ze mamy wielki taras wiec mala bujam i tam spi!nie wieje jej i nie pada!a mama w tym czasie nadrabia zaleglosci a to w komp. a to w szafkach(wlasnie wczoraj zrobilam porzadek)a to prasuje, zmywa gotuje,itp.......:-Dsuper co?

a co do choinki to ja juz bym ubrala ale sie wstrzymam do ostatniego momentu przed wigilia!
ja sie jakos swiatami w tym roku nie ciesze bo, pamietacie, wyjezdzamy z mezem do Mechiko!!!Hania zostaje z ciocia i dziadkiem. Wczoraj bylam u moej pediatry na wizycie, kazala porozstawiac nasze zdjecia zeby mala miala je na widoku i o mamusi nie zapomniala!Nie wiem jak ja to zniose!2 tygodnie!a ona teraz do nikogo nie chce isc tylko do mnie lapki wyciaga!w nocy budzi sie po kilka razy i maca mnie po twarzy!moze czuje zmiany!ach, nie chce o tym nawet myslec bo serducho mi sciska!:-(

Bogda z tego, co piszesz to nie wiadomo, czy ci zazdrościć wakacji, czy współczuć rozstania z córką:baffled::confused::baffled::confused::baffled::confused: biedna jesteś i rozdarta:shocked2:

Mój mały zasnał , więc idę prasować:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, a mam taaaaaaaakie zaległości:-p

no to się rozłożyłam:-( z nosa mi cieknie, gardło boli, głowa pęka:sad:ja nie wiem jak przeżyje w pracy do 20:no: pewnie ok 18 moja wydajnośc będzie zerowa:sorry2: i jeszcze na dworze jest mega zimno:wściekła/y: a słońce świeci:tak:

Witajcie :-).

Strasznie wcześnie ubieracie :szok:. My zawsze ubieramy w Wigilię

u nas tez tak bylo jak mieszkalam w Pl :tak: ale tu to juz wszystko jest inaczej :baffled: a i troszke domowy klimacik sie zmienil ;-)

a wogole to dzien dobry :-D

ja juz rezygnuje z tego "samodzielnego suypiania" dzis tez probowalysmy w poludnie lepiej nie wspominam o rezultacie :dry:

reklama
Dzień dobry:tak:
Zostałam odcięta na jakiś czas od kompa ale już nadrabiam zaległości.
Roksi niedawno tez przez to przechodziłam. wracaj szybko do zdrówka.
Widzę, że juz powoli ubieracie choinki i ja też w tym roku wcześniej kupię. Jestem zwolenniczką żywych choinek chociaż czasami mi szkoda jak się tyle drzewek marnuje (mówię oczywiście o tych nie sprzedanych a wyrzuconych na śmietniska)
Ja z Madzią też już z tydzień nie byłam na dworze bo sama biegałam po sklepach. Trochę mam wyrzuty sumienia :-(. Muszę się poprawić.

Do góry