reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Agutek, u nas z jedzeniem też bardzo różnie, Jednego dnia wcina aż mu się uszy trzęsą a innego nic nie chce jeść. No chyba że chrupki kukurydziane - te zawsze są na topie:tak: i ogólnie uspokajająco działają.

madzikm, co do termometru to mamy taki do czoła i ucha : Petit Terrallion i chyba jest ok:-)

Mam pytanko, macie jakieś fajne pomysły na prezent na dzień babci i dziadka? Mnie na razie jedynie kubek ze zdjęciem do głowy przychodzi. Na gwiazdkę wprawdzie dostali portret - szkic ołówkiem i byli zachwyceni.

reklama
madzikm ja mam termometr elektroniczny taki normalny do mierzenia w pupie, pod pacha, w buzi...z Microlife. Ja mierze w pupie :tak:
Kanapki robie z maselkiem, z mieskiem ze sloiczka Gerbera a wczoraj dalam na sprobowanie troche z poledwiczka. Niebawem chyba bede robic tez z serkiem (ktoryms z tego rankingu, ktory zalaczylam na watku jedzeniowym. Moze almette?)

Fredzik my damy oprawione w ramke zdjecie corci :-)

Witam się po świętach :-)

bernadettka bardzo Ci współczuję, napewno bardzo to przeżyłaś. Ja nie wyobrażam sobie co bym zrobiła na Twoim miejscu. :szok: Jak się teraz córcia czuje?

Święta niestety minęły Nam bardzo szybko. Drugiego dnia świąt mieliśmy wesele, więc i święta zrobiły się dla Nas krótsze. Wczoraj byłam nieprzytomna cały dzień, dziś też nie czuję się najlepiej (chociaż na weselu nic nie piłam ;-) ). Korzystam teraz z okazji, że córcia usnęła i mogę do Was zajrzeć.

Jeśli chodzi o nocnik, to u Nas jest w użytku od 6 m-ca. Narazie jest ok, zobaczymy jak bedzie dalej.

My kąpiemy się codziennie:tak:
Mam pytanko co do nocnika. Zastanawiam się czy mi dziecię nie będzie spierniczał z niego, jakoś nie wyobrażam sobie jak miałby usiedzieć na nocniku ale może czas po prostu spróbować?

madzikm kierowalam sie tym rankingiem Nabiał - artykuł
Ogolnie oczywiscie gdybym mogla to wybralabym Bielucha, ale niestety nie widzialam go u nas :no:
Bardzo dobrze wypadly tez Danonki (ale ich podstawowym minusem jest to, ze maja bardzo duzo cukru) i Activia. No i wymyslilam sobie, ze te serki bede podawala w calosci jako posilek na np. 2 sniadanie, a na kanapke bede dawac jakis taki bezsmakowy serek wlasnie to Alemette jogurtowy. No oczywiscie jesli corka bedzie chciala jesc ;-)
Generalnie zalezy mi by te slodzone serki dostawala nie za czesto, a bardziej oswajac ja ze smakiem naturalnego sera, jogurtu czy kefiru. Mam nadzieje, ze moje dziecko zaakceptuje takie jedzonko :sorry2:

Co do nocniczka to u nas na poczatku mala sie bala na nim siedziec, a teraz spokojnie moge ja posadzic :tak: Ale nie robie jakos tego codziennie po kilka razy...jakos nie mam na to parcia :sorry2: Czasami przed kapiela ja posadze, zeby tylko sie oswoila z nim i chwile na nim spedzila, ale jeszcze ani razu nic do niego nie zrobila. Na razie jakos nie spieszno mi do jego uzywania ;-) Jesli sie chce to oczywiscie mozna juz dziecko nauczyc, ale rownie dobrze spokojnie mozna jeszcze nawet rok poczekac ;-) Ja mysle, ze powazniej za to wezme sie moze na wiosne :happy2:

ewo ja mala kapie codziennie. To taki nasz rytual, ze jest kapiel z zabawa w wannie, potem robilismy zawsze jej inhalacje (teraz juz nie), potem chwila zabawy z rodzicami na tapczanie, jedzonko i spanko :tak:Codziennie pilnujemy tego planu aby byl zrealizowany :happy2:

reklama
Do góry