reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Cześć kobitki. Mu już po spacerku, synuś śpi :-).

U nas będzie karp, barszcz z uszkami (robionymi), sałatka ze śledzia, kompot z suszonych owoców - to takie typowo wigilijne dania. A poza tym szynka gotowana w domu, sos tatarski domowy, sałatka jarzynowa, sernik, makowiec. I nie wiem co jeszcze :-).

reklama
Ja właśnie skończyłam sałatkę jarzynową i galat :tak:
Jutro mąż robi karpia, a ja rybę po grecku i więcej nie robimy :-p

Ciasta nie piekę, po prostu dzisiaj kupiłam i tyle. Nawet nie świąteczne :-D
Upiekę chyba tylko jutro muffinki, bo to w godzinkę można mieć gotowe, a smaczne jest.

Jutro i tak jedziemy do moich rodziców, więc zabieramy to ciasto i karpia ze sobą, a reszta będzie na miejscu :tak:
A pojutrze do teściów i żarełko też będzie ;-)

A co to jest galat?

Taki prawdziwy, typowy galat to galaretka z mięchem zrobiona na nóżkach ;-) Do tego trochę warzyw i gotowe.
Ale ja nie lubię tego "nóżkowego" mięsa więc razem z moją mamą zmodyfikowałyśmy to. Gotujemy pierś z kurczaka, potem dodajemy warzywka by zrobić wywar. Jak wszystko jest miękkie to wyciągamy to i dodajemy żelatynę, a mięsko z warzywkami i jajkiem układamy w literatkach i potem zalewamy tym wywarem z żelatyną :tak:
To takie danie na drugi dzień świąt, nie na Wigilię ;-)

Hehe też znam nazwę zimne nóżki :tak: tyle, że po mojej modyfikacji to nóżek tam zero :-D

Spadam karmić młodą i potem na spacer (nie chce mi się :rolleyes:)

Niech te Święta tak wspaniałe
będą całe jakby z bajek,
niechaj gwiazdka z nieba leci,
niech Mikołaj tuli dzieci,
biały puch niech z góry spada,
niechaj piesek w nocy gada,
niech choinka pachnie pięknie no
i radość będzie wszędzie!

Życze Wam zdrowych,spokojnych i bardzo rodzinnych Świąt.

reklama
Witam świątecznie!!

widzę, że staracie się kulinarnie:-), ja upiekłam tylko snickersa, i tak nas nie bedzie całe święt ai Wigilię, prześpimy się tylko w domu:-D

Zosia ma już malutki katar. Niestety ja będę musiała jutro szukać jakiegoś lekarza bo mam wrażenie, że poszło mi na tchawicę i ciężko mi oddychać. Choinka jeszcze nie ubrana bo jest szansa na ładniejszą. Porządki nie dokończone z wiadomych względów. Prezenty jutro położę gdzie trzeba :wink:

powiem Wam, że te kilka dni w domu z Zosią już zaowocowały....pokazuję obrazek kota i kaczki, mówię "miau" i patrzy zawsze na kota!, to samo z psem. Inne zwierzęta narazie obce :wink:
Koordynacja wzrokowo - ruchowa doskonalona codziennie - sama zakłada kółka na palik!!! a ja daję upust zapędom pedagogicznym 8)

Do góry